Κουτρουμάνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ποιους ωφελεί το νέο ασφαλιστικό

Κουτρουμάνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ποιους ωφελεί το νέο ασφαλιστικό

«Παράλειψη του νέου νόμου που δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν αδικίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης

giorgos-koutroumanis
Για τους ωφελημένους και τους χαμένους από το νέο ασφαλιστικό μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ωφελημένοι βγαίνουν οι νέοι συνταξιούχοι, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, για τους οποίους θα προκύψει μία αύξηση, όχι για όλους, όπως διευκρίνισε, αλλά για αυτούς που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και αυτοί που έχουν συμπληρώσει τα 40 χρόνια, προκύπτει μία αύξηση της τάξης του 10,5%.

«Θα έχουμε λοιπόν 50.000-60.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα δουν αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2019, περίπου στα 80 ευρώ το μήνα τα υπολογίζω εγώ, μία δεύτερη κατηγορία, περίπου στις 280.000 είναι οι συνταξιούχοι που είχαν μεγάλες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις με κριτήριο το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης που ήταν πάνω από 1300 ευρώ, θα έχουν την άθροιση η οποία θα αποκαταστήσει ουσιαστικά τη διαφορά που προέκυψε τον Ιούνιο του 2016, είναι άνθρωποι που είχαν 250, 280, 300 ευρώ επικουρική σύνταξη, ασφαλισμένοι για πολλά χρόνια, πρέπει να το τονίσουμε αυτό, είδαν τη σύνταξη τους να μειώνεται μέχρι και 50% άρα θα έχουν μία αντίστοιχη αύξηση τώρα, που σημαίνει ότι θα έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 100 ευρώ διαφορά στη σύνταξή τους» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αρνητικό χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός το γεγονός ότι η προσαύξηση στη σύνταξη μετά τα 40 χρόνια είναι πάρα πολύ μικρή και συμπλήρωσε «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά τα 40 χρόνια πρέπει κάποιος να έχει ελάχιστη οριακή προσαύξηση σύνταξης γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει από τα 18 τους και στα 62 που είναι το όριο ηλικίας, μπορεί να έχουν και 42 και 43 και 44 χρόνια, γιατί θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν προσαύξηση;». 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνης, πως «για κάποιον που έχει 1000 ευρώ αποδοχές θα είναι 5 ευρώ η αύξηση για κάθε χρόνο παραμονής μετά τα 40, νομίζω ότι αυτό είναι απόλυτα λανθασμένο και άδικο. Το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν αδικίες για συντάξεις αναπηρίας, για συντάξεις ΟΓΑ, για συντάξεις που είναι κάτω από το κατώτατο όριο, είναι και αυτό ένα έλλειμμα, μία παράλειψη του νέου νόμου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης