Αχτσιόγλου: Όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι συντάξεις αλλά δόθηκαν αυξήσεις

axtsioglou-efi-ena

Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει την κορυφαία δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, να βάλει τέλος στα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, υποστήριξε η υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1

«Η πραγματικότητα συγκρούεται με την εικονική πραγματικότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1.

«Στις εκλογικές αναμετρήσεις, όμως, θα πάμε με την πραγματικότητα και όχι με την εικονική πραγματικότητα» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει την κορυφαία δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, να βάλει τέλος στα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. «Να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, που παραδοσιακά εξέλειπε από τον τόπο. Να τα βάλει με μία σειρά από συμφέροντα και να αποκαλύψει σκάνδαλα και πρακτικές διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, διαφθοράς και διαπλοκής» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στη μη είσπραξη από το κράτος του rebate που όφειλαν οι φαρμακευτικές εταιρείες την περίοδο 2006-2010, ανέφερε: «Αποκαλύψαμε ένα "δώρο" προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ύψους 241 εκατομμυρίων ευρώ», υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις εκείνης της περιόδου. «Σήμερα, βεβαιώνουμε στην εφορία τις οφειλές των φαρμακευτικών εταιρειών που δεν είχαν εισπραχθεί ούτε βεβαιωθεί για τα έτη 2009 και 2010 και θα νομοθετήσουμε την είσπραξη του rebate για τα έτη 2006, 2007 και 2008» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας.

Για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης, δήλωσε ότι, για πρώτη φορά, θεσπίζεται στη χώρα επίδομα ενοικίου, «που θα ανακουφίσει περισσότερους από 600.000 συμπολίτες μας». Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση ενοικίου λειτουργεί από την Τρίτη και ήδη, σε λιγότερες από 24 ώρες, έχουν γίνει 50.000 αιτήσεις. «Η επιδότηση είναι αναδρομική από την 1η Ιανουαρίου 2019» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι τα εισοδηματικά όρια είναι 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φτάνουν έως τις 21.000 ευρώ για οικογένειες, ενώ το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 210 ευρώ το μήνα.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τόνισε ότι, από την 1η Φεβρουαρίου, ισχύει ο ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός. Όπως είπε, «η εικόνα για την εφαρμογή της αύξησης είναι ότι υπάρχει γενικευμένη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) παρακολουθεί την εφαρμογή της και θα προβεί σε ελέγχους. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο, το μήνα της αύξησης του κατώτατου μισθού, είχαμε περίπου 28.000 νέες θέσεις εργασίας, επίδοση-ρεκόρ από το 2001».

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι, από το 2017, αποκαταστάθηκαν τα οικονομικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «που είναι πλεονασματικός και αυτό μας δίνει την ευχέρεια θετικών παρεμβάσεων είτε πρόκειται για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία είτε για τις μειώσεις των εισφορών». Όπως σημείωσε, «ο νόμος 4387/16 ενισχύει ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους» και συμπλήρωσε ότι όχι μόνο ακυρώθηκε η περικοπή των συντάξεων, αλλά, από την 1η Ιανουαρίου 2019, δόθηκαν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, οι οποίες προέκυψαν ακριβώς, «λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το νέο σύστημα δεν οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις, αλλά ενισχύει ιδίως τους χαμηλοσυνταξιούχους» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη, τέλος, στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, δήλωσε ότι θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ενώ θα ευνοηθούν και όσοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη, λόγω των οφειλών τους. Όπως εξήγησε, «η ρύθμιση θα περιλαμβάνει κούρεμα της βασικής οφειλής, μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων και, ταυτόχρονα, θα γίνεται κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85%. Η νέα μειωμένη οφειλή θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ».Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Συνταξιουχος

Δεν διαβασα καν το αρθρο, απο τον τιτλο εχω να πω ενα: Αυτο το χτικιο ειναι παλαβο, σιγουρα.

Ποντιος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ajhon

Δεν είναι συντάξεις τα μερίσματα,οι επικουρικές που μειώθηκαν,ούτε οι εισφορές περίθαλψης που έγιναν για όλες 6%,ούτε ο ΦΠΑ στο 24% γιατί δεν πληρώνονται απο αυτές οι φόροι,ο ΕΝΦΙΑ,το ρεύμα,το νερό,τα δάνεια,τα τέλη κυκλοφορίας κ.ο.κ.;

$$50

Επομένως , αν υπάρχει μείωση τον μήνα Φεβρουάριο του 2019 συγκριτικά με την σύνταξη μηνός Ιανουαρίου 2015 ,όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικα , η κυρία αυτή ως υπουργός οφείλει να εξηγήσει αν έχει γίνει κάποιο λάθος διαφορετικά να υπογράψει απόφαση να επιστραφεί στον συνταξιούχο η διαφορά αναδρομικά και η σύνταξη να ανέλθει στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015.Αν για όσες μπούρδες και ψέματα λένε , έπρεπε να αποδείξουν με στοιχεία την αλήθεια του λόγου τους διαφορετικά θα έπρεπε να υπήρχε νόμος και να καταδικαζονται ,όπως καταδικαζεται μια εταιρεία για παραπλάνηση και εξαπάτηση του κοινού, τότε θα ήταν πιο προσεκτικοί στα ψέματα και στις αρλούμπες.....

Καλ

Ωστε επιμενετε ε; Δεν πειραζει. θα σας προσγειωσουμε μια και καλη στις εκλογες οταν θα πρεπει να σκυψετε για να δειτε σε ποια σειρα ειστε.

Άγγελος

Poupée. Πέραν της αριθμητικής υπεροχής των μειώσεων που έγιναν από τον νόμο Κατρούγκαλου –σύμφωνα με την καταγραφή των ίδιων των συνταξιούχων–, παρατηρεί κανείς ότι οι πιο ταξικές μειώσεις έγιναν τελικά από την κυβέρνηση που εμφατικά επαναλαμβάνει ότι μάχεται υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων. Οι αριθμοί δείχνουν πως όταν το 2011 κόβονταν οι συντάξεις των 3.000 ευρώ των 45άρηδων, το 2016 μειωνόταν το ΕΚΑΣ των χαμολοσυνταξιούχων των 400 ευρώ. Και ακόμα πως όταν το 2014 η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος μείωνε τις επικουρικές κατά 5,2%, ο επαναϋπολογισμός τους το καλοκαίρι του 2016 τις μείωσε «άνω του 40% είναι η αλήθεια» όπως είχε παραδεχθεί ο Κατρούγκαλος. Μπορεί αυτές οι τελευταίες μειώσεις να είχαν αποφευχθεί; Πιθανόν. Εάν στις πρώτες μειώσεις στις συντάξεις των 4.000 και 5.000 ευρώ των 45άρηδων πρώην εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ή υπαλλήλων της Βουλής δεν έβγαιναν στα κάγκελα τότε οι αγανακτισμένοι συνδικαλιστές, βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης και σημερινοί της κυβέρνησης, αλλά και οι δημοσιογράφοι με τίτλους όπως: «οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ στο απόσπασμα». Κι ακόμα, μπορεί όλα αυτά που ακολούθησαν να μην είχαν γίνει εάν από το 2010 δεν φωνάζαμε «ξεπουλάτε τα ασημικά» σε κάθε κυβέρνηση που προσπαθούσε να κάνει επενδύσεις ή αν δεν δένονταν με αλυσίδες στα κάγκελα οι δήμαρχοι του Ελληνικού εμποδίζοντας επενδύσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας, και εισφορές στα ταμεία, ώστε να μην χρειάζεται σήμερα να κόβονται ξανά oι συντάξεις. Μειώσεις από Συριζανελ. 1.μείωση των συντάξεων έγινε με την περίφημη εγκύκλιο του Χαϊκάλη.2.Αύγουστο του 2015 μειώθηκαν τα ποσά των πρόωρων συντάξεων κατά 10%.3.μειώθηκε/καταργήθηκε το ΕΚΑΣ σε σχεδόν 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους.4.μειώσεις έως και 45% στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων. 5.όλοι οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες κατά 30%.6. μειώθηκαν αλλά και επιβλήθηκαν αυστηρότερα κριτήρια στις συντάξεις χηρείας. 7.επιβλήθηκε περικοπή κατά 60% στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται. 8.Περικοπές από 15%-20% στα εφάπαξ. 9.μείωση των νέων αναπηρικών συντάξεων. 10.αύξηση της εισφοράς υγείας σε όλες τις κύριες συντάξεις από το 4% σε 6%, κάτι που οδήγησε σε αντίστοιχη έμμεση μείωση στις καθαρές αποδοχές 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων από κύριες συντάξεις. 11.νέα εισφορά υπέρ υγείας 6% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις. 12. μειώθηκαν οι επικουρικές μέχρι και 40%. 13. Αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα από 0% και 10% σε 25%. 14. Μείωση του αφορολόγητου από 12000 στα 8600 και του χρόνου στα 5800. 16. Αυξηση των ορίων ηλικίας στα 67.

Δημόκριτος

Εξαίρετη η επιχειρηματολογια με αδιάσειστα στοιχεία. Τα ψέματα των Σύριζαιων δεν έχουν ορια ούτε και προηγούμενο στην ιστορία. Το ψέμα είναι το χομπυ τους.

Μονομάχος

Μπράβο βρε Άγγελε!!!! Αυτή είναι η τεκμηρίωση !!! Αυτή είναι η απάντηση και η μοναδική αλήθεια !!! Οι βουλευτές της ΝΔ, γιατί δεν απαντούν μ αυτό τον τρόπο; Όπως τα λες και όπως τα γράφεις είναι!!! Γι αυτό δεν σηκώνει κεφάλι η ΝΔ! Γιατί δεν ξέρει ν απαντά !!!! Αυτό που ξέχασες, είναι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι ανασφάλιστοι είναι πλέον ασφαλισμένοι στην υγεία, είναι το μεγαλύτερο ψέμα !!! Γιατί αυτό είχε γίνει επί Σαμαρά και το μόνο που έκαναν οι συριζαίοι είναι ότι προσέθεσαν και τους αλλοδαπούς μέσα! Αυτή είναι η αλήθεια και το 5ευρω, το πλήρωναν όσοι είχαν εισόδημα !! Δεν το πλήρωναν οι χρόνια πάσχοντες, οι άνεργοι και οι φτωχοί !!! Επίσης το ποσό που πήγαινε στην εφορία, για όσους φτωχούς νοσηλεύονταν, πριν ψηφιστεί ο νόμος για να ασφαλιστούν όλοι, που έγινε επί ΝΔ όπως είπα, καταργήθηκε!! Αυτή είναι η αλήθεια, που κανένας νεοδημοκράτης δεν την λέει σε όλα τα πάνελ!! Και βγαίνουν οι ψεύτες από πάνω και οι απατεώνες οι συριζαίοι.....

Δημόκριτος

Κυρία Αχτσιογλου, τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα. Σημασία όμως εχει τι δείχνει η πραγματικότητα, η οποία σας διαψεύδει. Μπορείτε να μας πείτε πόσες νέες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα; Μπορείτε να μας πείτε γιατί υπάρχουν υποψήφιοι νέοι συνταξιούχοι, που περιμένουν τη σύνταξη τους πάνω από τρία χρόνια; Μπορείτε να μας πείτε, πως δικαιολογείτε την αναλγησία σας, αφού αρκετοί από αυτούς που περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, επειδή δεν δικαιούνται προσωρινή σύνταξη; Αυτά τα αναφέρω με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αόριστα. Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία την οποία επαγγελεσθε; Λυπουμαι πολύ για την αδιαφορία σας. Αρκεισθε να μοιράζετε ψιλό επιδόματα για ψηφοθηρικους λόγους και να στερειτε τις συντάξεις από ανθρώπους που τα χρήματα που περιμένουν από την έκδοση της σύνταξης τους τα έχουν εργασθεί. Η οργή αυτών των ανθρώπων θα φανεί στις επόμενες εκλογές.

Μ. ΠΑΣΟΚ

Μωρή κοψατε το Εκας,μηδενισατε επικουρικσ ,ανεβασατε εισφορές υπέρ υγείας,ανεβαστε εφορία και τολμάς και μιλάς?Ο λαός μωρή αισθάνεται τόσο μίσος που και τον ίδιο τον Σταλιν θα έκανε κυβέρνηση αρκεί να σας ξεφορτωθεί.

ρια

τα κοριτσια αν δεν παντρευονται στην ωρα τους παθαινουν την πλαστικοποιημενη μαμακιτιδα

FREDY

Τελικά νέος άνθρωπος με τέτοιες παροπίδες,λόγω κεκτημένης καρέκλας δέν έχουμε ματαδεί.Ας έρθει να πεί στη μάνα μου γιατί η σύνταξή της έχει γίνει 420 ευρώ από 730??? Γιατί επί Τσίπρα κόπηκε παντελώς το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να είναι κι αυτή ένα ακόμα θύμα τού ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Είμαι σίγουρος ότι αυτή η εξαθλίωση των συνταξιούχων,είναι ένας τρόπος για την κυβέρνηση να σώσουν το ασφαλιστικό,εξοντώνοντας τους γέρους.Τύφλα να έχουν τα κρεματόρια του Χίτλερ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης