Super League 1 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1: Είδε... αστεράκια - Δείτε τα γκολ

Super League 1 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1: Είδε... αστεράκια - Δείτε τα γκολ

Τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της  Super League 1 πανηγυρίζει από σήμερα ο Αστέρας που μετρά 9 ματς αήττητος - Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στις δύο ευκαιρίες που έκαναν (37' Σίτο, 54' Φερνάντεθ) ενώ ο ΠΑΟΚ που είχε δοκάρι στο 35' έμεινε με την με την υπεροχή και το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 84'

5253013
Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει την τρελή πορεία του προς τα playoffs. Με το σπαθί του!

Ούτε ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να σταματήσει την εκπληκτική ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kku0rpvmz5-sf)


Χωρίς Τζόλη και Ζίβκοβιτς ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ
Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε την αναμέτρηση δίχως δύο «βαριά χαρτιά» στη μεσοεπιθετική γραμμή του. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να μη ρισκάρει με την συμμετοχή των Χρήστου Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο αρχικό σχήμα, καθώς αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην ποδοκνημική.

Κλείσιμο
Οι δύο ποδοσφαιριστές, κατά σύμπτωση, ήταν αυτοί που είχαν πετύχει και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-0 στο ματς της Τούμπας για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος Superleague Interwetten.

O Ουρουγουανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Τόμας Μουργκ (δεξιά) και ο Λάζαρος Λάμπρου (αριστερά), με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της αμυντικής τετράδας και τον Ομάρ Ελ Καντουρί να καλύπτει το κενό του τιμωρημένου Στέφαν Σβαμπ στη μεσαία γραμμή.

Στην αποστολή του Αστέρα επέστρεψε ο Χρήστος Τασουλής, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον άφησε εκτός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Μίλαν Ράσταβατς να υπολογίζει ξανά στον Ενέκο Καπίγια. Πάντως και οι δύο έμειναν εκτός αρχικού σχήματος.

Ο ΠΑΟΚ την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ο Αστέρας το γκολ…
Στο ποδόσφαιρο δεν επιβραβεύεται πάντα η καλύτερη ομάδα, αλλά η πιο αποτελεσματική. Κι αυτή ήταν ο Αστέρας, που βρήκε το γκολ σε μια στιγμή του πρώτου 45λεπτου, όπου ο ΠΑΟΚ είχε την πλήρη υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 37ο λεπτό ο Σίτο, μόνιμη απειλή από την αριστερή πλευρά, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από την σέντρα του ανενόχλητου Κρέσπι, βάζοντας τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ. Σε μια φάση που εκτέθηκε στο σύνολο της η αμυντική λειτουργία των «ασπρόμαυρων».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kinijs38o9-sf)


Τι είχαμε δει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο; Μια μόλις ευκαιρία των γηπεδούχων (πάλι με τον Σίτο) στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Κι από την άλλη; Απόλυτη κυριαρχία από το 15ο λεπτό και μετά, με σπουδαίες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kicruiiqqp-sf)


Πρώτα με το φάουλ (31’) του Μουργκ, μετά με το σουτ του Ουάρντα στο δοκάρι (35’) και ένα γκολ του Κρμέντσικ, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια οριακή φάση. Ακόμη και μετά το 1-0 του Αστέρα, ο «Δικέφαλος» έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Τσιφτσής είπε πάλι «όχι» στον Ουάρντα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kil4urfksh-sf)


Μέσα Τζόλης και Α. Ζίβκοβιτς, γκολ ο… Αστέρας
Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε με το ξεκίνημα του β’ μέρους να φέρει στο γήπεδο τους Τζόλη και Α. Ζίβκοβιτς, καθώς περίμενε να πάρει περισσότερα πράγματα από τους Λάμπρου και Μουργκ.

Όμως, στην πρώτη τελική του στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας βρήκε το δεύτερο γκολ! Από τον Λουίς Φερνάντεζ, με τον σκόρερ του 2-0 (54’) και τον Χερόνιμο Μπαράλες να κερδίζουν κατά κράτος τις μονομαχίες από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του «Δικεφάλου», τον Μιχαηλίδη και τον Βαρέλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kjcritneux-sf)


Με την είσοδο των Μπάμπα και Καγκάβα, αντί των Ροντρίγκο και Ελ Καντουρί, ο Γκαρσία επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα για το τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης. Από την πλευρά του ο Ράσταβατς απάντησε με τη μετατόπιση του Βαλιέντε και με τρεις ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας θέλησε να βάλει «στοπ» στη διάθεση των φιλοξενούμενων να μεταφέρουν την μπάλα από τον άξονα.

Βρήκε το γκολ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς
Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 4-4-2, μετά την είσοδο και του Σφιντέρσκι, βρήκε το γκολ από το χτυπημένο αριστερό πόδι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 85ο λεπτό (2-1).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9kk030jnwo9-sf)


Οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν την ισοφάριση, πλησίασαν με την κεφαλιά του Κρμέντσικ (90’), αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 2-2.

MVP: Ο Σίτο Πασκουάλ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των γηπεδούχων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ροντρίγκο δεν μπόρεσε σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα να σταματήσει τον σκόρερ του Αστέρα, Σίτο

Η ΓΚΑΦΑ: Οι δύο στόπερ του ΠΑΟΚ, Βαρέλα και Μιχαηλίδης, έχασαν κατά κράτος τις μονομαχίες στη φάση του δεύτερου γκολ από τον Αστέρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και ο βοηθός (Ψαρρής) με την συνδρομή του Ολλανδού Πάουλους Φαν Μπέκελ στο VAR ακύρωσαν το γκολ του Κρμέντσικ στο 21’ ως οφσάιντ σε μια οριακή φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος και πιο αποτελεσματικός, με τους παίκτες του Ράσταβατς να εκμεταλλεύονται στο έπακρο και τα λάθη της άμυνας των αντιπάλων τους.

Με τη δίκαιη νίκη του ο Αστέρας εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδο στα playoffs, φτάνοντας τους 41 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στη 2η θέση με 46 βαθμούς, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο από Άρη και ΑΕΚ. Οι Αρκάδες έμειναν για ένατο σερί ματς αήττητοι, με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου, ισοφαρίζοντας ένα ιστορικό ρεκόρ στη μεγάλη κατηγορία.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (84’ Καπίγια, 92’ Ριέρα), Κρέσπι (67’ Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (67’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63’ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Καντουρί (63’ Καγκάβα), Ουάρντα (84’ Σφιντέρσκι), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (46’ Τζόλης), Κρμέντσικ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης