Ο Παπαγγελόπουλος απαντά στη Ράικου: Μπορεί να υπάρξουν δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ

Ο Παπαγγελόπουλος απαντά στη Ράικου: Μπορεί να υπάρξουν δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ

Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς

papagelopoulos
Σφοδρό σφυροκόπημα εξαπολύει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας υπουργούς που «έχουν μπερδέψει την Δημοκρατία με Μπανανία» και προχωρούν σε «ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου για τα «πόθεν έσχες» στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη πιέζεται για να φυλακιστούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Επίσης ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ) ανέφερε ότι οι καταγγελίες Ράικου περιγράφουν την ύπαρξη νέου παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχεται από τον «υπουργό Ρασπούτιν».

Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να απαντήσει «ποιος είναι ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε την κυρία Ράικου να τρέχει υποθέσεις και να αρχειοθετεί άλλες» ενώ για τις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλο «Εσείς χρηματίζεστε από τον κ. Σόρος; Βάζετε  λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια;».

Παπαγγελόπουλος: Μπορεί να υπάρξουν δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ


Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Μπορεί να υπάρξουν δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου λέγοντας «πρώτη  φορά ακούω στα 40 χρόνια που είμαι στην δικαιοσύνη ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους. Είναι ένα από τα φαινόμενα του καιρού μας».

Κλείσιμο
«Για τους κύκλους της εισαγγελέως έχω να πω ότι όταν διευκρινιστούν ποιοι είναι οι κύκλοι, τι ακριβώς καταγγέλλουν και αν οι κύκλοι αυτοί με τις αγοραίες εκφράσεις εκπροσωπούν όντως την εισαγγελέα, τότε θα ειπωθούν ενδιαφέροντα ερωτήματα με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις» ανέφερε απευθυνόμενος με σαφείς υπαινιγμούς προς την κυρία Ράικου για να υπογραμμίσει προς την αντιπολίτευση «δεν ξέρω αν θα υπάρξουν ειδικά δικαστήρια για αυτή την κυβέρνηση, όμως,  μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τις καταγγελίες περι χρηματοδότησης υπουργών από το ίδρυμα Σόρος «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ορθότητα την Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα δεν έχει λόγο να χρηματιστεί. «Δεν στέκεται με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό - και προσωρινά πιστεύω με πολιτικό κόστος – άρα για ποιο λόγο να λάβει χρήματα;»  

Καραγκούνης: Θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες και πιο ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
karagounis

Νωρίτερα, ο κ. Καραγκούνης απευθυνόμενος στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ανέφερε: «θα μείνετε την ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες και πιο ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.  Με λογική απολυταρχικών καθεστώτων  παραδέχεστε ότι πρέπει να πιέσετε τη Δικαιοσύνη να φυλακιστούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι για να παραμείνετε στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε «εμείς ως ΝΔ και αυριανή κυβέρνηση θα θωρακίσουμε τη δικαιοσύνη, θα σεβαστούμε και θα επαναφέρουμε το κράτος δικαίου όπως πρέπει να λειτουργήσει σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Αν αφήσουμε ελεύθερη τη δικαιοσύνη ξέρει καλά να βάζει στη θέση τους αυτούς που πρέπει όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στο δημόσιο βίο».

«Η Δικαιοσύνη δεν ανέχεται ποδηγέτηση, ούτε χρειάζονται νουθεσίες από κανέναν υπουργό που έχει μπερδέψει τη Δημοκρατία με την Μπανανία» τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «πόθεν έσχες» είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταβάλλει την χώρα σε «χώρα τύπου Στάζι» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί βιοτεχνία αλλά βιομηχανία λάσπης. Πέταξε μια Novartis  με κάτι υπόνοιες και κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ποιος εγγυάται ότι ένα τέτοιο σύστημα που θα εκκρεμούν υποθέσεις ελέγχου επί 20ετία - ένα τέτοιο σύστημα υπερβολών και  υπερεξουσίας - δεν θα βάζει τη βάση για εκβιασμό πολιτικών προσώπων;».


Παπαθεοδώρου: Είμαστε αποσυνδεδεμένοι από τον Παπαντωνίου εδώ και μια 10ετία
papatheodorou

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου λέγοντας πως «εμείς είμαστε αποσυνδεδεμένοι από ένα στέλεχος που δεν έχει σχέση με χώρο μας εδώ και μια 10ετία».

Αναφορικά με τα απόνερα της σφοδρής σύγκρουσης Καμμένου Κοτζιά αλλά και τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του, είπε «δεν σας ξέφυγε φαντάζομαι ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το υπουργικό συμβούλιο. Είπε ότι οι καταγγελίες για χρηματοδότηση  από τον Σόρος δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο αλλά όλη την κυβέρνηση. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους υπουργούς. Εσείς κ. Παπαγγελόπουλε δεν τον ρωτήσατε; Το υπουργικό είναι πολύ σοβαρό όργανο για να λέμε αρλούμπες – πώς ήρθαν αυτά τα κονδύλια στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκαν ξένοι; Αυτό οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο».

Παράλληλα για τις καταγγελίες Ράικου σημείωσε «Αυτές τις μέρες όλοι νοήσαμε τι εννοούσε ο κ. Πολάκης που κατά τα άλλα είναι κατά σύστημα υβριστής της δικαιοσύνης. Εννοούσε μάλλον αυτά που αποκαλύπτει το περιβάλλον της εισαγγελέως Ράικου».

Αμυράς σε Παπαγγελόπουλο: Ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε για διώξεις και ζητούσε να αρχειοθετηθούν άλλες υποθέσεις;

Ο κ. Αμυράς απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο είπε «Σε σχέση με τις καταγγελίες Ράικου, ποιος ήταν κ Παπαγγελόπουλε ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε για να τρέξουν υποθέσεις και να αρχειοθετηθούν άλλες ενώ δεν συνέτρεχαν οι λόγοι σύμφωνα με δικές της διαρροές; Ξέρετε κ. Παπαγγελόπουλε ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που της έκανε μπούλινγκ;» ενώ για τις καταγγελίες Καμμένου ανέφερε «χρηματίζεστε εσείς από τον Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; Γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς και δεν είπατε τίποτα, άντε και στο Υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε. Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος όπως είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος;».

Σε εκείνο το σημείο δε, παρενέβη διαμαρτυρόμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με αποτέλεσμα ο κ. Αμυράς να σχολιάσει: «χαίρομαι που πεταχτήκατε ο κ. Καλογήρου. Στο υπουργικό όμως, γιατί δεν ρωτήσατε;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης