Επεισόδια στο Πρωτοδικείο: ΕΔΕ μετά τις δηλώσεις συνδικαλιστών για εντολές να μη γίνουν συλλήψεις

Επεισόδια στο Πρωτοδικείο: ΕΔΕ μετά τις δηλώσεις συνδικαλιστών για εντολές να μη γίνουν συλλήψεις

Αναταράξεις προκαλεί στην Αστυνομία ο ξυλοδαρμός αστυνομικών στο Πρωτοδικείο - ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός του Σώματος και την ανέθεσε σε αντιστράτηγο

dias
Σοβαρές αναταράξεις προκαλούν στην ΕΛΑΣ τα επεισόδια που έγιναν τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας με αστυνομικούς που ήταν μάρτυρες σε εκδικαζόμενη υπόθεση να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές και μάλιστα τρεις να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Ενα εικοσιτετράωρο μετά τα ντροπιαστικά για την ΕΛΑΣ επεισόδια, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και δημόσιες καταγγελίες για τις επιχειρησιακές εντολές προς τους αστυνομικούς από συνδικαλιστές, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλος, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, παράλληλα με την έρευνα που είχε ανακοινωθεί ήδη από χθες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο κ.Ανδρικόπουλος και μάλιστα ανατέθηκε σε αντιστράτηγο, εξετάζει τρία σημεία:

1. Τη συνολική επιχειρησιακή αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πρωτοδικείο.
2. Τις συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών.
3.Τα περί εντολών να μη γίνουν συλλήψεις.

Κλείσιμο
Τις καταγγελίες ότι υπήρξαν τέτοιες εντολές τις έκαναν δημόσια συνδικαλιστές αστυνομικοί οι οποίοι, όπως φαίνεται από τη διατύπωση της ΕΔΕ, βρίσκονται να ελέγχονται για το γεγονός ότι έκαναν δηλώσεις. Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες των αστυνομικών τέθηκαν υπόψη της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, στην συνέντευξή της στο Open, η οποία αρνήθηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου πολιτική και φυσική δίνει τέτοιες εντολές και κάλεσε τους αστυνομικούς να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να προσέχουν τον εαυτό τους, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα αντιεξουσιαστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης