Κύπρος: Συνεχίζεται και αύριο ο «μαραθώνιος» επαφών της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ

Κύπρος: Συνεχίζεται και αύριο ο «μαραθώνιος» επαφών της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ

Συνεχίζεται η προσπάθεια για να υπάρξει κατάληξη στους όρους αναφοράς, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού

b_anasta_lut01
Νέα συνάντηση, την έκτη σε σειρά, θα έχει αύριο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια για να υπάρξει κατάληξη στους όρους αναφοράς, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών για συνολική λύση του κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Λουτ θα δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 11:15 το πρωί.

Εν τω μεταξύ με ανάρτηση του στο Twitter, o εκπρόσωπος της λεγόμενης «Προεδρίας» του ψευδοκράτους, Μπαρίς Μπουρτζιού, αναφέρει ότι η συνάντηση με τον Μ. Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η κ. Λουτ συναντήθηκε σήμερα στις 9:30 με τον κ. Ακιντζί, σε μία συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ στις 11 μετέβη εκ νέου στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, διπλωματική πηγή ανέφερε πως η εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για την κατάληξη στους όρους αναφοράς δεν σχετίζεται με το ζήτημα του φυσικού αερίου, αλλά έχει να κάνει με πτυχές που αφορούν το Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης