Euroleague, Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 100-74: Συντριβή με κατοστάρα στο ντεμπούτο του Κάτας

Euroleague, Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 100-74: Συντριβή με κατοστάρα στο ντεμπούτο του Κάτας

Ένα... πεντάλεπτο στην πρώτη περίοδο και ένα σερί 18-0 στάθηκε αρκετό για να ρίξει τους τίτλους τέλους του ματς και να προδιαγράψει την εύκολη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του άνευρου και κακού (και πάλι) Παναθηναϊκού με 100-74 στο ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας για την 20η αγωνιστική της EuroLeague 

fener2
Ούτε η παρουσία του Όντεντ Κάτας στην άκρη του πάγκου στάθηκε αρκετή για να αλλάξει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Όχι ότι θα μπορούσε να κάνει θαύματα μέσα σε 24 ώρες! Σε καμία περίπτωση.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν τις ίδιες φετινές παθογένειες, βρέθηκαν να κυνηγούν από νωρίς στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν, αλλά κινδύνευσαν και με την πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους καθώς η διαφορά είχε φτάσει και στο -30 (100-70) λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

Το 31-12 της πρώτης περιόδου δεν έδωσε και... πολλά περιθώρια ελπίδας στον Παναθηναϊκό, αφού το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια του ματς ήταν να μειώσει μέχρι 8 πόντους (38-30) στην δεύτερη περίοδο. Μέχρι εκεί. Η Φενέρ ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ενώ όταν άρχισε να βρίσκει σκορ και από την περιφέρεια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8jz9o0doccx-sf)


Το ματς

Το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα δεν προμήνυε τον... κατήφορο που θα ακολουθούσε στο δεύτερο μισό της περιόδου! Ο Σαντ-Ρος ήταν η «σταθερή αξία» στο σκοράρισμα έχοντας πετύχει 8 από τους πρώτους 12 πόντους του Παναθηναϊκού (13-12) αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω. Για την ακρίβεια οι «πράσινοι» σταμάτησαν να παίζουν μπάσκετ! Το ένα φθηνό λάθος διαδέχονταν το άλλο, η μία κακή επιλογή στην επίθεση έδινε τη θέση της στην επόμενη και κάπως έτσι η Φενέρ μπόρεσε να πάρει σκορ στο ανοικτό γήπεδο από τα λάθη του «τριφυλλιού» και να πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό σερί 18-0 (!) με το οποίο έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας διαφορά 19 πόντων (31-12)!

Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φενέρμπαχτσε είχε 11/12 δίποντα σε αυτό το διάστημα (και 2/5 τρίποντα), ενώ ο Παναθηναϊκός μέτρησε 5/19 σουτ εντός παιδιάς εκ των οποίων 3/13 δίποντα και 2/6 τρίποντα. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την είσοδο του Σέλβιν Μακ, ο οποίος έμοιαζε να βρίσκεται σε... άλλο γήπεδο στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου. Έκτοτε οι «πράσινοι» προσπάθησαν να λειτουργήσουν καλύτερα στην επίθεση και δεν είχαν τα ίδια προβλήματα στην άμυνα θα μπορούσαν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στο σκορ. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να μειώσουν σε 38-30 ύστερα από καλάθι του Μήτογλου, αλλά τα λάθη στην άμυνα έφεραν και πάλι στη Φενέρ σε θέση ισχύος και να κλείσει το ημίχρονο στο +14 (48-34).

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στο σκορ και να γίνει απειλητικός. Η κακή άμυνα συνεχίστηκε και σαν να μην έφτανε αυτό συνδυάστηκε και από κακές επιλογές στην επίθεση. Παράλληλα η Φενέρ είχε 7,5 λεπτά το μπόνους των βολών στην 3η περίοδο, κάτι που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το έργο των φιλοξενούμενων να αμυνθούν. Από τη στιγμή που μπήκε και ο Γκούντουριτς στην επίθεση με τα περιφερειακά σουτ η διαφορά εκτοξεύθηκε και στο +24 (74-50) πριν κλείσει η 3η περίοδος στους 19 πόντους (74-55).

Φυσικά η τελευταία περίοδος αποτέλεσε τυπική διαδικασία.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρ εκμεταλλεύτηκε το 18-0 σερί της πρώτης περιόδου, ενώ στη συνέχεια είχε την ψυχολογία για να τελειώσει το ματς με 15/24 τρίποντα, 21/34 δίποντα την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στα σουτ εντός παιδιάς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Γκούντουριτς και Ουλάνοβας ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από πλευράς της Φενέρ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Βέσελι, Ντε Κολό, Μπράουν είχαν εξίσου σημαντική συνεισφορά στο ματς για λογαριασμό της Φενέρ. Ουσιαστικά δεν υστέρησε κάποιος παίκτης της τουρκικής ομάδας.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακό ματς από τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού και ειδικά από τον Σέλβιν Μακ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο και το σερί 18-0 που έκανε η Φενέρμπαχτσε ύστερα από σωρεία αστείων λαθών του Παναθηναϊκού! Το 13-12 του 5' έγινε 31-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου με αποτέλεσμα να πάρει η τουρκική ομάδα όλο το momentum του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη μπροστά από τον Ντουβερίογλου ύστερα από την ασίστ του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε τα 18 λάθη. Ο Παναθηναϊκός την αστοχία στα σουτ εντός παιδιάς με 38%.

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 48-34, 74-55, 100-74

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγει «κανονικά» το λιανεμπόριο, αλλά με αποστάσεις και sms

Πήρε εξιτήριο ο Μπερλουσκόνι - Νοσηλεύτηκε στο Μονακό με καρδιακά προβλήματα

Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας: «Καλούμε την Μπεκατώρου να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης