Ντιέγκο Μαραντόνα: Όταν ο «Θεός» τα έχωσε στον Πάπα!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Όταν ο «Θεός» τα έχωσε στον Πάπα!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές ο Ντιεγκίτο καταφέρθηκε εναντίον του Ποντίφηκα λέγοντας αποκαλώντας τον «π……ς γιό»

MARADONA_POPE2
Εκείνη την ημέρα του 2000 στο Βατικανό, όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχθεί σε μια ειδική ακρόαση ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ΙΙ τον πιο διάσημο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Ντιέγκο Μαραντόνα μαζί με την μητέρα του και την τότε σύζυγό του θα έπρεπε να βρίσκονται μια συγκεκριμένη ώρα στα άδυτα του Βατικανού, μόνο που δεν είχαν υπολογίσει έναν αστάθμητο παράγοντα: Τον ίδιο τον Ντιεγκίτο που ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τα πρωτόκολλα.
Ίσως για πρώτη φορά ένας κοινός θνητός τόλμαγε να στήσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις ολόκληρες ώρες.

Η διαφορά ήταν ότι ο Μαραντόνα που έφυγε χθες προδομένος από την καρδιά του δεν ένιωσε ποτέ κοινός θνητός, όντας μια εκρηκτική περσόνα εντός και εκτός γηπέδων.

Τελικά όταν εδέησε να εμφανιστεί συνάντησε τον Πάπα αλλά δεν έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και φρόντισε αυτό να γίνει γνωστό σε όλη την υφήλιο.

36129662-8989401-image-m-19_1606380412333
O Mαραντόνα στην συνάντηση του με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ στο Βατικανό



Βγαίνοντας από το Βατικανό και περικυκλωμένος από δημοσιογράφους άνοιξε το στόμα του και αποδόμησε την συνάντηση ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους άνδρες της Ιταλίας και του κόσμου λέγοντας: «Περίμενα να βρω αγίους και είδα χρυσά ταβάνια, χρυσούς πολυελαίους και κουρτίνες».

Όταν η δήλωσή του έφτασε στα αυτιά του Φιντέλ Κάστρο, ο ηγέτης της Κούβας λάτρεψε κυριολεκτικά αυτό το αλάνι από τις αλάνες της Βίλα Φιορίτα που μίλαγε στο τόπι λες και ήταν ερωμένη του.

Είπε ότι τον θεωρεί παντοτινό φίλο του και ήρθαν πολύ κοντά τα επόμενα χρόνια, ενώ όταν ο Ντιέγκο αντιμετώπισε το 2008 πρόβλημα με τον εθισμό του στην κοκαΐνη τον έφερε στην Κούβα για να αποτοξινωθεί.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ένας υγιής Ντιεγκίτο δίνει συνέντευξη στο Canal 9 της αργεντίνικης τηλεόρασης και θυμάται τον Πάπα όταν ερωτάται και τα δίνει όλα: «Πώς μπορεί να είναι τόσο π……ς γιός; Ζει μέσα στην πολυτέλεια και μετά πηγαίνει σε χώρες όπου τα παιδιά και ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα και φιλάει το χώμα όταν κατεβαίνει από το αεροπλάνο; Πούλα τα χρυσά ταβάνια φίλε μου».

Οι δηλώσεις του σοκάρουν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες Γκιγιέρμο Μάρκο επιτίθεται λέγοντας: «Αυτά τα λόγια απέδειξαν την φρικτή επίδραση που έχουν τα ναρκωτικά σε έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν καλός Χριστιανός».

36129658-8989401-image-a-17_1606380370428


Ο Μαραντόνα που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω απαντάει λιτά: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του και «η συγκεκριμένη άποψη διαμορφώθηκε από την επίσκεψή μου στο Βατικανό».

Χρειάστηκε να περάσουν οχτώ χρόνια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις του Ντιέγκο με τον Πάπα και το Βατικανό και να δηλώσει ότι επέστρεψε στον Θεό.

Παρόλα αυτά φέρεται να γέλασε με την ψυχή του όταν άκουσε το ανέκδοτο που είχε κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή αυτόν τον Πελέ και τον Κρόιφ.
Σύμφωνα με αυτό η «τριάδα» πεθαίνει και ανεβαίνουν όλοι μαζί στον Παράδεισο όπου μετά τις απαραίτητες συστάσεις με τον Άγιο Πέτρο, πάνε να γνωρίσουν τον Θεό.



Δείτε στο βίντεο: Ο Μαραντόνα συναντήθηκε και με τον σημερινό Πάπα Φράνσις που επίσης κατάγεται από την Αργεντινή:




Ο Κρόιφ λέει ότι δεν ήταν πολύ θρήσκος αλλά ότι πάντα πίστευε και ο Θεός του λέει να κάτσει στα αριστερά του, ενώ μετά παίρνει τον λόγο ο Πελέ.

Τονίζει στον Δημιουργό ότι ήταν πάντα πολύ θρήσκος και ότι έκανε πάντα την προσευχή του πριν από κάθε αγώνα ζητώντας την ευλογία του, οπότε ο Θεός τον τοποθετεί εκ δεξιών του και ζητάει πλέον από τον Μαραντόνα να μιλήσει.

Ο Ντιεγκίτο θα πει μόνο τέσσερις λέξεις, αυτές που ήταν οι αρμόζουσες σε μια τέτοια περίσταση: «Κάθεσαι στην θέση μου!».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαραντόνα: Όταν ο θάνατος του «Χρυσού Αγοριού» ένωσε τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ

Το «αντίο» της Αργεντινής στον Ντιέγκο Μαραντόνα - Δείτε live εικόνα

Sex, drugs και γκολ: Η προσωπική «κόλαση» του Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης