Ντιέγκο Μαραντόνα: Το «αντίο» της Αργεντινής - Δείτε live εικόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το «αντίο» της Αργεντινής - Δείτε live εικόνα

Συρροή κόσμου για να προσκυνήσουν τη σορό του θρύλου του ποδοσφαίρου - Ανατριχιαστικές εικόνες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες με φιλάθλους που θρηνούν αγκαλιασμένοι - Συμπλοκές  μεταξύ αστυνομίας και οπαδών που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής

RE_DIEGITO2
Όχι μόνο ολόκληρη η Αργεντινή, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης αποχαιρετά σήμερα τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ο «Ντιεγκίτο» αφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών και μετά από αρκετές περιπέτειες που είχε με την υγεία του. Η σορός του Μαραντόνα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τον κόσμο να συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο» σε έναν άνθρωπο που απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο, γιατί το ποδόσφαιρο θεωρείται το πιο λαοφιλές άθλημα του κόσμου

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα - Δείτε live εικόνα από την Casa Rosada







Οι εικόνες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες  και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρίσκεται η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. 

Χιλιάδες κόσμος συρρέει για να τιμήσει τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος κατάφερε να ενώσει και άσπονδους «εχθρούς».

Κλείσιμο
Με δάκρυα στα μάτια πολλοί από τους οπαδούς θρηνούν αγκαλιασμένοι, κάποιοι χειροκροτούν σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του «Θεού», ενώ οι περισσότεροι φοράνε μπλούζα της Αργεντινής και αφήνουν ένα λουλούδι δίπλα στη σορό του.

Οι συγκεντρωμένοι μπορούν να μπουν στο σημείο όπου βρίσκεται η σορός του Μαραντόνα μέσω συγκεκριμένων σημείων. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να εισέλθουν από διάφορες πλευρές του φράχτη με αποτέλεσμα να σπρώχνει ο ένας τον άλλο και να συνωστίζονται. Το αποτέλεσμα ήταν επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις.


Συγκινεί βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν πεθάνει

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής του στο σπίτι του στο Τίγκρε του Μπουένος Άιρες, προτού φύγει από τη ζωή εχθές, Τετάρτη, έχοντας υποστεί έμφραγμα.

Ο ιστότοπος Cuatro.com δημοσιεύει ένα συγκινητικό βίντεο, που δείχνει τον θρύλο του ποδοσφαιρου να κάνει βόλτα έξω από το σπίτι του, στηριζόμενος σε κοντινά του πρόσωπα που τον βοηθούσαν να αναρρώσει μετά την σοβαρή επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.
PHOTO_1_2
PHOTO_2_3


Σύμφωνα με το site, πρόκειται για το τελευταίο πιθανότατα βίντεο που καταγράφει τον θρύλο του ποδοσφαίρου ζωντανό. Το εν λόγω κλιπ τράβηξε μια γειτόνισσα που είδε από τον παράθυρο τον 60χρονο μαζί με τον μικρό της γιο.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο σύντομο κλιπ, ο Μαραντόνα εμφανίζεται να περπατά έξω από το σπίτι που νοίκιαζε στο Τιγκρε αργά και με προσοχή, στηριζόμενος στους ώμους δύο ατόμων που βαδίζουν μπροστά του, ενώ ένα άλλο άτομο τους ακολουθεί κουβαλώντας μια καρέκλα.

Το βίντεο της γειτόνισσας του Μαραντόνα προκαλεί συγκίνηση, καθώς καταγράφει τον θρυλικό ποδοσφαιριστή να απαντά στον χαιρετισμό του παιδιού που του φωνάζει ενθουσιασμενο «Γεια σου Ντιέγκο», κουνώντας το χέρι στο μικρό αγόρι και προσφέροντάς του χαρά.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Μαραντόνα τραγουδά το 'Χέρι του Θεού'


«Ο Θεός πέθανε» - Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον Μαραντόνα από τον διεθνή Τύπο


«Δεν θα τον φτάσω ούτε σε 1.000.000 χρόνια»: Οι 18+1 καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν ποτέ για τον Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης