Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Ο «θρύλος» της Ευρωλίγκας και η καλλονή Ελληνίδα σύζυγός του μετακομίζουν στη Βαρκελώνη

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Ο «θρύλος» της Ευρωλίγκας και η καλλονή Ελληνίδα σύζυγός του μετακομίζουν στη Βαρκελώνη

Ο 44χρονος τεχνικός αναλαμβάνει την Μπαρτσελόνα και φιλοδοξεί να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών - Μαζί του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα έχει την σύζυγό του, Άννα Δούκα και τα δυο τους παιδιά, την 10χρονη Άιλα και τoν εξάχρονο Λούκα

sarunas-wife
Η συμφωνία επισφραγίστηκε. O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο εκλεκτός της Μπαρτσελόνα. Ο πρωην παίκτης-είδωλο του κλειστού γηπέδου «Παλάου Μπλαουγκράνα» θα καθεται στον πάγκο της ομαδας μπασκετ της Βαρκελώνης για τα επόμενα τρία χρόνια.

barca_saras_2


Ο μέχρι σήμερα τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, έπειτα από τέσσερα χρόνια γεμάτα επιτυχίες στη Λιθουανία, θα εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, αντικαθιστώνατς τον Σερβο προπονητή, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μετά το «διαζύγιο» του τελευταίου με την Μπάρτσα.

sarunas3


Κλείσιμο
Ο 44χρονος Γιασικεβίτσιους υπήρξε αγαπημένο παιδί της ομάδας στις δύο διαφορετικές περιόδους που αγωνίστηκε ως παίκτης της στο παρελθόν. Την πρώτη φορά, το 2002-2003, με προπονητή τον... Σβέτισλαβ Πέσιτς -οποία ειρωνεία- συνέδεσε το όνομά του με την πρώτη κατάκτηση της Ευρωλίγκας από την ομάδα του. Την επόμενη φορά, στη σεζόν 2012-2013, υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, παρότι σε δευτερεύοντα ρόλο, πρωταγωνίστησε με τις επιδόσεις του στα εγχώρια και ευρωπαϊκά παρκέ.

Ως παίκτης, άλλωστε, έχει σημειώσει το αξιοζήλευτο ρεκόρ να κερδίσει τέσσερις τίτλους της Ευρωλίγκα (έναν με την Μπάρτσα, έναν με τον Παναθηναϊκό και δύο με τη Μακάμπι). Λογικά ξεχωρίζει στην ιστορία της Ευρωλίγκας ως ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει αυτόν τον τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες, αποτελώντας ζωντανό θρύλο της διοργάνωσης. Ακόμη, στη μακρόχρονη αθλητική καριέρα του έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ με τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Μέτα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, επέστρεψε στη γενέτειρά του το Κάουνας, εντάχθηκε στο τεχνικό τημ της Ζαλγκίρις ως βοηθός προπονητή και από τις αρχές του Ιανουαρίου 2016 ανέλαβε ως πρωτος προπονητής το τιμόνι της ομάδας. Καταφέρνοντας από τον πάγκο της να την επαναφέρει, το 2018, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, στο Final-4 της Ευρωλίγκας, αλλά και να παίξει στα «πλέι οφ» του 2019.

sarunas1


Ως διακαής πόθος του καλαθοσφαιρικού τμήματος του δοξασμένου συλλόγου της Βαρκελώνης, ο οποίος θεωρούσε τον φιλόδοξο Λιθουανό προπονητή ιδανικό για την τεχνική του ηγεσία, ο Σάρας δεν έμεινε ασυγκίνητος από τη πλουσιοπάροχη προσφορά του, καθώς η ομάδα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις, από τις υψηλότερες στην ιστορία του τμήματος, για να ενισχύσει το ρόστερ της.

Πόσο μάλλον που η μεσογειακή Βαρκελώνη είναι από τις αγαπημένες του πόλεις και του δίνεται η ευκαιρία να μετακομίσει εκεί. Στο νέο τόπο εγκατάστασής του θα τον συνοδεύσει η οικογένειά του, που αποτελείται από την Ελληνίδα καλλονή σύζυγό του, Άννα Δούκα και τα δυο τους παιδιά, την 10χρονη Άιλα και τoν εξάχρονο Λούκα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε, όταν ο Λιθουανός αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, και μετά από πολυετή σχέση το καλοκαίρι του 2017 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του σε μια παραμυθένια τελετή στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Η Αθήνα, αλλωστε, είναι επίσης αγαπημένη του πόλη, είχε μαλιστα αγοράσει και σπιτι στη Φιλοθεή, αλλα για την ώρα θα επισκέπτεται της Ελλάδα μόνο για τα ματς της Ευρωλίγκας.

Και φυσικά, όπως συνηθίζει, για καλοκαιρινές διακοπές. 

anna_douka_big_photo


annadouka

sa



sarunas2



annasarunas_2


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Επιβραδύνεται κι άλλο ο ρυθμός μετάδοσης στην Ελλάδα

Χατζηδάκης σε πυρόπληκτους στο Μάτι: Πρέπει να βάλουμε μια τάξη, βοηθήστε μας

Τζέφρι Επστάιν: Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται να οργάνωνε τα σεξουαλικά εγκλήματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης