Super League 1 Play offs, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2: Αυτός ο «τελικός» βάφτηκε κιτρινόμαυρος

Super League 1 Play offs, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2: Αυτός ο «τελικός» βάφτηκε κιτρινόμαυρος

Η ΑΕΚ με επιβλητική εμφάνιση πέρασε πανάξια από την Τούμπα και έγινε το φαβορί για τη 2η θέση  της Super League 1 που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League - Στο 42' ο Τσιγκρίνσκι εκματελλεύτηκε την κακή έξοδο του Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ για την Ένωση  - Στο 81' ο Λιβάγια με πέναλτι πέτυχε το τελικό 0-2

5105131
Αρχικά, οι δύο προπονητές, Φερέιρα και Καρέρα, επέλεξαν να ποντάρουν στο «4-3-3», με το οποίο παράταξαν τις δύο ομάδες στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» για τη 2η θέση. Ο Πορτογάλος στη διάρκεια άλλαξε πολλά στην τακτική, ο Ιταλός δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει…

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τη γνωστή τετράδα της άμυνας μπροστά του, αποτελούμενη από τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή ο Εσίτι για ακόμη ένα παιχνίδι είχε ξεκάθαρο ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο ως οχτάρια. Φανέλα βασικού πήρε και πάλι ο νεαρός Τζόλης, όπως και ο Στοχ, με τον Σφιντέρσκι, που σκόραρε στο ματς με τον Άρη, να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Για τους φιλοξενούμενους ο Ιταλός κόουτς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Σιμάνσκι, ξεκινώντας τον Κρίστιτσιτς πλάι στον Μάνταλο στο κέντρο και σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Σιμόες, ενώ στο δεξί άκρο επιλέχθηκε ο Αλμπάνης, με τους Βέρντε και Αραούχο να μένουν στον πάγκο. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα οι Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Παουλίνιο, Σιμόες ως αμυντικό χαφ με τους Κρίστιτσιτς και Μάνταλο μπροστά του, αριστερά ο Λιβάια, δεξιά ο Αλμπάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα.

Ανώτερη και καλύτερη η ΑΕΚ

H ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με το δυνατό σουτ του Κρίστιτσιτς (7’) και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Κυρίως λόγω της κυριαρχίας των παικτών της στη μεσαία γραμμή. Στο 30’ η Ένωση άγγιξε το γκολ με την προβολή του Μάνταλου και τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια δύσκολη απόκρουση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην μπορεί να ελέγχει το ρυθμό της αναμέτρησης, γενικά περνούσε δύσκολες στιγμές βλέποντας την ΑΕΚ να έχει κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που φάνηκε πρώτα στο 40ο λεπτό με τη νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Πασχαλάκη στο φάουλ του Λιβάγια, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Η τριάδα Μάνταλος, Σιμόες και Κρίστιτσιτς ήταν με διαφορά κυρίαρχοι στη μεσαία γραμμή. Εκεί άρχιζε και τελείωνε κάθε συζήτηση για την εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά. Οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν γιατί οι «κιτρινόμαυροι» του Καρέρα είχαν το πάνω χέρι: 1-8 τελικές, 0-4 τελικές στην εστία και 0-7 κόρνερ!

Τα άλλαξε όλα ο Φερέιρα, αλλά…

Κλείσιμο
Ο Φερέιρα με το ξεκίνημα του β' μέρους επιχείρησε να «ανακατέψει την τράπουλα» με δύο αλλαγές. Οι Μάτος και Εσίτι έμειναν στα αποδυτήρια και στο παιχνίδι πέρασαν οι Ροντρίγκο και Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη το «4-3-3»,  με τον Ολλανδό στον αγωνιστικό χώρο, που κινήθηκε ως δεύτερος φορ πίσω από τον Σφιντέρσκι. Στο 52’ το πρώτο αξιόλογο σουτ ήταν από τα δικά του πόδια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πολύ νωρίς στο 56’, μετά και τη νέα διπλή αλλαγή, τα άλλαξε όλα! Οι Ακπομ και Μιχαηλίδης, πέρασαν αντί των Σφιντέρσκι και Τζόλη. Ο νεαρός Γιάννης Μιχαηλίδης πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο σχηματισμός έμοιαζε να γυρίζει σε 3-5-2, με τον Μπίσεσβαρ στο 60’ να πετάει ακόμη μια χαμένη ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει ξυπνήσει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν μπόρεσε να πετύχει στην σέντρα του Ροντρίγκο και τον Άκπομ (66’) να μην μπορεί να κάνει την προβολή.

Το… καθάρισε μέσω VAR ο Λιβάγια

Στο 81’ μέσω του VAR η ΑΕΚ, που δεν είχε φανεί στο δεύτερο μέρος, έφτασε στο 0-2. Ο Μιχαηλίδης πάτησε τον Βέρντε, ο Ντι Μπέλο συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την παράβαση, με τον Λιβάγια να σκοράρει από την «άσπρη βούλα».

Ο Μπάρκας είπε «όχι» στο σουτ του Λάμπρου (87’) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν…

MVP: Με μια ασίστ και ένα γκολ ο Μάρκο Λιβάγια ήταν καθοριστικός στην εκτός έδρας νίκη της Ένωσης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σιμόες ως αμυντικό χαφ ήταν από τους κορυφαίους της βραδιάς για την ΑΕΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε πολύ μέτρια έως κακή βραδιά βρέθηκε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 0-1 από τον Τσιγκρίνσκι τρεις παίκτες (Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μάτος) έχασαν τη φάση και τον σκόρερ της ΑΕΚ…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο ακύρωσε σωστά το γκολ του Σφιντέρσκι, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μαουρίσιο πάνω στον Σιμόες. Στο 73’ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Λόπες, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ μέσω του VAR καταλογίστηκε το πέναλτι του Μιχαηλίδη πάνω στον Βέρντε. Πάντως, στο β’ μέρος έχασε κάποιες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει κάποια δικαιολογημένα παράπονα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: O ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να διατηρήσει ή να διευρύνει τη διαφορά των τριών βαθμών, ωστόσο η ΑΕΚ χάρη κυρίως στην εμφάνιση των παικτών της στο πρώτο 45λεπτο έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη 2η θέση της βαθμολογίας και απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε των playoffs.

ΠΑΟΚ: (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι (46’ Μπίσεσβαρ), Καντουρί, Τζόλης (56’ Μιχαηλίδης), Στοχ (74’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56’ Άκπομ).

ΑΕΚ (M. Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μάνταλος (82’ Σιμάνσκι), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (62’ Βέρντε), Ολιβέιρα (87’ Αραούχο), Λιβάγια (81’ Οικονόμου).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης