Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε - Μειώνουμε ακόμα 8% τον ΕΝΦΙΑ, μειώνουμε την εισφορά αλληλεγγύης

mitsotakis100

«Η διακομματική συναίνεση κινητοποιεί  την διπλωματία μας», είπε για τα ελληνοτουρκικά - Ο πρωθυπουργός προσυπέγραψε τη θέση Τσίπρα για «εθνική ενότητα» - Διαπίστωσε συμφωνία όλων των κομμάτων στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες»

Ισχυρό μήνυμα εθνικής ενότητας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοψίζοντας τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που διαπιστώθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο διακομματικής συναίνεσης το οποίο κινητοποιεί συνολικά την ελληνική διπλωματία κι επενδύει ταυτόχρονα στη θωράκιση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της πενθήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

4987365

Αναφερόμενος στην τελευταία ελληνοτουρκική κρίση και την ένταση της διπλωματικής δράσης που συνεχίζεται, όπως είπε, αμείωτη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας που είναι: «Η Ελλάδα μένει πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες Συμφωνίες. Δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά δεν εκχωρεί και τίποτα. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία».

Προηγουμένως ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας «εγκατέλειψε το ακραίο ύφος το οποίο χρησιμοποίησε όταν μίλησε για τον προϋπολογισμό» και «κατέβασε τους τόνους» μιλώντας για την «ανάγκη εθνικής ενότητας στα εξωτερικά ζητήματα».

«Προσυπογράφω απόλυτα αυτή την προσέγγιση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν διέκρινα σε αυτά τα οποία είπε και σε αυτά τα οποία είπαν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων καμία ουσιαστική διαφοροποίηση από την εκπεφρασμένη θέση της Κυβέρνησης στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες», συμπλήρωσε.

Κ.Μητσοτάκης  (Πρωθυπουργός)(Προϋπολογισμός 2020)(18/12/2019)


Συμφωνούμε όλοι σε αυτή την αίθουσα, είπε ο πρωθυπουργός, ότι είμαστε πάντα υπέρ των κανόνων καλής γειτονίας. Υπέρ των ανοικτών διαύλων, υπέρ της επικοινωνίας, υπέρ του διαλόγου. Ουδέποτε αυτή η κυβέρνηση σκέφτηκε έστω και τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων εβδομάδων να αναστείλει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη συζήτηση η οποία γίνεται σε αυτό το κρίσιμο πεδίο.

Γι’ αυτό κι εμείς, τόνισε, ανταποκρινόμαστε και στο αίτημα να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές, αλλά δεν προσερχόμαστε, και θέλω να το τονίσω αυτό και είμαι σίγουρος ότι η άποψη αυτή απηχεί τη θέση όλης της εθνικής αντιπροσωπείας, σε αυτό το διάλογο ούτε πιεζόμενοι ούτε από θέση αδυναμίας. Πολύ περισσότερο υπό την απειλή παράνομων τετελεσμένων.

«Έχουμε και δίκιο, έχουμε και αυτοπεποίθηση και έχουμε και ισχυρές συμμαχίες», συμπλήρωσε. «Συμμαχίες οι οποίες χαλυβδώνονται μέρα με τη μέρα και συμμαχίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια φορά και στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής» της Ε.Ε.. Όπως είπε, «το «Μνημόνιο Συνεργασίας» Λιβύης – Τουρκίας «είναι άκυρο. Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και αυτό συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
4987388

«Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν»

Ο πρωθυπουργός, ενόψει και του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον, έκανε ειδική μνεία στη σχέση με τις ΗΠΑ και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό σημαίνει ότι με την εξαίρεση του Κομμουνιστικού Κόμματος διαμορφώνεται σε αυτή την αίθουσα για πρώτη φορά, τουλάχιστον από τα χρόνια της μεταπολίτευσης, μία πλατιά διακομματική συμμαχία η οποία θεωρεί τη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχέση με μεγάλο βάθος, σχέση στρατηγικής συμμαχίας» σημείωσε.

«Δεν είμαστε δεδομένοι, όχι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Είμαστε δεδομένοι μόνο για τον ελληνικό λαό και διαπραγματευόμαστε με όλους, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού», συνέχισε. Διότι οι καλοί σύμμαχοι στις δυσκολίες φαίνονται. Και, βέβαια, θα πρέπει να επαναλάβω στο σημείο αυτό, ότι από πλευράς αμερικανικής έχει υπάρξει ρητή καταδίκη από το State Department, από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της, εντός εισαγωγικών, «συμφωνίας» Λιβύης – Τουρκίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών ως μία συμφωνία προκλητική, η οποία προφανώς δεν προάγει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

«Τίτλοι τέλους»

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, τον πρώτο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει απλά σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

«Είχα δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες: Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Και είναι αυτή η συνέπεια λόγων και πράξεων που επιβραβεύεται από τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Προϋπολογισμός ανακουφίζει τη μεσαία τάξη και φροντίζει για τους ασθενέστερους μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο μείωσης των φόρων, αλλά και δημιουργεί ταυτόχρονα και ζωτικό χώρο για ανάπτυξη και δημιουργία νέου πλούτου, πυροδοτώντας την ατομική προκοπή και την κινητικότητα προς τα πάνω.

Με λίγα λόγια, είναι ένας Προϋπολογισμός ο οποίος γράφει «τίτλους τέλους» σε μία αποτυχημένη πολιτική. Γίνεται ο αισιόδοξος Οδικός Χάρτης για τη νέα πορεία της Ελλάδας στην 3η δεκαετία του 21ου αιώνα.
4987305

Ο πρωθυπουργός έκανε τις εξής εξαγγελίες:

*Πρώτον, μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει επιτέλους η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

*Δεύτερον, στο ίδιο διάστημα θα υπάρξει και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό, όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Eurogroup σύμφωνα με την οποία τα κέρδη από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θα επιστραφούν στη χώρα μας όχι μόνο για την αποπληρωμή χρέους, αλλά και για επενδυτικούς σκοπούς. Μέχρι τον Μάιο του 2022 τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με 5,1 δισ. ευρώ.

Αυτά, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ανάπτυξη: Για την χρηματοδότηση κρίσιμων έργων όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και τα δίκτυα φυσικού αερίου της Μακεδονίας. Θα αξιοποιηθούν, όμως, και σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία, αλλά και για τη χρηματοδότηση εμβληματικών πρωτοβουλιών: Μέσα στο 2020 θα εγκαινιαστεί το πρώτο νέο δημόσιο πρότυπο σχολείο. Και θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, σύμφωνα με το μοντέλο του Σουηδικού Συστήματος Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ (101)

Γιάννης

Απλά ερωτήματα από ένα συνταξιούχο: 1)Γιατί θα πήγαινε στην τράπεζα ο συνταξιούχος για πάρει την 13η σύνταξή του!!!,αφού την είχε εισπράξει τρεις ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές;Διότι αυτή η παροχή ,ήταν ωμή εξαγορά ψήφου; 2) Μετά την κακή Ν.Δ,που έκοψε την 13η και 14η σύνταξη ,γιατί δεν τις επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ; 3)Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσθετες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις; Δεν μου άρεσε ο Αλέξης ,γιατί είναι αγράμματος ( σαν και εσένα) και αντί να διαβάζει για να σπουδάζει,σπαταλούσε τον χρόνο του στις καταλήψεις των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Και για αυτό ήταν ανίκανος για να κυβερνήσει.

Βύρωνας

Εντάξει σε πολλές ημέρες αντε εβδομάδες γύρο αρχές Απριλίου θα πηγαινε στην τράπεζα και θα ηταν εκεί η 13 σύνταξη. Τωρα δεν μας είπες θα ειναι? η Νδ δεν μας ειπες γιατι το ψηφισε? Οσο για την απορία που εχεις για της περικοπές των συνταξεων. Και την 13-14 συντάξη. γιατι έγιναν. Απλα γιατί διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλα γκουγκλαρισε τον όνομά (επανω) βαλε διπλα το 2009, βάλε και ομιλια κάποιου του ΠΑΣΟΚ που ειναι σημερα στην ΝΔ, και πιστεύω να καταλαβεις? Που θελεις να μας κανεις και κριτική. Για αγραμματοσύνη. Που πηγε ο Άριστος στην καβάλα και δεν ηξερε απο ποιους απελευθερωθηκε η πόλη.

kyriakos

@ Έλληνας - Σουηδία: Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ποιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Είπε " θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, σύμφωνα με το μοντέλο του Σουηδικού Συστήματος Υγείας." Πρώτη φορά βλέπω δεξιό πρωθυπουργό να εφαρμόζει σουηδική σοσιαλιστική πολιτική, μια πολιτική που έχει φέρει το σουηδικό σύστημα υγείας στα πρόθυρα χρεοκοπίας και στο χείλος του γκρεμού, με ατέλειωτες ουρές αναμονής επί μήνες για εγχειρίσεις ακόμα και για μια αξονική ή μαγνητική, που χρειάζεται να περιμένει κάποιος πάνω από τρεις μήνες

kyriakos

Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις πιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

kyriakos

Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ποιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

kyriakos

Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ποιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

kyriakos

Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ποιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

kyriakos

Φίλτατε, εάν δεν σου αρέσει, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ποιο σύστημα υγείας στον πλανήτη δουλεύει καλά. Το θέμα είναι τι αξία βάζεις και τι παίρνεις. Όλα είναι κρατικά και λόγω πραγματικότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχουν προβλήματα. Εάν φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ σύστημα θα πρέπει να δίνουμε το μισό ΑΕΠ.

Μητσος

Η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων παράγει ξεφτιλες ψεύτες πολιτικούς.

Αλέξης Κατσαπλιάς & ΣΙΑ

Αυτή η στάνη τέτοιο γάλα φτιάνει.....να δοκιμάζαμε και κανένα συνταγματάρχη??? Τι λες???

Isnos

Οχι κ Μητσοτακη ΔΕΝ τα εκανες ΟΛΑ αυτα που υποσχεθηκες ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ. Η υποσχεση μειωσης του ΕΝΦΙΑ κατα 30% , θα γινονταν με καταργηση του Συμπληρωματικου Φορου και ΟΧΙ κατα ποσοστο επι του συνολου. Αλλα βεβαια οι συμβουλατορες σου κοιταξαν τους πολλους. Ετσι η μαννα μου που πληρωνει ΕΝΦΙΑ 32,5 € ειναι σιγουρο οτι δεν καταλαβε τιποτα απο τα 7 € που της χαρισες. ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ. Με φορολογια στα ακινητα, δηλαδη στο κεφαλαιο, μετα τις 10000€ στο 35% η 45% αναπτυξη δεν ερχεται αγραματοι κρατικοδιαιτοι κηφηνες

kyriakos

Αυτοί που μιλάνε για λιγότερο ΕΝΦΙΑ ΑΛΛΑ για αύξηση αντικειμενικων αξιών ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν επανάσταση!!! ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! Δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνουν οι αξίες των ακινήτων!!! ΝΤΡΟΠΉ!!! Να το κάνουμε Τζαμαχιρια!!! Ώστε να πέσουν οι αξίες των ακινήτων!!!! Γιατί να ανεβαίνουν;;; Γιατί;;; Είναι ντροπή να μην κάνει ένα ευρώ το κάθε σπίτι ώστε να πληρώνουμε λιγότερα!!!! Αριστερό μυαλό, βλακα αιλυνα βαλκανοστοκου.

kyriakos

Αυτοί που μιλάνε για λιγότερο ΕΝΦΙΑ ΑΛΛΑ για αύξηση αντικειμενικων αξιών ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν επανάσταση!!! ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! Δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνουν οι αξίες των ακινήτων!!! ΝΤΡΟΠΉ!!! Να το κάνουμε Τζαμαχιρια!!! Ώστε να πέσουν οι αξίες των ακινήτων!!!! Γιατί να ανεβαίνουν;;; Γιατί;;; Είναι ντροπή να μην κάνει ένα ευρώ το κάθε σπίτι ώστε να πληρώνουμε λιγότερα!!!! Αριστερό μυαλό, βλακα αιλυνα βαλκανοστοκου.

Aggelos

Θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 8% αλλά θα αυξήσει τις αντικειμενικές στον ουρανό! Φοβερός! Εν τω μεταξύ, εξαγγελία για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να αναφέρει το ποσοστό μείωσης, τι εξαγγελία είναι;

ΒΑCIΛΕΙΟC

Του κώλου !

Της προπαγάνδας το ανάγνωσμα

Όλοι οι πρωθυπουργοί έταξαν πολλά και υλοποίησαν ολίγα, με 2 μόνο εξαιρέσεις: 1) Αυτή του κατσαπλιά, ο οποίος έταξε τα πάντα στους πάντες για να πράξει όλα τα ανάποδα και 2) Του σημερινού που υλοποιεί όλα όσα υποσχέθηκε, μερικά μάλιστα συντομότερα του αναμενόμενου. Δικαίωμα του οποιουδήποτε να βλέπει τα πράγματα λιγάκι.....διαφορετικά εφόσον διακατέχεται από το προσωπικό ή/και κομματικό του συμφέρον! Περαστικά και κουράγιο.....

Shrink

..ελάττωσε τα ψυχοφάρμακα, σε χαλάνε

@ Shrink

Μην κρίνεις από τα ιδία τα αλλότρια και κυρίως μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα....κατσαπλιά!

ΕΤΣΙ

Που ειναι το κοινωνικο μερισμα ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ που τους κοψατε ΤΟ ΕΚΑΣ; Που ειναι το κοινωνικο μερισμα στους ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ; Που ειναι τα προγραμματα του ΟΑΕΔ να εργαστει ο κοσμακης;..Αν γινονταν τωρα εκλογες μετα απο αυτα που εκανες ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ τα εγκληματα ΟΥΤΕ 15% δεν θα επαιρνε η Ν.Δ Α μην νομιζεις θα ξεχασουμε..

Πρωην ΝΔ. Να σε καλα Αδωνη!!!!!! που σε ακούσαμε και φυγαμε

11:40Μην στενοχωριεστε. Ακούγετε οτι μετά της αγιες μέρες, μιας και μπορεί να παει και για κανα σκί στον σαν μόρις της Ελβετίας Θα ξανα ξεκινήσει μάλον περιοδιες στης φτωχό γειτονιές, για να τον ευχαριστησούμε. Εμ ετσι ειναι δεν πάμε μονο για να λεμε. Παμε και μετά οταν δίνουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης