Σε ύψιστη επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για το Oruc Reis

 Δείτε φωτογραφίες με τα  πλοία του ελληνικού στόλου που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων - Ο κίνδυνος τουρκικής προβοκάτσιας και ο κόκκινος συναγερμός για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου αντίστοιχου με την επακούμβηση της φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» στη φρεγάτα «Λήμνος»

navy-0
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις τόσο του Oruc Reis όσο και του τουρκικού στόλου. Το στρατιωτικό προσωπικό έχει τεθεί για μία ακόμα φορά σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τα πολεμικά μας πλοία (σ.σ. όπως φανερώνουν και οι σχετικές φωτογραφίες) να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές και προσθέτουν: «Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις μοίρες τους, ενώ οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως».

Αρμόδιοι αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούν ότι «το προκλητικό σκηνικό που έστησαν οι Τούρκοι δύο φορές το τελευταίο διάστημα σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, επαναλαμβάνεται και τρίτη, τώρα ακόμα πιο κοντά στο Καστελλόριζο, στέλνοντας τις ένοπλες δυνάμεις και πάλι στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της εχθρικής απειλής».

navy-1


«Μόνο που τώρα οι κυβερνήτες μας, οι αξιωματικοί, τα πληρώματα αλλά και το σύνολο του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, έχει στη φαρέτρα του ένα ακόμα όπλο: την πολύτιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος. Έχοντας αφομοιώσει πλήρως τα διδάγματα της διπλής θερινής τουρκικής πρόκλησης και με επικαιροποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, τα επιχειρησιακά σχέδια που καθορίζουν τις προβλεπόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις, οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες αλλά και πλήρως αποφασισμένες να επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία, προασπίζοντας τα κυριαρχικά μας συμφέροντα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Συναγερμός για πιθανές «παγίδες» που θα μπορούσαν να στήσουν οι Τούρκοι

Οι αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr προειδοποιούν ότι η τουρκική πλευρά θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιου είδους προβοκάτσια ή άλλο θερμό επεισόδιο για να δημιουργήσει την εικόνα της επικράτησης έναντι της Ελλάδας στην τουρκική κοινωνία. Υπενθυμίζουν μάλιστα το επεισόδιο της επακούμβησης της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» στη φρεγάτα «Λήμνος» που η Άγκυρα προσπάθησε να εμφανίσει με τρόπο που την βολεύει, αφήγημα που κατέρρευσε όταν ήλθε στη δημοσιότητα η φωτογραφία που αποκάλυπτε την τρύπα στο πρυμναίο τμήμα της τουρκικής φρεγάτας από την πρόσκρουση στο «Λήμνος».

Κλείσιμο
tourkiki-fregata-zoom_3


«Δεδομένου ότι ο Ερντογάν επιδιώκει πάση θυσία μία νίκη, έστω συμβολική, ή μια ρεβάνς για το θερινό επεισόδιο επακούμβησης της τουρκικής «Κεμάλ Ρέις» από την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», προκειμένου να την πανηγυρίσει στο φανατισμένο εσωτερικό του ακροατήριο, οι ναυτικές μας μονάδες έχουν ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή όλων των ενδεχόμενων παγίδων που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι Τούρκοι υλοποιώντας τη συγκρουσιακή πολιτική των κυβερνώντων τους. Γι’ αυτό και ταυτόχρονα με το μήνυμα της αποφασιστικότητας, η στρατιωτική ηγεσία έχει στείλει στο προσωπικό και το μήνυμα της απαιτούμενης ψυχραιμίας» αναφέρει ενημερωμένη στρατιωτική πηγή με την οποία συνομίλησε το protothema.gr.

navy-3
navy-4


Το ενδεχόμενο μετάβασης Ακάρ ή Ερντογάν στην Αδριανούπολη

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αρμόδιοι παράγοντες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα κορυφαίος παράγοντας της τουρκικής ηγεσίας, για παράδειγμα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ή ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την περιοχή της Αδριανούπολης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη άλλωστε στις 13 κι 14 Σεπτεμβρίου, όταν ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη στο Κας για να υποβαθμίσει την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο.

navy-5
navy-6
Το πλοίο που διακρίνεται στη μέση είναι το Oruc Reis
navy-7


«Αναμένονται νέες επισκέψεις υψηλόβαθμων Τούρκων υπουργών στον Έβρο -ενδεχομένως ακόμα και του Τούρκου προέδρου αυτή τη φορά- συνδυασμένες οπωσδήποτε με fake news που θα μιλούν για φάλαγγες μεταφερόμενων στρατευμάτων από Συρία, Λιβύη, Σομαλία και άλλα φανταστικά μέρη» σημειώνουν οι ίδιες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το protothema.gr.

navy-9
navy-11


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης