Χειμάρρα: Οι ομογενείς καταγγέλλουν το έγκλημα της υφαρπαγής των περιουσιών τους

n-HIMARA-628x314

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή των περιουσιών στην Χειμάρρα απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η «Ομόνοια».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το παράρτημα της οργάνωσης στη Χειμάρρα αναφέρει πως με την απόφαση που δημοσιευθηκε σήμερα στο ΦΕΚ στα Τίρανα «ολοκληρώνεται το έγκλημα της υφαρπαγής των περιουσιών στη Χειμάρρα».

Αναλυτικά σημειώνει:

Σήμερα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση με αριθμό 172 και ημερομηνία 27.02.2019 για την προσωρινή απαγόρευση της εγγραφής στο υποθηκοφυλακείο της αγροτικής γης των πρώην συνεταιρισμών και γεωργικών εταιριών στις περιοχές για τις οποίες έχει ορισθεί ως προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη.
Ο νόμος αναφέρεται στους χάρτες που έχουν δημοσιευθεί από Κρατική Αρχή Γεωπεριφερειακών Πληροφοριών και η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση βασίζεται στην εφαρμογή του άρθρου 34 του νόμου 93/2015. Στους συγκεκριμένους χάρτες έχουν συμπεριλάβει τις κρατικές περιουσίες που έχουν εγκριθεί με την υπουργική απόφαση 707 και 708 στις 21.11.2018. Η απόφαση 708 έχει να κάνει με τις περιουσίες από την Παλάσα μέχρι τα Εξαμίλια.
Το άρθρο 3 της απόφασης ορίζει, αμέσως μετά την δημοσίευση της ότι σταματά οποιαδήποτε διαδικασία εγγραφής της περιουσίας που είχαν πάρει ντόπιοι κάτοικοι μέλη των γεωργικών εταιριών.
Στο άρθρο 4 η απόφαση ορίζει τα κεντρικά γραφεία καταγραφής των πόλεων μεταξύ των οποίων Αυλώνα, Χειμάρρα και Άγιοι Σαράντα να εγγράψουν τις συγκεκριμένες περιουσίες που περιγράφουν οι συγκεκριμένοι χάρτες, και με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία να κάνουν την προσωρινή καταγραφή για διαχείριση στα αρμόδια υπουργεία για τον τουρισμό.
Το άρθρο 5 καταργεί την υπουργική απόφαση 138 που απαγόρευε την εγγραφή από μέρος των πολιτών σε όλη την ακτογραμμή. Η κατάργηση του 138 είναι δώρον άδωρον για όσους πολίτες έχουν περιουσία εντός των δημοσιευμένων χαρτών.
Η συγκεκριμένη απόφαση μπερδεύει σκοπίμως τα πράματα και κανείς νομικός δεν μπορεί να αποφανθεί με ακρίβεια ποιος είναι ο στόχος. Αν θεωρηθεί ως ακριβής η ερμηνεία που λέει ότι πρώτα θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εγγράψουν του τίτλους τους (ΑΜΤΠ) από την Παλάσα έως την Νίβιτσα, θα χαθεί σημαντικό κομμάτι της περιουσίας, για τους εξής λόγους:
1. Δεν αναγνωρίζει περιουσία σε όσους δεν έχουν στα χέρια τους ΑΜΤΠ και είναι αρκετοί.
2. Όσοι έχουνε ΑΜΤΠ δεν έχουν όλα τα μέτρα.
3. Υπάρχουν αρκετοί ιδιοκτήτες που είναι σε διαδικασία διεκδίκησης της περιουσίας τους στα δικαστήρια.
Ακόμα και να πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας όλοι αυτοί, από τη στιγμή που το κράτος όρισε τις συγκεκριμένες περιοχές για τουριστικές επενδύσεις, θα αποζημιωθούν με το πόσο του 0.6 έως 1.5 ευρώ το τετραγωνικό.
Η άλλη ερμηνεία κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα, δίνει τη δυνατότητα να εγγράψει κατά προτεραιότητα το κράτος την περιουσία και μετά ότι απομείνει να εγγράψουν τις περιουσίες τους οι έχοντες ΑΜΤΠ ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για μια απόφαση εμπαιγμό, με την οποία έχουν στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την υφαρπαγή της περιουσίας από σχεδόν το σύνολο τον γηγενών κάτοικων της περιοχής της Χειμάρρας.
Η απόφαση στοχεύει να κρατήσει σε ομηρία μέχρι τις εκλογές το εκλογικό σώμα, να σύρει τους πολίτες στα γραφεία του υποθηκοφυλακείου με το αζημίωτο, ενώ όσους καταφέρουν να τα εγγράψουν θα τους τα πάρουν με τον νόμο του 2015 για τουριστικές επενδύσεις.
Η κλοπή ολοκληρώνεται, τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απογυμνώνονται από οποιονδήποτε οικονομικό πόρο και εξαναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις πατρογονικές τους εστίες.
Όσοι συμπράττουν στην ανομία που συντελείται, είναι υπόλογοι στην Ιστορία και βάζουν ταφόπλακα στη Χειμάρρα όπως την γνωρίζουμε εδώ και αιώνες.
Καλούμε την Αλβανική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα όλα αυτά τα νομοθετήματα, να μιλήσει ξεκάθαρα και να επιστρέψει επιτέλους με όποιον νόμο εκείνη κρίνει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, που τις κατέχουν και τις απολαμβάνουν εδώ και αιώνες.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή αυτή.

OMONOIA29
OMONOIA29b

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Χ

Γκο μπακ μίστερ Ράμα.Με τον Σαμαρά κανένας κερατάς δεν κουνιόταν.Ούτε Αλβανοί ούτε Ερντογάν ούτε Σκοπιανοί.Η ψήφος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Kt

Ρε ελβις πρισλει εσείς δεν υπήρχατε όταν εκεί οι άνθρωποι είχαν περιουσίες. Ποιος καταπάτησε τι ?

Χώρα που γέννησε το δράμα

O Έλβις, εμφανέστατα, προσποιείται τον Αλβανό. Η δραματική τέχνη και η ηθοποιία είναι όνειρο πολλών στη χώρα μας.

ελβις

Οι γκρεκοι κατσαπλιαδες καταπατητες της νοτιου Αλβανιας επιτελους μπαινουν στη θεση τους. Χωρις τιτλους, με το ετσι θελω πηραν δημοσια αλβανικη γη. Καιρος να την επιστρεψουν πισω.

Καταπάτηση δημόσιας γης

Είτε είναι ελληνικής καταγωγής είτε αλβανικής, είτε οποιασδήποτε. Το δημόσιο πρέπει να παίρνει πίσω τη γη που τού ανήκει από τους καταπατητές ανεξαρτήτως καταγωγής παπούδων. Αλοίμονο αν κοιτάζαν την καταγωγή των παπούδων και των γιαγιάδων των καταπατητών ως κριτήριο.

geo

Οι Αλβανοί κατσαπλιάδες που μπήκαν με το έτσι θέλω στην Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσουν πίσω. Πρώτίστως αυτοί πού ένανας φοροδιαφυγή και χπήραν τα λεφτά και χτίσαν σπίτια στην Αλβανία. Εμπρός λοιπόν φορολογικός έλεγχος και καταλογισμός φόρων και ή τους πληρώνουν ή πάνε πίσω να τους δώσει δουλειά ο Ράμα. Σου αρέσει η προτασή μου εξυπνάκια που μιλάς για κατσαπλίαδες;

Μητσος

Αν ήταν στη θέση μας τώρα το Ισραήλ θα είχε καταλάβει τα Τίρανα.Αλλα είπαμε εδώ είναι Τσιπρισταν έχουμε γεμίσει προδότες πολιτικούς.

Νομιμότητα

Oύτε το Ισραήλ ευνοεί τους καταπατητές. Χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας δεν μπορείς να καταπατάς δημόσια γη.

Λουις

Για εμενα εντι ραμα δεν εχει κανει τιποτα η Ελληνες που μενου στην Χιμαρα πρεπει να πανε στην χωρα τους.Και δεν υπαρχει μεγαλη ελλαδα υπαρχει μονο μεγαλη Αλβανια

Ψυριζα

Βρισκουν και τα κανουν τα αλβανα.

George

Apparently you should read Treaty of Lausanne in order to have a reasonable conclusion.

Απορία

Πού είναι το κακό να μην αναγνωρίζεται ως ιδιωτική «περιουσία» (αυθαίρετα επι δημόσιας γης;) στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας; Αυτό το στοιχειώδες κι αυτονόητο μέτρο κατά της καταπάτησης ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δηλαδή όσοι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας κι έχουν πληρώσει φόρους πρέπει να είναι τα κορόιδα;

Σκοπιανόι, Αλβανοί και οσονούπω Τούρκοι

Βρήκαν τον αλ6 και εφορμούν όλοι..Πιο ενδοτικό ανθέλληνα πρωθυπουργό δεν θα μπορούσαν να βρούν οι γείτονες..Εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και προωθούν τα συμφέροντά τους εις βάρος της χώρας μας..Επόμενη κίνηση, ένα στημένο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους και νέα διαπραγμάτευση..Καταλάβατε τώρα γιατί ΕΕ& ΗΠΑ στηρίζουν με τα μπούνια τον αλ6..

Agron

Why when the turks show interes for Thraki and minorities there the greeks gets angry, whats the difference now by interfiering in Albania?

Learn

Dictation for a start.Then,you can talk for diplomatic issues

Greek

You eliminated the Greek minority of Constantinople which numbered 100.000 people before 1965 and now has only 1.500 inhabitants..Shame on you small [...].

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης