Oργή με το «καλημέρα» για την φον ντερ Λάιεν - Ζητούν να καταργηθεί ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά

margaritis_main

Γαλλίδα ευρωβουλευτής γνωστοποίησε ότι θα σταλεί επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα της ζητηθεί να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά - «Θα σκεφτούμε όλα τα επιχειρήματα, αλλά σίγουρα δεν θα ληφθεί γρήγορη απόφαση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν

Ηχηρές αντιδράσεις και παράπονα στους κόλπους της ΕΕ φέρνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επιλογές της νέας προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το υψηλόβαθμο ευρωπαϊκό αξίωμα, φέρεται να επικρίνεται από το ξεκίνημά της για την ανάθεση των χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο Politico, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αντίθετοι με τον τρόπο σκέψης της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά στο προσφυγικό.

Ο τίτλος που έδωσε στο χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτηρίζεται βαθιά προσβλητικός. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Σχοινά αφορά στην Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και καλύπτει τη μετανάστευση, την ασφάλεια, την απασχόληση και την εκπαίδευση

Παρόλο που το προσφυγικό αποτελεί «καυτή πατάτα» και κράτη ακροδεξιάς πολιτικής γραμμής κλείνουν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσανάλογα χώρες όπως η Ελλάδα, ευρωβουλευτές σχολιάζοντας τον τίτλο που απέκτησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνουν ότι η φον ντερ Λάιεν αφήνει να εννοηθεί πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Μάλιστα, τονίζουν ότι ένα τέτοιο μήνυμα θα ταίριαζε περισσότερο σε ακροδεξιούς και όχι στην Κομισιόν.

Η Καριμά Ντελί, Γαλλίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής μεταφορών, έγραψε στο Twitter ότι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να σταλεί επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα της ζητούν να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά.

«Το ευρωκοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει να περάσει αυτή η προσβολή στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε.

«Θα σκεφτούμε όλα τα επιχειρήματα, αλλά σίγουρα δεν θα ληφθεί γρήγορη απόφαση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν.

«Ενθουσιασμένος» για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προτείνεται να αναλάβει, δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μέσω twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Κομισιόν. «Είμαι έτοιμος για δουλειά και ανυπομονώ να συζητήσω με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους», έγραψε νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

@

Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής !!!!!!!!! Xaaaaaaa-xaaaaaaaaaaaaa=xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Άρα ποιες είναι οι Ευρωπαϊκές αρχές;

Ότι δεν έχουμε αρχές; Έλεος!

DAF

Ο τίτλος είναι πανέξυπνος. Τα συμπεράσματα περί μεταναστών και μουσουλμάνων, που απειλούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τα άφησε η Ούρσουλα να βγουν από τα στόματα των "δικαιωματάκηδων" της Ευρώπης. Υπάρχει ή όχι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι το ερώτημα και αξίζει ή όχι να τον διαφυλάξουμε; Δημοκρατία, ανεξιθρησκεία, αστικό κράτος, δικαιώματα γυναικών και μειονοτήτων. Αυτά πρέπει να προστατευθούν ή όχι; Ας τους ρωτήσει...

Απορια...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ? ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, Η Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Προς φασιστακια

Παιδιά αν δεν θέλετε πρόσφυγες σηκωθείτε και φύγετε από την ΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται αυτή τη στιγμή.Δεν γίνεται από την ΕΕ να θέλετε μόνο τα έβρουλα, να της χρωστάτε 400 δις. και από πάνω να το παίζετε και βαριά πεπόνια, έτσι; Άλλωστε έχετε και τη δύναμη. Δεν διατυμπανίζετε ότι το 80% του λαού είναι δικοί σας; Εμπρός λοιπόν!

Στη Βόρεια Κορέα να πας λεβεντόπαιδο

Φαντάζομαι να εκφράζεται εδώ ο κοκκινος ολοκληρωτισμός, το πολιτικό σύστημα με τα εκατομμύρια εγκλήματα απέναντι στους λαούς τους και την ανθρωπότητα, το πολιτικό σύστημα που απαγορεύτηκε με νόμο στις χώρες που είχει επιβληθεί. Οι γραφικοί του πλανήτη βρίσκονται στην Βόρεια Κορέα, την Κούβα και στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Κουτσούμπα. Μιλάς αγράμματε για Εβραίους, ενώ δεν γνωρίζεις ο,τι Εβραίοι δημιούργησαν το ΚΚΕ Ελλάδας.

Ζωή

Ούτε καν οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους δεν έχουν ίδια κουλτούρα, οπότε είναι άκυρος ο τίτλος σχετικά με "ευρωπαϊκό τρόπο ζωής"... Προσπαθούν να μας δημιουργήσουν μια τάχα κοινή "ταυτότητα", μα πουλάκια μου η προπαγάνδα αυτή δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει τις ρίζες και την ιστορία που διαφοροποιεί τους ίδιους τους λαούς της Ευρώπης στον πυρήνα τους, ότι και να κάνετε... πχ.τον ίδιο τρόπο ζωής έχει ο Νορβηγός με τον Ιταλό; ή ο Εσθονός με τον Έλληνα; ...ε όχι φυσικά... Δεν είναι οι λαοί "φρούτα" που τα βάζεις στο μπλέντερ και τα ομογενοποιείς σε μια μάζα, θα θέλατε να είναι τόσο εύκολο, μα ευτυχώς δεν είναι... Τα ίδιο προσπάθησε να κάνει κάποτε η ΕΣΣΔ, να "ενώσει" πάμπολλες εθνότητες υπό μια κοινή σοβιετική "ταυτότητα" και με πολύ πιο έντονη προπαγάνδα, και φυσικά απέτυχε!

DAF

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα των γυναικών, η προστασία των μειονοτήτων και η δημοκρατία, είναι κοινές ευρωπαϊκές αξίες φιλαράκο ! Δυστυχώς στις χώρες απο τις οποίες έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αυτά είναι ανύπαρκτα. Κι επειδή αυτοί είναι πολλοί κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει οτι οι αξίες αυτές θα παραμείνουν. Είναι απλούστατο γι αυτούς που θέλουν να καταλάβουν !!

Γελοίες αντιδράσεις

Από την άλλη και ο τίτλος του έχει κάτι το οργουελικό, μιας και οι πολιτικές της Ε.Ε. στα θέματα αυτά μόνο προστασία του ευρ. τρόπου ζωής δεν συνιστούν.

Μετακλητος δημοσιογραφος

ειναι πολυ λιγος ο κουλης.....τον παιζουν αγρια.

mitsos

Δάκτυλος Σαμαρά !!!

κα

Οι επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ είναι ξεκάθαρες. Από τη μια χρησιμοποιούν ένα ρατσιστικό τίτλο χαρτοφυλακίου "Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής" (υιοθετώντας εμμέσως τον αυθαίρετο ισχυρισμό της ακροδεξιάς ότι ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δήθεν απειλείται) για να χαϊδέψουν τα αυτιά της ακροδεξιάς που ζητά "λύσεις" σε αυτό που η ίδια αντιλαμβάνεται ως "μεταναστευτικό". Από την άλλη σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν ένα Ναούρου (ψάξτε wikipedia να δείτε τι εστί Ναούρου) της ΕΕ. Η πρώτη φάση του σχεδίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων προς την Ελληνική ενδοχώρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που για αποκτήσει την εύνοια της Γερμανίας πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεπλύνει της τσιριμόνιες της ΝΔ για το "Μακεδονικό". Ο τρόπος αυτός δεν θα είναι άλλος από "διευκολύνσεις" στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο συμπαθής κατά τ' άλλα Μαργαρίτης Σχοινάς θα παίξει το ρόλο του "κυματοθραύστη". Όταν σε λίγους μήνες η ακροδεξιά (εντός και εκτός ΝΔ) θα ξεσηκώνεται από τις ροές των προσφύγων οι δυνατότητες κριτικής κατά της ΕΕ θα ευνουχίζονται από την παρουσία ενός Έλληνα στην καθ' ύλην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή με το περίεργο όνομα! Γάτες οι Ευρωπαίοι!

υαν

Αυτή τη στιγμή στο Ναούρου βρίσκονται 1.159 πρόσφυγες, 410 εντός του στρατοπέδου και 749 εκτός αυτού ... τι συγκρινεις ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frouzis_main

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

5
frouzis_main3

Ποιους έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για τη σκευωρία Novartis - «Επί ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη της εταιρείας εκτοξεύθηκαν», είπε  - Οι αποκαλύψεις για τα ραντεβού με Τσίπρα, Παππά, Ξανθό και το  περίφημο Harvard project - Οι  αναφορές για πιέσεις και απειλές που δέχθηκε απο την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών

13
karamanlis_kwstas_yp

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου - «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής»