Υπόθεση Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος μιλά τώρα για «πρόβλημα δημοκρατίας»

Υπόθεση Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος μιλά τώρα για «πρόβλημα δημοκρατίας»

 «Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» αναφέρει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης – Αύριο καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης

papaggelopoulos5
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα και στον Νίκο Μανιαδάκη, σε μακροσκελή δήλωσή του αναφέρει ότι το τοπίο για την υπόθεση της Novartis άρχισε να ξεκαθαρίζει με εκκωφαντικές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, αναφορά της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ελευθέριο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στην αναφορά αυτή οι τρεις εισαγγελείς διαφθοράς υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε ότι τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Και μάλιστα ότι τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Η αναφορά των Εισαγγελέων έχει διαβιβαστεί ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Πάντως, νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για άτεχνο επικοινωνιακό τρικ του κ. Παπαγγελόπουλου το οποίο καταδεικνύει τις σχέσεις τις οποίες διατηρεί ακόμα με εν ενεργεία εισαγγελείς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει αρχικά στην δήλωσή του ότι «το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» και «η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως» και προσθέτει:

Κλείσιμο
«Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο:

«Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

Κλείνοντας ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε ότι «ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα».

Μιχάλης Καλογήρου

Στο μεταξύ, ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκη κατέθεσε σήμερα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της Novartis.

Στον κ. Καλογήρου είχε αναφερθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής υποστηρίζοντας ότι πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει ο τέως υπουργός για απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιέργως δεν προχωρούσαν, καθώς υπήρχε κάποια «υπέρτερη αρχή» που τις εμπόδιζε.

Είχε πει επίσης ότι σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με την τότε Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ο κ. Καλογήρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τους μέχρι τότε χειρισμούς τόσο της Ελένης Τουλουπάκη όσο και του “Ρασπουτιν”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής σε αναφορά του τον περασμένο Ιανουάριο είχε υποστηρίξει ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ενήμερος για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης Novartis, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ» που επικρατούσε στη Εισαγγελία Διαφθοράς».

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε απαντήσει τότε ότι ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

Ο κ. Καλογήρου μετά το πέρας της κατάθεσής του έφυγε τρέχοντας, αρνούμενος να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Άδωνις Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης για τον οποίο ακόμη η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί για την αρχειοθέτηση ή μη της δικογραφίας ως προς το σκέλος που τον αφορά σε σχέση με την Novartis, έχει κάνει λόγο για «σκευωρία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης