Ερυθρός Αστέρας: «Ο Ότζο είχε κορωνοϊό πριν πεθάνει»

Ερυθρός Αστέρας: «Ο Ότζο είχε κορωνοϊό πριν πεθάνει»

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς αποκάλυψε πως ο Μάικλ Ότζο είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και επέστρεψε πρόωρα στις προπονήσεις πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην προπόνηση

otzo_1
Ο διοικητικός ηγέτης των Σέρβων προχώρησε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τον τραγικό θάνατο του Μάικλ Ότζο, ο οποίος πέθανε από ανακοπή ενώ έκανε ατομική προπόνηση στις 7 Αυγούστου.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Sportklub εξηγώντας πως ο εκλιπών βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορωνοϊό στις αρχές Ιουλίου, όταν είχε έντονο βήχα και πυρετό.

«Ο αθλητικός διευθυντής και ο γιατρός του Ερυθρού Αστέρα πήγαν αμέσως στα Επείγοντα και δυστυχώς, αναγνώρισαν τον πρώην παίκτη μας. Εν συνεχεία, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μάς ζητήσει η οικογένεια του Μάικλ! Να ελέγξουμε τι ακριβώς συνέβη! Τότε, λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε την υπόθεση κι ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Ότζο άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο στήθος, να έχει βήχα και πυρετό».

Στις 6 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι είχε πνευμονία στον δεξί πνεύμονα. Έπειτα από μια εβδομάδα, πρόβλημα προέκυψε και στον αριστερό πνεύμονα. Όλες αυτές οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιωτική κλινική που του συνέστησε δυο φορές να πάει στην αρμόδια για θέματα κορωνοϊού κλινική στο Βελιγράδι κι εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, πήρε διάφορα αντιβιοτικά και βιταμίνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος στις 29 Ιουλίου ήταν άσχημα ενώ οι εξετάσεις του στις 5 Αυγούστου έδειξαν ότι η πνευμονία είχε υποχωρήσει. Μάλιστα είχε αναπτύξει αντισώματα που σήμαιναν πως είχε ξεπεράσει τον Covid-19 ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αρχίσει να ενισχύεται.

Την ίδια μέρα, πήρε άδεια για χαλαρή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ένιωσε άσχημα έστω και στο ελάχιστο, έπρεπε να σταματήσει.

Σύμφωνα πάντα με τον Τσόβιτς, ο Ότζο είχε αποκαλύψει στον γιατρό του ότι έκανε προπονήσεις και το προηγούμενο διάστημα όπου κουραζόταν γρήγορα! Έκανε προπόνηση στις 31 Ιουλίου, 1η και 4η Αυγούστου. Έπειτα από τρεις μέρες, πέθανε...

Κλείσιμο
Το ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς ο Ότζο προπονούταν πριν πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς, εξηγώντας πως ο κορονοϊός και η πνευμονία μπορεί να επιβάρυναν την καρδιά του. Σύμφωνα με τους Σέρβους, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η νεκροψία περιλαμβάνει τεστ κορονοϊού.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στα 126 τα νέα κρούσματα - 38 στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη

Στο χάος ο Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Βερολίνο για Oruc Reis: Οι μονομερείς ενέργειες στέλνουν λάθος μήνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης