Από το Μάιο είχε θέσει ζήτημα κυρώσεων της Ε.Ε. στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από το Μάιο είχε θέσει ζήτημα κυρώσεων της Ε.Ε. στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να κάνει δηλώσεις τη Δευτέρα για τα ελληνοτουρκικά.

mitsotakis-kyriakos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ από τη Λευκάδα όπου βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., οι οποίες μάλιστα υπογράμμιζαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε θέσει το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία από την Ε.Ε. από τον προηγούμενο μήνα.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο News247 τον περασμένο Μάιο, ότι «αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο  απροκάλυπτο τρόπο,  η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έτσι ώστε  να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

O πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο θέμα και στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Σκάι, λέγοντας ότι «Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης