LIVE

Κορωνοϊός

Ένταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εισηγείται άρση ασυλίας για τον Πολάκη

polakis-mesa

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση - Αποχώρησε ο Τζανακόπουλος - Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία - Η εισήγηση αφορά δύο δικογραφίες: Η πρώτη για την ηχογράφηση Στουρνάρα και η δεύτερη  μετά από μήνυση πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ - «Πολιτικό ρεβανσισμό», βλέπει ο Πολάκης

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τις δύο δικογραφίες για το πρόσωπό του που εστάλησαν στη Βουλή εισηγήθηκε την Τετάρτη η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας και τους κ.Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Ο  πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, που αποχώρησε εν τέλει από τη συνεδρίαση, υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων καθώς επίσης πως τα φερόμενα αδικήματα εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ακολουθηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των δικογραφιών κατά Πολάκη έγινε προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής καθώς οι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάρτιο αλλά παρέμεναν στο συρτάρι εως σήμερα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η εισήγηση για άρση της ασυλίας του είναι κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού, προσθέτοντας ότι έδρασε με τον τρόπο που έδρασε όταν ήταν υπουργός και επειδή ήταν υπουργός και έτσι, όπως υποστηρίζει θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δηλώσεις Πολάκη για άρση της ασυλίας του

Σε κάθε περίπτωση οι δύο υποθέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 31 Ιουλίου προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει για το αν τελικά θα υπάρξει παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Ο πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον μεγαλοτραπεζίτη λίγο πριν εξεταστεί η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα με το μεγάλο καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attica Bank. Εκείνη η συνομιλία διέρρευσε δίχως την συναίνεση του κ. Στουρνάρα σε Μέσο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση.

Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Τζανακόπουλος: Γιατί αποχώρησα

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας εξέδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ παραβίασε «όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Δηλώσεις Τζανακόπουλου για άρση της ασυλίας Πολάκη

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής. Σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκώμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις.

Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη.

Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη.

Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού.
Ο κ Γιωργος Λαμπρουλης εξηγώντας την στάση του κόμματος δήλωσε
"Το γεγονός ότι μια μέρα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων συγκαλείται η Επιτροπή Δεοντολογίας για ζητήματα που αφορούν την αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, του προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα, προειδοποιεί για ένα σοβαρό κίνδυνο.
Το κίνδυνο της ανακύκλωσης θεμάτων που είχαν αναδειχθεί την προηγούμενη περίοδο, στα πλαίσια μια απαράδεκτης αντιπαράθεσης που συσκότιζε την ουσία των προβλημάτων, πράγμα που σημαίνει τη συνέχιση ενός φαύλου κύκλου ο οποίος είχε -όπως γνωρίζουμε- έντονα στοιχεία αποπροσανατολισμού του λαού.
Έτσι, ανεξάρτητα από την κριτική που έχει ασκήσει το ΚΚΕ στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη και στο ΣΥΡΙΖΑ για τοποθετήσεις και πρακτικές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η γνώμη του ΚΚΕ είναι ότι τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται πολιτικά και με πολιτικά μέσα και να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού"

Επίσης ο εκπρόσωπος του Κιναλ Παύλος Χρηστίδης ανέφερε:
Μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Τώρα προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από τον νόμο, λες και το να μαγνητοφωνείς είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού.

Τελικά, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, οι τούμπες συνεχίζονται.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (126)

αστο

δεν γλιτωνεις ουτε εσυ ουτε οι ομοιοι σου Πολακη

Οι έχοντες το υποκριτικό....πλεονέκτημα!!

Η βουλευτική ασυλία αίρεται και ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών καταργείται, αρκεί να μην πρόκειται για δικά μας κομματικά στελέχη.......μπεεεεεε!

Βασιλική απο Ηράκλειο

Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, το Bloomberg, το Reuters, το Associated Press, αλλά και η Washington Post είχαν κάνει εκτενείς αναφορές στην υπόθεση της ηχογράφησης του Γιάνννη Στουρνάρα από τον υπουργό Υγείας, καθώς και τη διαρροή της συνομιλίας στα ΜΜΕ. Τι συζητάμε τώρα ?......γελάει ο πλανήτης ολόκληρος .....τόσα γίνονται στον κόσμο και μιλάμε ασχολήθηκαν τα μεγαλύτερα πρακτορεία με το θέμα Πολάκη και την κυβέρνηση που τον κάλυπτε, δηλ τον δεν πληρώνω ενφια....μιλάμε για παγκόσμια πρωτιά .....αλλά όσο ζώα είναι αυτοί άλλο τόσο είναι και αυτοί που έστειλαν αυτόν ειδικά ξανά στη Βουλή...

Αξύριστο κεφάλι

Σου κόπηκε η μαγκιά κουρ...μαγκά? Και ακόμα είναι η αρχή κεφτέ, θα φας καλά

Νικη

Αν και είμαι απο αυτούς που σιχαίνομαι αυτά τα καθάρματα και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε ας δούμε ψύχραιμα με τι έχουμε να κάνουμε σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Η υπόθεση αυτή έχει απο το Φεβρουάριο. 1. Παρόλο που έχει περάσει μεγάλο διάστημα απο τότε μας εξοργίζει σα να έγινε χτες. 2. Παρά το ότι οι καταστροφεις της χώρας φυγανε, οι πράξη του Πολάκη μας εξοργίζεισα να έγινε χτες 3. Ο Πολακης απ τα Χανιά ορμώμενος όχι μόνον ηχογράφησε αλλά και δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της συνομιλίας. 2 σε 1 αδικήματα δηλ. 4. Χρησιμοποίησε την ηχογράφηση για να εκφοβίσει και να αναγκάσει τον κεντρικό τραπεζίτη να ελέγξει και αλλα δάνεια που θα του υποδείκνυε αυτός. 5. Γιατί μέχρι τότε ο πολακης δεν ζητούσε πχ τον έλεγχο άλλων δανείων και το έκανε με αυτό τον τρόπο εκφοβίζοντας και καλά και παρά μόνο όταν εκλέχθηκε το δικό του δάνειο και όχι νωρίτερα σε άσχετο χρόνο? 6. Αφού τον έκαιγε το συμφέρον μας του λαού δηλ; 7. Και εν πάση περιπτωση, είναι σωστό το δάνειό του; Μάλλον όχι..... παρολο λοιπόν που πέρασε τόσος καιρός, και παρά το ότι έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα απ αυτούς, παρά το ότι φύγανε απο την εξουσία, τον/τους σιχαινόμαστε γιατί βρώμησε αυτό το γίδι έννοιες όπως είναι η ορθή διακυβέρνηση, η μπέσα, η διαφάνεια , η αξιοκρατία, η αριστεία και λειτούργησε ύπουλα, δόλια, με πρακτικές υποκόσμου.....άκου να λέει στον κεντρικό τραπεζίτη σε ηχογραφώ........Κρητικαρος.....ντρεπόμαστε για σένα στην κρητη

Πινοκιο

Τι να πρωτοθυμηθεις.............τις μεταμεσονυκτιες επισκεψεις εισαγγελεων στον Κορυδαλλο για ληψη καταθεσης απο ισοβιτη πρωτοδικα για ναρκωτικα τα τηλεφωνηματα του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ στον ιδιο επισης.

Nikos

Δηλαδή αν είχε βιάσει ή δολοφονήσει όσο ήταν υπουργός θα έπρεπε να τον καλύπτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Να απολογηθεί και για τα διπλά βιβλία, για τον αντικαπνιστικό, την οπλοκατοχή και το ευνοϊκό δάνειο για έξοδα προεκλογικού αγώνα. Περιττό δε να μιλήσω για το απόλυτο χάος στο ΕΟΠΥΥ, για το οποίο ευθύνεται και ο Ξανθός (εξαφανίστηκε, θα βγει silver alert?)

Πινοκιο

Αυτοι οι τυποι εστησαν στον τοιχο δεκα πολιτικους αντιπαλους με το μεγαλυτερο σκανδαλο απο καταβολης " ΚΟΣΜΟΥ " και οταν δακρυσε ο κος Πικραμενος κατα την ομιλια του στη βουλη ΧΛΕΥΑΖΑΝ ............... Τα βιντεο υπαρχουν κανενα ελεος..................... Τα 145 στρατιωτακια μαζι με τα ρεταλια συνοδοιπορους με μαρτυρες κουκουλες δεν σεβαστηκαν κανενα....................με συμπραξη της δικαιοσυνης.

Πάμε στην ουσια

Η ουσία είναι ότι ο Πούλης η γυναίκα του ο Στουρνάρας και ο διευθυντής του κελπνο πάνε εισαγγελέα .το ίδιο και ο πολακης για καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.ο λαός απαιτεί απ' τον Μητσοτάκη ολοα τα λαμόγια δεξιοί και αριστεροί να πάνε φυλακή

Σήφης

Έλα ρε τρελό αγόρι......Αφού δεν κωλωνεις εσύ...Μόνος σου και όλοι τους......600 κιλά αηδία είσαι θα τα καταφέρεις

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης