Ο απολογισμός του Tour du Péloponnèse 2020

Ο απολογισμός του Tour du Péloponnèse 2020

Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς το Tour du Péloponnèse 2020 ολοκληρώθηκε με επιτυχία 

TourDuPell_2020_logo-4
Παραδοσιακά, κάθε Tour du Péloponnèse ξεκινά την Κυριακή, μετά την απονομή του προηγούμενου.

Έτσι και το Tour du Péloponnèse 2020 ξεκίνησε με τη λήξη της απονομής του Tour du Péloponnèse 2019. Και ξεκίνησε με την απογείωση των 55 συμμετοχών που είχαμε ως τις αρχές Μαρτίου... και μετά ήρθε ο Covid.

Οι διοργανωτές σημειώνουν για αυτό το σχεδόν... αδύνατο εγχείρημα: «Σκεφτήκαμε πολλές φορές να ακυρώσουμε τον αγώνα. Όμως αυτό που μας καθιέρωσε στο παρελθόν ήταν ακριβώς αυτή η σταθερότητα μας και η δυνατότητα να λειτουργούμε σε αντίξοες συνθήκες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε».
TourDuPell_2020_logo-9

Αναλυτικά το σημείωμα των διοργανωτών:

«Είχαμε σχεδόν 20 μεταθέσεις συμμετοχής για το ‘21. Αντιλαμβανόμαστε τις αντίξοες συνθήκες αλλά είμαστε βέβαιοι πλέον πως, βλέποντας τις φωτογραφίες, το μετάνιωσαν και θα ήθελαν να είναι εδώ. Τα 27 ξένα πληρώματα μαζί με τα 17 ελληνικά (και τρία για το «κοντό» τουρ) θα μείνουν γνωστοί ως οι die hard!». 

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε την αφετηρία του αγώνα. Εκεί στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, ο φιλόξενος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αγκάλιασε από την αρχή του το TDP, αποτελώντας ιδανική και εντυπωσιακή εκκίνηση της εκδήλωσης. Με την ελληνική σημαία έδωσε αφετηρία ο δήμαρχος κος Γεωργιόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο κ. Σπηλιωτόπουλο να είναι πανταχού παρόν και να διευκολύνει όλες τις λεπτομέρειες! Ακολούθησε στάση για γεύμα στην Καρύταινα κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο και εντυπωσιακός τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, με τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κο Δούκα να μας υποδέχονται θερμά. Ήδη είχαν ξεχωρίσει οι Έλληνες, Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia 1.3s Coupe, οι Αυστριακοί, Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe και τρίτοι οι Άγγλοι, Papworth-Papworth με MGC.

Εκκίνηση 2ης μέρας με κατεύθυνση προς Αρχάγγελο όπου και η μεσημεριανή στάση και τελικός προορισμός η Μονεμβασιά, με την ιδέα της διανυκτέρευσης εντός του κάστρου να μαγεύει για μια ακόμη φορά τα ξένα πληρώματα. Η Ειδική Διαδρομή στον Άγιο Μάμμα δυσκόλεψε τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας ανακατατάξεις. Κατεύθυνση προς Ιέρακα και το μαγικό Κυπαρίσσι, κρυμμένο μέσα στα βράχια της λακωνικής ακτής, για την 3η μέρα όπου ένα τραγικό λάθος πλοήγησης στην ειδική Ρειχέα βγάζει τους Βρετανούς Papworth εκτός διεκδίκησης, φορτωμένους με ποινές. Μετά το όμορφο γεύμα στο Κυπαρίσσι, απογευματινό σκέλος και άφιξη στο Ναύπλιο.

Ημέρα 4η και διαδρομές στην Αργολίδα με τα "ακροπολικά" Καρνεζέικα και ανασυγκρότηση στην Κόστα για γεύμα, με θέα τις Σπέτσες. Το απογευματινό σκέλος περιελάμβανε Ερμιόνη, Θερμησία με τερματισμό στο Γαλατά και πέρασμα στο νησί του Πόρου για τη διανυκτέρευση.

Παρασκευή πρωί και έναρξη της τελευταίας μέρας. Διαδρομές προς Τροιζηνία με τις ειδικές στην χερσόνησο των Μεθάνων. Στάση για γεύμα στην Επίδαυρο και κατεύθυνση προς Λουτράκι όπου και η προετοιμασία των πληρωμάτων για την διάσημη πλέον νυχτερινή ειδική που παραδοσιακά κλείνει κάθε TDP. Μετα απο 33 χιλιόμετρα και κατεύθυνση προς το Αρχαίο Ηραίον ο εντυπωσιακός τερματισμό στους καταρράκτες Λουτρακίου.

Νικητές οι Έλληνες Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia 1.3s Coupe μετά από μάχες στο δέκατο του δευτερολέπτου με τους άξιους δεύτερους Αυστριακούς Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe! Στην τρίτη θέση οι σχεδόν rookies Βουδούρης-Ρέκκας με Alfa Romeo GT2000 Veloce.

Για εμάς που το ζήσαμε από μέσα...Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους συμμετέχοντες και διαφημίσαμε για μια ακόμη φορά την χώρα μας, ειδικά φέτος ως ασφαλή προορισμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγκάλιασαν το TDP2020, στους χορηγούς μας που μας στήριξαν σε μια απίστευτα δύσκολη χρόνια. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα του Τρισκέλιον. Σχεδόν όλοι μας χρειάστηκε να εργαστούμε δίπλα για να υλοποιήσουμε διεθνή αγώνα διάρκειας 7 ημερών υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ευχαριστούμε και εσάς, όλους τους συμμετέχοντες που μας εμπιστευθήκατε! Για εμάς, είσαστε όλοι νικητές σε ένα στοίχημα απέναντι στην μιζέρια και τη κατάθλιψη».

*Φωτογραφίες αγώνα: Γιάννης και Μάριος Κουσκούτης

Δείτε εδώ τον πίνακα των συμμετεχόντων

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα
TourDuPell_2020_logo-12
TourDuPell_2020_logo-13
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε ύψιστη επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για το Oruc Reis

Η Ρωσία θύμισε στην Τουρκία τη «Ναυμαχία στο Ναβαρίνο» και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων: Πληροφορίες για 17 κρούσματα - Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης