Βελόπουλος: Στην Ευρωβουλή ο άνθρωπος που... αλληλογραφούσε με τον Ιησού

Βελόπουλος: Στην Ευρωβουλή ο άνθρωπος που... αλληλογραφούσε με τον Ιησού

Μόνο στην Ελλάδα ένας τηλε-πλασιέ θα εισέπραττε 235.000 ψήφους - Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέδειξε ότι με εφόδια απίθανες κοσμοθεωρίες στα όρια του μεταφυσικού, ένα σούπερ μάρκετ παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, κάργα λαϊκισμό και μια ξινισμένη σάλτσα υπερπατριωτισμού μπορεί να γαρνίρει την ψεκασμένη φαντασίωση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
velopoulos_ar
«Για πρώτη φορά, επιστολές του ιδίου του Ιησού Χριστού! Του Θεού μας! Που τις έγραψε ο ίδιος. Απίστευτο! Απίστευτο!» φώναζε ο αθεόφοβος στη μικρή οθόνη. Με επιτηδευμένη μεγαλοστομία και στόμφο επίδοξου σωτήρα, στον οποίο ο Θεάνθρωπος υποτίθεται εμπιστεύτηκε χειρόγραφα με τα μυστικά της απεραντοσύνης του Σύμπαντος, τη διάταξη των άστρων και τις τροχιές των πλανητών, ο τηλεπωλητής διαφήμιζε την πραμάτεια του στο αποσβολωμένο και συνάμα κολακευμένο από την απίθανη προσφορά κοινό. «Νιώθω δέος και μόνο που τις κρατώ στα χέρια μου. Και εσείς θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα τις έχετε. Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Τηλεφωνήστε τώρα!» κραύγαζε με εντυπωσιακή ρητορική πειστικότητα, λες και το Αγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς καθόταν στον ώμο του.


Κανονικά αυτό το εμπορικό σόου θα αφορούσε άλλη μία κοινότοπη ιστορία τηλεμάρκεντινγκ, σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου με πρωταγωνιστές καταφερτζήδες τσαρλατάνους, ευφραδείς κομπογιαννίτες και θεομπαίχτες τηλε-ευαγγελιστές. Ωστόσο, μόνο στην Ελλάδα ένας τηλε-πλασιέ θα εισέπραττε 235.000 ψήφους. Ποιος είπε ότι ο ορθολογισμός συγκινεί την πολιτική σκέψη; Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέδειξε ότι με εφόδια απίθανες κοσμοθεωρίες στα όρια του μεταφυσικού, ένα σούπερ μάρκετ παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, κάργα λαϊκισμό και μια ξινισμένη σάλτσα υπερπατριωτισμού μπορεί να γαρνίρει την ψεκασμένη φαντασίωση και να παρακινήσει τους κατόχους της να ψηφίσουν υπέρ του στις κάλπες. Αναπόδραστα, ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κατέχει τις επιστολές του Ιησού και προνομιακός τηλε-εμποράκος ανακουφιστικών αγιορείτικων κηραλοιφών αναδείχθηκε ευρωβουλευτής. Αν και θα του έπρεπε ένα «Ουάου!», δεν θα το έλεγε κανείς «θαύμα του Μεγαλοδύναμου». Απλώς γιατί ο 54χρονος πολιτικός, μπίζνεσμαν και τηλεπερσόνα δεν είναι διόλου ουρανοκατέβατος. Η περίπτωσή του έχει βαθιές ρίζες, βαθύτερες τσέπες, μπόλικα νταραβέρια και προπαγάνδα εθνικοπατριωτικού μεγαλοϊδεατισμού με το κιλό. Ολα ανακατεμένα μέχρι πλήρους σύγχυσης σε έναν πηχτό χυλό εκφερόμενο με ακαταλάγιαστο ρητορικό οίστρο που ενίοτε περιλαμβάνει δόσεις παροξυσμού.

velopoulos1
Ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη σύζυγό του




Telopone και Πούτιν

Κλείσιμο
Ιδού, λοιπόν, με γλαφυρή φόρα η μυστική φόρμουλα υγείας του Telopone μαζί με τους φράχτες και τα ναρκοπέδια στα σύνορα για τους πρόσφυγες εισβολείς. Να και η υποχρεωτική θητεία για τις Ελληνίδες που «πρέπει να γίνουν ξανά Σπαρτιάτισσες», παρέα με τον τηλεκατευθυνόμενο καρκίνο που ρήμαξε τα σωθικά του Τσάβες και του Χριστόδουλου καθώς και την επαναφορά της θανατικής ποινής. Ορίστε, και τα θεραπευτικά μαντζούνια και ιαματικά βότανα -6 κομμάτια αντί 38 ευρώ! Τσάμπα πράμα- αγκαλιά με το «ξανθό γένος», την Ορθοδοξία, δοξολογούντος του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και τους Ρώσους κοσμοναύτες που φέρουν Τίμιο Ξύλο μαζί τους, για να αντιμετωπίσουν τις κακοτοπιές του Διαστήματος. Και φυσικά μπροστά σας και η «δυτικόδουλη Ελλάδα» και οι «μισέλληνες» που χαρίζουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, χέρι-χέρι με τους ανεξάντλητους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και τις εναλλακτικές μοναστηριακές οδοντόκρεμες-προσφορά, που συνοδεύεται από δύο αποκαλυπτικά βιβλία και έξτρα δώρο ένα φυλαχτό του Αγίου Παϊσίου. Τα πάντα συσκευασμένα ερμητικά στο πακέτο που περιέχει έναν υποτιθέμενο φλογερό και γνήσιο υπερπατριώτη μαζί με τον Μόσκοβο που θα φέρει το σεφέρι, τυλιγμένο με κορδέλα κουρκουμίνης, το βασικό συστατικό του θαυματουργού διά πάσα νόσο Telopone - μην ξεχνάμε και τη δουλειά. Κι αν η μια άκρη του ιδεολογικοπολιτικού λαβάρου το οποίο εμφανίζει στους τηλεοπτικούς δέκτες στηρίζεται σε διάφορα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που θεραπεύουν ταυτόχρονα άνοια, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ, την άλλη άκρη, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, την κρατούσε η σφριγηλή παλάμη του Βλαδίμηρου Πούτιν.


velopoulos2
«Για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία». Η ανάρτηση Βελόπουλου στο Facebook για την περίφημη χειραψία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν


Οταν στα τέλη Μαΐου του 2016 ο ισχυρός Ρώσος ηγέτης έφτασε στο Αγιον Ορος για να παραστεί στα χιλιόχρονα του ρωσικού μοναχισμού, ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν από τους ελάχιστους ντόπιους που αντάλλαξαν θερμή χειραψία μαζί του έξω από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Εκτιμάται ότι ο Βελόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται δέκα φορές τον χρόνο το Αθωνικό Περιβόλι της Παναγίας και είναι «έμπιστος φίλος του ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου», γνώριζε τα κατατόπια ώστε να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο για τη στιγμιαία επαφή με τον σύγχρονο Ρώσο «τσάρο». Αρκούσε αυτό το ενσταντανέ για να υπονοηθούν στενές σχέσεις των δύο ανδρών και αυτές να περιχυθούν με τη σάλτσα κάποιων δήθεν εκμυστηρεύσεων του Βλαδίμηρου από την Αγία Πετρούπολη στον Κυριάκο από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να νοστιμίσει η άψητη τότε πολιτική πίτα που προετοίμαζε ο τελευταίος. Εναν μήνα αργότερα ίδρυσε το κόμμα Ελληνική Λύση, το όνομα του οποίου απεικονίζεται με βυζαντινή γραμματοσειρά ενώ το σήμα του, μια πυξίδα με το αστέρι της Βεργίνας στο κέντρο, φέρνει σχεδιαστικά στο Safari της Apple - κατ’ άλλους μοιάζει με την κεντρική βελόνα του ραδιοφωνικού ντεκόρ του «Ράδιο Αρβύλα». Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εγκαινίασε τον πολιτικό σχηματισμό του με παράτες στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ.

Στην αναζήτηση της επιτυχίας

Εμπειρος περί την τηλεοπτική πρόζα είχε ξεκινήσει την καριέρα του το μακρινό 1991 στο τοπικό κανάλι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV με τη δημοσιογραφική εκπομπή «Η Βουλή των Πολιτών». Στο δεύτερο μέρος της δίωρης και κάτι εμφάνισής του στο γυαλί έδινε βήμα στους τηλεθεατές με αστικό τηλέφωνο και όχι, όπως συνηθιζόταν, με πληρωμή στο 090. Τσίμπησε κοινό σε ό,τι έμοιαζε τότε σχεδόν τσάμπα τηλεκαφενείο. Τρία χρόνια αργότερα μετέφερε την εκπομπή στο τοπικό κανάλι ΕΡΜΗΣ ΤV της Κατερίνης, αλλά παράτησε κάθε επίστρωση σοβαρότητας και συγκρατημένων εθνικοπατριωτικών σχολιασμών. Ως έξυπνο και ταλαντούχο παλικάρι κατάλαβε γρήγορα πού κρύβεται το ψωμί. Και μάλλον αναρωτήθηκε γιατί αυτό να μη γίνει παντεσπάνι. Διέκρινε τις ευκαιρίες και δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Ενας απόφοιτος ιδιωτικής σχολής δημοσιογραφίας ήταν εκείνη την εποχή, που κυνηγούσε το μεροκάματο γιατί είχε ήδη δημιουργήσει οικογένεια με τις συνακόλουθες ανάγκες και υποχρεώσεις που προέκυπταν από αυτή.

Αφουγκράστηκε τις ανάγκες μιας γκρίζας μερίδας του τηλεοπτικού κοινού με μυστικιστικούς προβληματισμούς και αλλόκοτες ανησυχίες, το οποίο ελκόταν από συνωμοσιολογικές θεωρίες. Τους τις πρόσφερε χύμα στο πιάτο. Ξεκίνησε να προβάλλει αρχαιόπληκτα μπακαλοτέφτερα, γεμάτα από πελασγικές ελληνικές φυλές, απόκρυφα χειρόγραφα, μυσταγωγικές τελετουργίες, απόρρητα μυστικά, ανεξήγητα συμπαντικά, ελευσίνια και άλλα μυστήρια, εξοπλισμένα με τα υπερόπλα της Ομάδας Εψιλον. Από κοντά κατέφτασαν τα ομοειδή βιβλία και περιοδικά τα οποία προωθούσε συστηματικά, ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης περνούσαν μηνύματα για τις παραγγελίες. Είχε ήδη γράψει και ο ίδιος το πρώτο του βιβλίο «Μακεδονία και Υβρεις», το οποίο πρωτοεξέδωσε το 1996 ο εκδοτικός οίκος Ιστοριογνωσία της Θεσσαλονίκης. Στο ομώνυμο βιβλιοπωλείο της πόλης πήγαινε τα απογεύματα, μετά την απογευματινή εκπομπή του, για να συζητήσει διάφορα θέματα που ήδη είχε ανοίξει στη μικρή οθόνη με το κοινό, συνήθως ηλικιωμένους με συντηρητικές απόψεις.

Νέος, συμπαθής, αισιόδοξος, με τη γοητεία του θεληματικού του πιγουνιού με το λακκάκι αλά Κερκ Ντάγκλας και τον δυναμισμό τύπου που δεν κωλώνει, αναλωνόταν σε μεγαλόστομες διατυπώσεις οι οποίες μίλαγαν στις καρδιές μιας μάλλον ακροδεξιάς πελατείας. Με την έγνοια στο αύριο, ο φιλόδοξος Βελόπουλος δεν άφησε αναξιοποίητα τα όποια κονέ μαζί της. Εκείνα τα φεγγάρια χτίστηκε και η πολιτιστική οργάνωση εξωραϊσμένου εθνικισμού «Δίαυλος Ελλήνων», στην οποία ο τηλεπαρουσιαστής εκτελούσε χρέη προέδρου και επικοινωνιακού εκπροσώπου. Οι συγκεντρώσεις του στο βιβλιοπωλείο, ωστόσο, είχαν κάμποσο σουξέ με άλλα δύο βιβλία του με τίτλο «Αυτοί είναι οι Τούρκοι» και «Η Ελλάδα αιμορραγεί», με αποτέλεσμα καλοδεχούμενες προσοδοφόρες συνέπειες. Διόλου απρόσμενα προσήλθαν στις εκπομπές του και προϊοντικές διαφημίσεις, με το χρήμα να ρέει ανεξάρτητα από το αν το κανάλι με το οποίο συνεργαζόταν λεγόταν πότε ΕΓΝΑΤΙΑ και πότε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.

Δεινός τελάλης του τηλεμάρκετινγκ

Το πολύτιμο για τον ίδιο know-how του δεινού τελάλη του τηλεμάρκετινγκ που αποκόμισε σε κανάλια της Βόρειας Ελλάδας το αξιοποίησε αργότερα στις εκπομπές «Κόντρα & Ρήξη» στο KONTRA CHANNEL, στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο EXTRA CHANNEL και στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» στο ALERT TV. Από τα μέσα του 2016 διαχειρίζεται το τελευταίο κανάλι από το στούντιο στον Ταύρο. Πρόκειται για το πρώην JERONIMO GROOVY TV , μετέπειτα ΚΑΝΑΛΙ 10 του Γιώργου Τράγκα και, τέλος, SUNNY CHANNEL, ιδιοκτησίας μέλους της οικογένειας του φυγόδικου και καταζητούμενου, μεταξύ άλλων, για το σκάνδαλο της Proton Bank επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη, γκουρού, φίλου και πρώην στενού συνεργάτη του επίσης κατηγορούμενου για σωρεία αδικημάτων επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο 79χρονος Κυριακίδης, γνωστός για τους ισχυρούς δεσμούς του με την Κυπριακή Αρχιεπισκοπή, για την αδυναμία του στα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και για την έφεσή του στην εναλλακτική ιατρική και τα βιολογικά μανάβικα, είχε στο παρελθόν εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του με πλήθος επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εικάζεται ότι αρκετά μετά τη διαφυγή του από τις διωκτικές αρχές είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του συγκεκριμένου τηλεοπτικού του σταθμού. Αγνωστο αν αυτές εκχωρήθηκαν στον Βελόπουλο ή παραμένουν στην ιδιοκτησία του Μιχάλη Κυριακίδη, γιου του αγνοούμενου επιχειρηματία.

Αυτοδημιούργητος, παιδί της πιάτσας, βέρος Σαλονικιός, περπατημένος, λένε γι’ αυτόν, επισημαίνοντας όμως ότι ώρες-ώρες κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά παίζει με τον ίδιο. Μυστήριο τρένο. Από το 1999, λένε, είχε ιδρύσει τον δικό του εκδοτικό οίκο Κάδμος, στην οδό Ερμού, ενώ διέδιδε ότι δεν είχε καμία σχέση μαζί του. Το ίδιο έγινε και με το βιβλιοπωλείο «Ελληνικόν», που είχε επίσης ανοίξει στη Θεσσαλονίκη και επίσης έκρυβε ότι ήταν δικό του. Χώρια που από τις εκπομπές του παρότρυνε σχεδόν δακρύβρεκτα τους τηλεθεατές να βοηθήσουν αυτούς τους τίμιους ανθρώπους που πουλάνε βιβλία. Του αποδίδουν μια ιδιοσυγκρασιακή μυστικοπάθεια αναφορικά με την έκθεση της προκοπής του. Και άλλοι πέρασαν από τη φτώχεια, τονίζουν, αλλά δεν ισχυρίζονται ότι το υπερμέγεθες για τριμελή οικογένεια -περίπου 400 τ.μ.-, σπίτι που απέκτησε στο πολυτελές Πανόραμα το έχτισε με τα χέρια του. «Σιγά μη στράβωνε σιδερόβεργες για το μπετόν αρμέ και ζωνόταν το ζεμπίλι για να ανεβάσει τούβλα στις σκαλωσιές στα διαλείμματα από τις εκπομπές του», σχολιάζουν περιπαιχτικά.

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί από τους άσπονδους Θεσσαλονικιούς φίλους του τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές: «Πώς νομίζεις, φιλαράκι, ότι μάζεψε τόσες ψήφους σε Κορδελιό, Εύοσμο, Λαγκαδά, Χαλκηδόνα, Ωραιόκαστρο, που βγήκε τρίτο κόμμα;». Ενδεχομένως να τον προτίμησαν τώρα και οι αναστημένοι, πρώην ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, με το ψηφοδέλτιο του οποίου είχε εκλεγεί το 2007 και το 2009 βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης. Πιθανότατα οι συγκεκριμένοι δεν καταναλώνουν Telopone που θεραπεύει και το Αλτσχάιμερ, διαφορετικά θα θυμούνταν την αξιοπιστία του Βελόπουλου όταν έσκιζε τα ιμάτιά του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ λέγοντας «κρατήστε αυτό το βίντεο για να με κάνετε ρόμπα αν ποτέ εγκαταλείψω τον Καρατζαφέρη». Και λίγες ημέρες αργότερα, όντας βουλευτής τον εγκατέλειπε προσχηματικά εκφράζοντας δημοσίως την πικρία του επειδή ο αρχηγός του τότε κόμματός του δεν του τηλεφώνησε για να του συμπαρασταθεί σε πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Ο πατέρας του Ιωσήφ και η μητέρα του Ευθυμία, αμφότεροι με καταγωγή από πρόσφυγες της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν στο χωριό Αξός του Νομού Πέλλας, κοντά στα Γιαννιτσά, ήταν αγρότες. Στα οικονομικά ζόρικα χρόνια της δεκαετίας του ’60 το ζευγάρι μετανάστευε αναζητώντας καλύτερη τύχη στη γερμανική πόλη Εσεν, το κέντρο των ανθρακωρυχείων της κοιλάδας του Ρουρ. Εκεί στα πάτρια εδάφη Τευτόνων και Βησιγότθων, που σήμερα καταγγέλλει για τα δεινά της χρεοκοπημένης Ελλάδας, ο Κυριάκος Βελόπουλος αντίκρισε πρώτη φορά τον κόσμο στις 24 Οκτωβρίου του 1965. Καθώς οι γονείς του δεν τα έφερναν ούτε εκεί βόλτα οικονομικά, αποφάσισαν να μείνουν αυτοί δουλεύοντας στη Γερμανία και να στείλουν τον πεντάχρονο Κυριάκο και τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο αδελφό του Δημήτρη να ανατραφούν κοντά σε συγγενείς τους στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος έμεινε κοντά σε θείους του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ενώ ο Δημήτρης μαζί με τη γιαγιά τους στην Αξό.

Ο αδελφός του έγινε ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 επιλέγοντας στην καριέρα του το επίθετο Βενιέρης και το 2014 παραιτήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση για να συστήσει μαζί με τον αδελφό του τον νέο βορειοελλαδίτικο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι γονείς επέστρεψαν από τη Γερμανία και η οικογένεια επανενώθηκε. Εμειναν στον Εύοσμο όπου ο Κυριάκος ολοκλήρωσε το σχολείο στο Λύκειο Δενδροποτάμου, δουλεύοντας παράλληλα με τον πατέρα του στα χωράφια. Οταν αργότερα σπούδαζε σε δημοσιογραφικό εργαστήρι, τα βόλευε οικονομικά πότε με μεροκάματα σε σούπερ μάρκετ, πότε κάνοντας τον dj σε τοπική ντίσκο και άλλοτε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στους πρώτους ιδιωτικούς σταθμούς της εποχής. Αποφοιτώντας με άριστα υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός, κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παρά τη φιλελεύθερη βενιζελική (του Ελευθερίου) πολιτική προέλευση της οικογένειάς του, αποχώρησε το 1990 από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στην οποία ήταν οργανωμένος προβάλλοντας ιδεολογικές διαφορές. Σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου εργαζόταν γνώρισε το 1994 τη διαφημίστρια Ολγα Πετροπούλου, της οποίας οι γονείς ήταν επίσης μετανάστες στη Γερμανία. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και αφότου συνδέθηκαν νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Η Ολγα δημιούργησε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο αργότερα έκλεισε για να αφοσιωθεί στη νεογέννητη κόρη τους. Τη βάφτισαν Αναστασία- Λυδία, με νονούς έναν φίλο του ζευγαριού και τον πρώην προπονητή του μπάσκετ του Αρη και του Ολυμπιακού, καθώς και υπουργού στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή, τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Από πουλέν του Καρατζαφέρη στη Ν.Δ.

Με την είσοδο στον νέο αιώνα ο Βελόπουλος είχε χτίσει το όνομά του και πολιτικά με κάποια απήχηση σε κύκλους που δονούνταν από εθνική φόρτιση και ορθόδοξη εκκλησιαστική προσήλωση. Ως πρόεδρος του συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων» μπούκαρε με τσαμπουκά και διέκοψε επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. Και βέβαια πρωτοστατούσε στην εκδήλωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης για την «επέτειο θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου» αρκετό καιρό προτού την αγκαλιάσει και την καπελώσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύντομα στο στελεχιακά συμμαζεμένο πολιτικό τοπίο της πόλης συνδέθηκε με τον ΛΑΟΣ και ανέβηκε πίστα στο πολιτικό παιχνίδι. Με σχεδόν παρόμοια ακροδεξιά ρητορική, παρουσιαστής και κόμμα εφάρμοσαν από το 2004 όπως ο κοχλάζων τέντζερης με το ανοξείδωτο καπάκι ασφαλείας. Τεφαρίκι ο Κυριάκος για τον Γιώργο Καρατζαφέρη που ανακάλυψε ένα βορειοελλαδίτικο πουλέν.

Με την υποστήριξη του πολιτικού του μέντορα ο Βελόπουλος έβαλε υποψηφιότητα για τη Βουλή, διεκδίκησε τη Νομαρχία Πέλλας, εξελέγη αργότερα δύο φορές βουλευτής, έζησε την αίγλη του εθνικού αντιπροσώπου, ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ και στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Μεγαλεία, την ίδια ώρα που κυκλοφορούσε πλειάδα βιβλίων με τα συγγραφικά του πονήματα όπως «Λεφτά υπάρχουν;», «Το 4ο Ράιχ είναι εδώ», «Ελλήνων μυστικά», «Χρεοκοπία και κερδοσκόποι» κ.λπ. Αίνιγμα το πότε προλάβαινε να τα γράψει. Ωστόσο, τον Μάιο του 2012, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε επεισοδιακά από τον ΛΑΟΣ, με τον έξαλλο Καρατζαφέρη να τον αποκαλεί από την καθημερινή του εκπομπή «ρουφιάνο του κόμματος». Αυτός όμως απτόητος κατευθύνθηκε προς τη Ν.Δ., καθώς μόνο ο ίδιος ήξερε τις πραγματικές του σκοτούρες. Σύντομα, όμως, θα τις μάθαιναν και άλλοι. Και εξαιτίας των ροκαμβολικών παιχνιδιών με τα οποία διασκεδάζει η μνήμη της Ιστορίας, δεν θα του έμελλε να στεριώσει στο νέο πολιτικό του απάγκιο.

velopoulos3
«Κρατήστε αυτό το βίντεο για να με κάνετε ρόμπα αν ποτέ εγκαταλείψω τον Καρατζαφέρη», έλεγε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Εφυγε από τον ΛΑΟΣ το 2012 επειδή, όπως είπε, ο Καρατζαφέρης δεν του τηλεφώνησε για να του συμπαρασταθεί σε πρόβλημα υγείας του πατέρα του. Από την πλευρά του ο Καρατζαφέρης τον αποκάλεσε «ρουφιάνο του κόμματος»


Στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού ξεκίνησαν άμεσα οι μουρμούρες για το... φόρτωμα του κόμματος με ένα ακόμη πολιτικό βαρίδι. Είχε τα θεματάκια του ο πολιτικός μουσαφίρης: πρώτα απ’ όλα, για τη δίωξη που εκκρεμούσε εις βάρος του για το «πόθεν έσχες». Είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών αλλά και συζυγών τους, που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011, την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Ο ίδιος είχε αδειάσει με το ξέσπασμα της κρίσης τους λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα τα χρήματα σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Η ενέργειά του ήταν μεν σύννομη, αλλά το ηθικό της μέρος έπεφτε κάπως βαρύ για πολιτικό. Χώρια που η υπόθεση ήταν πιο περίπλοκη, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ που έβγαλε από τη χώρα ήταν κατά πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει στη Βουλή το 2010.

Το δεύτερο νομιμοηθικό ζητηματάκι του Βελόπουλου αφορούσε τις συναναστροφές του. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2012 είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ο Μάρκος Καραμπέρης ως αρχηγός δικτύου τοκογλυφίας και εκβιασμών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον επί μία δεκαετία. Ο κατά τα άλλα θεοσεβούμενος Καραμπέρης -βαρόνος της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης των κέντρων «Νεράιδα», «Θεσσαλονικιά», «Αλέξανδρος Παλάς» κ.λπ., μανιώδης τζογαδόρος στο Χρηματιστήριο, στο νόμιμο και το παράνομο στοίχημα- συνδεόταν φιλικά με τον Βελόπουλο.

Η σιωπηρή αποπομπή

Τα σύννεφα πύκνωσαν απειλητικά πάνω από την αραιά χωρίστρα του Βελόπουλου. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις για την παρουσία του στη Ν.Δ. εντάθηκαν περισσότερο όταν προέκυψε ένα ακόμη ενσταντανέ που τον απεικόνιζε χαμογελαστό να ανταλλάσσει θερμή χειραψία και με τον Δημήτρη Λαμπάκη, επίσης κατηγορούμενο μιας άλλης ομάδας τοκογλύφων της λεγόμενης «μαφίας της Θεσσαλονίκης» που εξαρθρώθηκε την ίδια περίοδο από την ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα μπήκε στο στόχαστρο ως ανεπιθύμητος στο κόμμα, αφότου ξεθάφτηκε και μία καταδίκη του σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κωνσταντίνος Ζαρκάδας. Αναπόφευκτα, αποπέμφθηκε τότε σιωπηρά από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου του 2012.

Ενας εθνοσωτήρας τηλεπωλητής στις Βρυξέλλες

Οπως κι αν έχει, ο Βελόπουλος, που σίγουρα δεν είναι φιλοναζί, αποσύρθηκε για λίγο καιρό σε αναγκαστική πολιτική αγρανάπαυση αλλά συνέχισε ακαταπόνητος τις τηλεπωλήσεις, τις στρεβλές γεωπολιτικές αναλύσεις και τη φαρισαϊκή κριτική του στον δημόσιο χώρο πλασάροντας αυτοδοξολογικά μεταφυσική πίστη, μισαλλόδοξη περηφάνια και αφελείς λύσεις. Με το που έφτιαξε το κόμμα του δρομολόγησε την εκλογική συμμαχία των ακροδεξιάς απόχρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομματιδίων. Η σύμπραξη δεν κάθισε, πιθανότατα γιατί στον χώρο πλεονάζουν οι ανεδαφικοί τσάρεβιτς. Γύρισε πάντως την Ελλάδα στο δίπτυχο μοτίβο «πωλήσεις προϊόντων - φτηνή δημαγωγία», φιλοξενήθηκε αρκετές φορές σε mainstream κανάλια, ενώ διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι τον προμόταρε και το Μαξίμου, το οποίο θεωρείται ότι εκτιμούσε ότι ένα σεβαστό ποσοστό για τον ίδιο στις κάλπες θα αφαιρούνταν από τη Ν.Δ. O μέγας δημοσκόπος και υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα νούμερα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, είχε μαντέψει σε ανύποπτο χρόνο την εκπροσώπηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή. Ηταν η μόνη του εύστοχη πρόβλεψη ανάμεσα στον κατακλυσμό φάλτσων, σφαλμάτων και αστοχιών του.

Λογικά πλέον ο Θεσσαλονικιός πολιτευτής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες με την περιπετειώδη διάθεση που, όπως ο ίδιος έχει πει, ο Διόνυσος εκστράτευσε στις Ινδίες και ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό. Εκτός κι αν προτιμήσει χάριν της δουλειάς να δοκιμάσει την είσοδό του στην Ελληνική Βουλή, ώστε εκ του σύνεγγυς να πουλάει, μεταξύ άλλων, τα χειρόγραφα του Ιησού. Ετσι κι αλλιώς, υπεραμύνεται ακόμη της άποψής του πως είναι αυθεντικά και προέρχονται από τη Μονή Διονυσίου στο Αγιον Ορος, γνωστή ως Νέα Πέτρα. Ας ελπίσουν, τουλάχιστον, οι θεοσεβούμενοι πιστοί ότι το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και η σιδερένια αλυσίδα με την οποία είχαν δέσει τον Απόστολο Πέτρο στη φυλακή της Ρώμης, τα οποία βρίσκονται πράγματι στη μονή, δεν θα έχουν ανάλογη μεταχείριση από τον πιθανό προσεχώς εθνοσωτήρα βουλευτή-τηλεπωλητή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης