Γερμανικό περιοδικό αντιδρά για το status της Λειψίας και δεν καλύπτει τον ημιτελικό

Γερμανικό περιοδικό αντιδρά για το status της Λειψίας και δεν καλύπτει τον ημιτελικό

Κόντρα στην επιτυχία που σημειώνει η Λειψία στο Champions League τάσσεται το γερμανικό περιοδικό «11Freunde», το οποίο αντιδρά για το επιχειρηματικό μοντέλο των Ταύρων και θα απέχει από το ρεπορτάζ του ημιτελικού απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν

leipzig_0
Μπορεί η Λειψία να ζει την πιο σημαντική στιγμή της μόλις 11ετούς πορείας από την ίδρυσή της και να αποτελεί τον νεότερο σύλλογο που φτάνει στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο, οι «φωνές» στη Γερμανία για το status και το επιχειρηματικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει εξακολουθούν να μην σιωπούν.

Η ανέλιξή της στα σαλόνια της Bundesliga, η χορηγική/ιδιοκτησιακή σχέση με την RedBull και η συνυφασμένη αντίφαση με τον κεντρικό κανόνα του 50+1 στο γερμανικό ποδόσφαιρο απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη κι εν προκειμένω το διάσημο μηνιαίο γερμανικό περιοδικό, «11Freunde».

Με ανακοίνωσή τους μετά την πρόκριση των Κόκκινων Ταύρων, οι διευθυντές του έντυπου Μέσου εξέφρασαν δίχως φραγμούς την εναντίωσή τους με τις τακτικές της Λειψίας και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να καλύψουν ρεπορταζιακά τον ημιτελικό του Champions League στον οποίο η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, του επίσης Γερμανού, Τόμας Τούχελ.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός editorial στην ιστοσελίδα του περιοδικού, έγραψαν:

«Η Λειψία είναι στα ημιτελικά του Champions League. Φυσιολογικά, θα έπρεπε να το καλύψουμε. Η Λειψία, όμως, δεν είναι ένα φυσιολογικό κλαμπ. Ακόμα κι αν κάποιοι το έχουν ξεχάσει».

«Αποφασίσαμε να εναντιωθούμε όπως και να χει. Και δεν το κάναμε επειδή δεν ενδιαφερόμαστε για τον αριθμό των κλικ, ή επειδή δεν εξαρτόμαστε οικονομικά από το να διαβάζει ο κόσμος το περιεχόμενό μας. Πήραμε αυτή την απόφαση, για άλλη μια φορά, διότι δεν θέλουμε να ομαλοποιούμε άλλο το οικοδόμημα της Λειψίας.

Η Λειψία το πιθανότερο είναι να μην νοιάζεται για αυτή την απόφαση. Το ματς θα μεταδοθεί live σε 100 διαφορετικές χώρες και η σύνοψή του από εκατομμύρια κόσμο στο YouTube αργότερα. [...] Οι ακροατές, οι τηλεθεατές, όμως, δεν είναι άμυαλοι και μπορούν ακόμη να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στην κριτική δημοσιογραφία και τις δημόσιες σχέσεις εν έτει 2020. Το μόνο πρόβλημα, όμως, είναι ένα: δεν υπάρχει ουσιαστικά κριτική δημοσιογραφία πια».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Eιδήσεις σήμερα

Μύκονος: Στα βράχια «καρφώθηκε» το tender Αιγύπτιου μεγιστάνα

Μια ανάσα από θερμό επεισόδιο από σύγκρουση της τουρκικής φρεγάτας Κεμάλ Ρέις με τη φρεγάτα Λήμνος

Νέα μέτρα: Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωϊ και στην Περιφέρεια Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης