Πατούλης προς Τσίπρα για την αφισορύπανση: Παρά τις συστάσεις μας, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται

Αφισα_1_n

Ο  περιφερειάρχης Αττικής ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία του, «με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα» να τις αποκαθηλώσουν, σε μια «ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε»

Την προσωπική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να απομακρυνθούν εκατοντάδες banners που διαφήμιζαν την ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Νίκαια, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, επανέρχεται στο θέμα με νέα επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε, κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banners, που προαναγγέλλουν την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Νίκαια.

Ο κ. Πατούλης, αφού επισημαίνει ότι θα πράξει το ίδιο σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση που θα διαπιστωθεί αφισορύπανση, ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία του, «με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα» να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνει ότι θα ακολουθηθούν τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.


«Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Πατούλης δεν παραλείπει να υπογραμμίσει στην επιστολή του ότι δυστυχώς πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται: «Δυστυχώς όμως, παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειές μας σε συνεργασία με τους Δήμους προκειμένου να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2019
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει με επιστολή που απέστειλα τόσο προς εσάς, όσο και προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους κι εφαρμόζοντας την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς όμως παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειες μας σε συνεργασία με τους Δήμους να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε, διαπιστώσαμε πως κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banners, που προαναγγέλλουν την ομιλία που θα πραγματοποιήσετε σήμερα στη Νίκαια.

Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ, όπως θα πράξω και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, να δώσετε εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία σας, με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουμε τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε. Θέλω να σας επισημάνω ότι δεν είναι πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα.

Επιδίωξή μας είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Αν θεωρείτε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι δίκαιο τότε να προτείνετε την αλλαγή του. Σε διαφορετική περίπτωση σεβαστείτε τα όσα προβλέπονται στο νόμο και τους πολίτες της Αττικής.

Η Περιφέρεια θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην εφαρμογή των νόμων, χωρίς διακρίσεις, εντείνοντας την προσπάθειά μας να απαλλάξουμε το Λεκανοπέδιο από καταστάσεις που δεν μας αξίζουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Gianis

BRE PATOYLH PREPH NA EPIBALHS, OPIOS BROMIZH PREPH NA TROH POINH APO 500 EYRO KAI PANO GIA KATHE BROMIA, DIOTI EMEIS TROME KAI THELOYME NA XONEYOYME KAI OXI MOLIS BGENOYME STO DROMO KAI BLEPOYME TO TSIPRA NA KANOYME EMETO.

Αριστεροί οικολόγοι.

Το ανέκδοτο του αιώνα.

ComZ

Εδώ είχαν τόσο θράσος που στις δημοτικές εκλογές γέμισαν αφίσες με την γαϊδούρομουρακλα της Δούρου το Ματι!!!!!!!!Δεν έχουν οριο οι ζαιοι, για αυτό πρόστιμο και μάλιστα βαρύ

F.

Δεν χορταίνει να βλεπει τον εαυτο του στις αφίσες. Θα ηταν καλυτερα να τις κανει ενα άλμπουμ για να εχει αναμνήσεις.

Μονόκερως

Μπορεί κανείς να μας πει ποιες χρηματικές ή άλλες ποινές επιβάλλονται σε όσους ευθύνονται για αφισορύπανση; Έψαξα στο διαδίκτυο και το μόνο που βρήκα ήταν μια αναφορά για κράτηση 5% στην ετήσια κρατική επιχορήγηση του κόμματος που ρυπαίνει. Και με τους άλλους τί γίνεται; Και τι περιμένει ο κ. Πατούλης όταν επαφίεται στο "φιλότιμο" των παρανομούντων; Είναι τόσο δύσκολο να χαρακτηριστεί αυτόφωρο το αδίκημα της αφισορύπανσης και να υποχρεώνονται οι παρανομούντες να καθαρίζουν άμεσα ό,τι βρώμισαν; Αν τους επιβάλλεται οδυνηρό πρόστιμο (που θα δεκαπλασιάζεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης) θα το ξανασκεφτούν πριν αποτολμήσουν νέα ρύπανση. Κι αυτό να ισχύει όχι μόνο για τις αφίσες αλλά και για κάθε είδους έντυπο ή χειρόγραφο που θα αναρτάται, επικολλάται ή αναγράφεται σε μη ιδιωτικές επιφάνειες.

Βαγγελης

Για την αφισορυπανση επιβάλεται περίπου 1500 ευρώ πρόστιμο και υπήρχε και πταισματικη μήνυση την οποία βέβαια κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. ,,Το θέμα βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΚΚΕ γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο και ότι ρυπαίνουν το περιβάλλον αλλά φυσικά δεν τους νοιάζει.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΤΣΙΠΡΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ...

Πρέπον

Ό,τι προβλέπει ο νόμος κ. Πατούλη!!! Κάντε το πράξη χωρίς διακρίσεις για όλους. Πρέπει κάποτε να πλησιάσουμε την Ευρώπη!!!

ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΡΙΞΕ ΡΕ ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ 500.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Κυριε Πατουλη!

Στου κουφου την πορτα οσο θελειϛ βροντα! Το μονο που καταλαβαινουν ειναι αποστολη αλμυρου τιμολογιου για χρηση διαφημηστικου χωρου και εξοδα αποκαταστασηϛ και αμα ειναι μαγκεϛ μην το πληρωσουνε! Οχι προστιμα και τετοια που ποτε δεν εισπρατονται....Ψαξ'το λιγο!

123

Στείλτε ένα ωραίο και μεγάλο πρόστιμο στον ΣΥΡΙΖΑ τι περιμένετε?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης