Νόβακ Τζόκοβιτς: «Καλό παιδί» με κακές στιγμές ή το ανάποδο;

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Καλό παιδί» με κακές στιγμές ή το ανάποδο;

Σάλος μετά την αποβολή του Τζόκοβιτς από το US open επειδή χτύπησε την επόπτρια γραμμής με μπαλάκι - Βίντεο δείχνει τον Τζόκοβιτς πριν τέσσερα χρόνια στο Roland Garros,  όπου παρά λίγο να χτυπήσει έναν επόπτη από τα νεύρα του

tzokovits
Η μπαλιά-σφυριά στην καρωτίδα της επόπτριας γραμμών στο US Open, αυτή η -καταφανώς ακούσια- βολή του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έστειλε μόνο την άτυχη γυναίκα στο σταθμό πρώτων βοηθειών και τον Σέρβο σούπερ-σταρ στο σπίτι του, με άμεσο αποκλεισμό.

Προκάλεσε και μια παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων γύρω από το ποιος είναι στ' αλήθεια ο 33χρονος Σέρβος.

Είναι, άραγε, το «καλό παιδί» που συχνά-πυκνά εμφανίζεται χαλαρός και άνετος, χωρίς ίχνος έπαρσης, εντός και εκτός των κορτ του τένις; Ή μήπως είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ένας αλαζόνας, εγωπαθής πρωταθλητής, για τον οποίον δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός στο κυνήγι του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο άθλημά του;

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ο διάσημος τενίστας πετάει το μπαλάκι στην επόπτρια: 

Κλείσιμο

Ο Τζόκοβιτς, παράλληλα με τις επιτυχίες του στο αγωνιστικό τερέν, αυτές που τον έχουν φέρει στην απόλυτη κορυφή του τένις και τον έχουν κάνει ζάπλουτο, έχει προσπαθήσει συστηματικά και εξίσου άοκνα να καλλιεργήσει την εικόνα ενός σταρ αλλιώτικου από τους άλλους. Το βίντεο που προσφέρει αναψυκτικό και κρατά την ομπρέλα σε ένα παιδάκι, από αυτά που συνήθως παρίστανται στα τουρνουά τένις σε βοηθητικούς ρόλους, είναι πλέον θρυλικό -κάτι περισσότερο από viral.

Ωστόσο, στο φετινό US Open ο Τζόκοβιτς μάλλον έχασε τον έλεγχο αυτής της περσόνας, αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού του. Και παρά τις αλλεπάλληλες συγνώμες, από το θύμα που «εισέπραξε» στο λαιμό και σωριάστηκε στο έδαφος, από τους οπαδούς και τους θαυμαστές του, από όλους γενικώς, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «αυτοκτόνησε» επικοινωνιακά. Μετά από αυτό το περιστατικό, τίποτα δεν θα είναι ίδιο για το κύρος του.

Διότι, με την ευκαιρία του επεισοδίου, κάποιοι άνοιξαν το «μητρώο» του Σέρβου. Για παράδειγμα, το 2016 στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν, ο Τζόκοβιτς παρά λίγο να χτυπήσει έναν επόπτη, όταν, και πάλι τελώντας εν βρασμώ, έκανε μια απότομη κίνηση με τη ρακέτα του προς τα πίσω. Η ρακέτα ξέφυγε από το χέρι του πρωταθλητή και έφυγε με ορμή προς έναν κριτή, ο οποίος στάθηκε πιο τυχερός από τη συνάδελφό του στο US Open.


Δείντε βίντεο από το 2016 στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν, όπου ο Τζόκοβιτς παρά λίγο να χτυπήσει έναν επόπτη



To 2016, επίσης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έριξε μια μπαλιά-ρουκέτα, πάνω στα νεύρα του, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τους δικούς του ανθρώπους, τον προπονητή και τον φυσικοθεραπευτή του, οι οποίοι κάθονταν σε θέσεις εμπρός από τους θεατές του ματς με τον Ντομινίκ Τιμ, στον τελικό του τουρνουά ATP. Αυτό σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να έχει χτυπήσει έναν τελείως ανυποψίαστο φίλαθλο.

Εκτός από τη συγνώμη και τις δηλώσεις συντριβής, αυτοκριτικής, τις υποσχέσεις ότι στο μέλλον θα φροντίσει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του κ.λπ. ο Τζόκοβιτς παραδέχεται πως είναι υπότροπος: «Στην πραγματικότητα δεν έχω κάποιο πρόβλημα [σσ: που δεν μπορώ να διαχειριστώ]. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που έχω κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε στους αγωνοδίκες κατά τη σύντομη απολογία του και πριν αποβληθεί άμεσα από τη συνέχεια του US Open.

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that...

Posted by Novak Djokovic on Sunday, 6 September 2020


Όμως, η φίλαθλη κοινότητα δεν ξεχνά το πώς ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού. Διότι, εντελώς ανεύθυνα και επιπόλαια, ο Σέρβος επέμεινε στη διοργάνωση του Adria Tour, ένα τουρνουά επίδειξης στη χώρα του, τον περασμένο Ιούνιο. Αψηφώντας κάθε περιοριστικό μέτρο και κάθε έννοια προστασίας, τήρησης αποστάσεων κ.ο.κ., ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπήρξε τελικά ένας από τους τέσσερις αθλητές οι οποίοι νόσησαν με Covid-19. Και αυτό ήταν ίσως ακόμη πιο βαρύ και ασυγχώρητο από το μπαλάκι στο λαιμό της Αμερικανίδας επόπτριας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη: Χαράκωσαν τερματοφύλακα ερασιτεχνικής ομάδας σε φιλικό

Κριστιάνο Ρονάλντο: Του έγινε παρατήρηση επειδή δεν φορούσε μάσκα στην εξέδρα - Δείτε βίντεο

Θρήνος στο πόλο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Αλέξης Σταϊκόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης