Να «τελειώσει» τον Καμμένο σκέφτεται το Μαξίμου

tsip-kam-par_main01

Παρά την kolotoumpa του προέδρου των ΑΝΕΛ ο Τσίπρας φέρεται να έχει «διαγράψει» τον εταίρο του - Στον αέρα το ραντεβού - Σκέψεις για ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον το μπαλάκι των τελικών αποφάσεων αναφορικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει το κυβερνητικό καραβάνι και την τελική λύση που θα δώσει στην εμπλοκή με τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τους όρους για «βελούδινο» διαζύγιο που προσφέρει ο Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός διατηρεί ζωντανά όλα τα σενάρια με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να αποκλείσει κατάθεση πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μετά την αποτυχημένη απόπειρα «δολοφονίας»  της συγκυβέρνησης εμφανίζεται μετανιωμένος και προχωρώντας σε μια ακόμα εντυπωσιακή αναδίπλωση δηλώνει πως δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του.

Όμως, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει μέσω διαρροών πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας που έχει απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το αν ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει στην νέα του θέση και δεν θα επιχειρήσει νέα αναδίπλωση. Την ίδια ώρα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης και να δείξει ότι το κυβερνητικό καραβάνι έχει τις ψήφους για να προχωρήσει και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

 Το ραντεβού

Πάντως, τα δεδομένα δείχνουν ότι το πολιτικό περιβάλλον παραμένει ρευστό. Για τον λόγο αυτό το πολυθρύλητο ραντεβού των Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ίσως γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την έλευση στην χώρα μας των τελικών συνταγματικών κειμένων των Σκοπίων και της κατάθεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεύτερες σκέψεις

Πάντως, εκτός εκείνων που εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα τον δρόμο της σκληρής ρήξης, υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν πως πρέπει να προτιμηθεί η οδός της ήπιας αντίδρασης. Ούτως ή άλλως η νέα θέση του Πάνου Καμμένου –εφόσον την διατηρήσει – δημιουργεί τις συνθήκες που επιτρέπουν την κύρωση  της Συμφωνίας χωρίς να προηγηθεί η επίπονη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως έγραψε το protothema.gr  αρχηγός των ΑΝΕΛ προσανατολίζεται να θέσει στον πρωθυπουργό τους όρους του βελούδινου διαζυγίου που δεν εγείρουν ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και παράλληλα εξασφαλίζουν στον Πάνο Καμμένο την διατήρηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που τελεί υπο διάλυση.

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό – εάν γίνει – θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.

Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Οι συσχετισμοί που οδήγησαν στην… αναδίπλωση

Η νέα στρατηγική του αρχηγού των ΑΝΕΛ ενδεχομένως να ερμηνεύεται από τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματός του και οι οποίοι καθορίζουν την επιβίωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Πρέπει να υπογραμμιστεί πως αν ο Πάνος Καμμένος εγκαταλείψει το υπουργείο και χάσει την ΚΟ θα πορευτεί σε μια προεκλογική περίοδο 3-4 μηνών ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Υπο αυτά τα δεδομένα, συνομιλητές του προέδρου των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι στην ψηφοφορία για την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που σημαίνει ότι οι διαφωνούντες και οι αντάρτες θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ. Οι ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα επιβάλλει στους βουλευτές του κομματική πειθαρχία ακόμη και σε ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εφ' όσον ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναινέσει να οδηγηθούν τα δύο κόμματα σε βελούδινο διαζύγιο.


«Σώζεται» από την Συμφωνία των Πρεσπών

Άλλωστε, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά 5 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Καίγεται» από την ψήφο εμπιστοσύνης

Για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Κώστας Κατσίκης - που σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ εκφράζει τον Πάνο Καμμένο - ξεκαθάρισε στον ΘΕΜΑ FM ότι το κόμμα ψηφίζει «κατά». Εάν λοιπόν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει την ΚΟ καθώς από τους 7 βουλευτές οι 3-4 θα διαφοροποιηθούν (Θ. Παπαχριστόπουλος, Ε. Κουντουρά, Κ. Ζουράρις και πιθανότατα Β. Κόκκαλης).

Αρα, ο μόνος δρόμος επιβίωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν τη νέα στάση Καμμένου με την επιθυμία του να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία για τα F16. Στην ουσία δηλαδή λένε ότι ο υπουργός Αμυνας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να μην φτάσει στην απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει την υποστήριξη των βουλευτών του κυβερνητικού του εταίρου στην επικείμενη ψηφοφορία για τα αντισταθμιστικά των F16.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

tralala

Αληθεύει ότι έγινε κοινή άσκηση τουρκικών και αμερικανικών πλοίων νοτίως του Καστελόριζου στην περιοχή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ; Δηλαδή οι ΗΠΑ νομιμοποιούν το γκριζάρισμα των Ελληνικών περιοχών ευθύνης!!! Αληθεύει ότι δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία; Γιατί αν ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ τότε καταλαβαίνω γιατί ο Πάιατ ΑΔΗΜΟΝΕΙ να παραλάβει σαν Υπουργός Άμυνας ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ!!!!! Θέλει τον πλέον εθελόδουλο ένστολο που έχει υπάρξει από προ μνημονίου εποχής. Κάποιος λογικός θα έλεγε ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ μέχρι τον Σεπτέμβριο, που άρον άρον πέρυσι φρόντισε για την πάρτη του, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΟΥ, κοινώς «Στρίβειν δια της Υπουργοποιήσεως».

Επιχειρείται κατάλυση κάθε έννοιας της Δημοκρατίας !

Το 20% ,(γιατί τόσο είναι σήμερα περίπου το ποσοστό των κυβερνώντων), πάει να δεσμεύσει το Ελληνικό Εθνος με την κάκιστη συμφωνία που θέλει σώνει και καλά να ψηφίσει, επειδή έχει κατά σύμπτωση την πλειοψηφία στη Βουλή , ερχόμενο όμως σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του υπόλοιπου 80% του Ελληνικού Λαού !!! Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και όχι κάτι άλλο ............. ! Χάσαμε τη μπάλα πατριώτεεεεες !

STOLH

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΜΕΝΕ !! ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΙ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ! ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ,ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ .ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΗΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ( ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ !!! ) ! ΑΡΓΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ !!!!

τυπος

Τρομερό το λάθος του Συριζα να δώσει το όνομα της Μακεδονίας αγνοώντας το 85 τουλάχιστον % των Ελλήνων. Στις εκλογές όταν γίνουν όλοι αυτοί θα ψηφίσουν με αυτή τη σκέψη στο μυαλό και συγκινησιακα. Ποιο ενφια, ποια οικονομία ποια μνημόνια... Ένα η Μακεδονία, δύο οι λαθρο. Η ήττα θα είναι ΤΕΡΆΣΤΙΑ τόση που θα εξαυλωθουν σε τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Με στοίχημα

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

Περιμενε και θα δεις. Αυτο που λες, οτι θα εξαφανισει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτο ακριβως θα του δωσει τη νικη.Γιατι οι ελληνες ξερουν τι καλουνται να διαλεξουν. Προοδο και δημοκρατια η φασισμο και μεσαιωνα!

gbiz

που είναι οι Έλληνες Μακεδόνες να βγουν στου δρόμους ; καλά μας κάνουν αυτό μας αξίζει

Kim Yong Un

Eυτυχως, που μαθαινουμε απο το Πρωτο Θεμα, τι θα κανει το Μαξιμου ! Ικανοι για ολα ειστε !

Νιόνιος

Κίτρινα γιλέκα στην Ελλάδα. Ψήστε το

Έχετε

Έχετε και παιδιά που θα σας φτύνουν μια ζωή...ξεφτίλες

βρέθηκε λύση για την

Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας - και δεν ντρέπεστε λίγο άχρηστοι ψεύτες και απατεώνες - ψώρα να σας πιάσει

Όχι ρε...

Είχαμε το Σώρρα και γελούσαμε, ο φλατζοκαμμένος μας είχε μείνει, πάει και αυτός..... μην μας το κάνετε αυτό, που θα ξαναβρούμε τέτοιο γκιόζη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4025741

«Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι» τόνισε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ομιλία στο δείπνο του συνεδρίου του Economist

kyriakptisi

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Άμυνας και ενημέρωση εφ΄ολης της ύλης - Συνομίλησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων με μονάδες επιφυλακής - Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελόριζο

19
pompeo_dendias

Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα, είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την Ουάσινγκτον να εκφράζει με καθαρό τρόπο την στήριξή της προς την Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Κατήγγειλε και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο 

33
4855658

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίσουν τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης επ’ αφορμή της παρουσίας τους στην Αθήνα λόγω του διεθνούς Συνεδρίου του Economist