ΝΔ για Χειμάρρα: Να μη συναινέσει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.

ΝΔ για Χειμάρρα: Να μη συναινέσει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.

«Η συμπεριφορά των Τιράνων έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία,  έστελνε, εδώ και καιρό, το μήνυμα ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης Ράμα», επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος

4676800
Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αρνητικές εξελίξεις αναφορικά με τις δημεύσεις περιουσιών των Ελλήνων στην Αλβανία και ειδικότερα στη Χειμάρρα, επιρρρίπτει με δηλώσεις του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι τα μηνύματα της κυβέρνησης Ράμα ήταν ορατά εδώ και πολύ καιρό και ότι η ελληνική κυβέρνηση «είτε δεν άκουγε είτε υποβάθμιζε τις εξελίξεις».

Πιο αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

«Η συμπεριφορά των Τιράνων έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, έστελνε, εδώ και καιρό, το μήνυμα ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης Ράμα.

Εμείς επισημαίναμε και προειδοποιούσαμε εγκαίρως. Η Κυβέρνηση είτε δεν άκουγε είτε υποβάθμιζε τις εξελίξεις. Η δήμευση των ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, που πλήττει τόσο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις όσο και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Το καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας από την αυθαιρεσία του Αλβανικού Κράτους, επιβάλλει την άρνηση της Ελλάδας να συναινέσει στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ε.Ε.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης