Απαντήσεις για τα κονδύλια στο Μεταναστευτικό ζητά η ΝΔ μετά την ευρωπαϊκή έρευνα για κακοδιαχείριση

kammenos_arthro

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή και την έρευνα που ξεκίνησε η OLAF, ζητεί επιτακτικά από την κυβέρνηση να καταθέσει πλήρη στοιχεία για το σύνολο των ποσών που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια

Τον κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα διεθνώς με την απόπειρα συγκάλυψης των υποψιών που διατυπώνονται για κατασπατάληση και σκανδαλώδη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αρωγή των μεταναστών, επισημαίνουν για μια ακόμη φορά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα μετά το δημοσίευμα στον έγκυρο ειδησεογραφικό ιστότοπο politico.eu σύμφωνα με το οποία η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) διεξάγει έρευνα για την πιθανή κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα, στη Νέα Δημοκρατία σήμανε συναγερμός.

Προς την κατεύθυνση αυτή, από την Πειραιώς ετοιμάζονται να εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, απαιτώντας από το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει απαντήσεις παρέχοντας πλήρη στοιχεία για το σύνολο των ποσών που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια.

Από αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται η ξεκάθαρη δήλωση εκπρόσωπου της OLAF ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν ξεκίνησε τώρα και δεν συνδέεται με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο αλλά διενεργείται έπειτα από πληροφορίες που της διαβίβασε το 2017 η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν.

Και, όπως σημειώνουν, «μια υπηρεσία όπως η OLAF ποτέ δεν ξεκινά μια έρευνα απλώς και μόνο βάσει δημοσιευμάτων, παρά μόνο αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων».

Επιβεβαιώνει και η Κομισιόν την έρευνα για κακοδιαχείριση κονδυλίων

Η έρευνα της OLAF που έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Politico είναι εν γνώσει κοινοτικών αξιωματούχων όπως επιβεβαίωσαν πηγές των Βρυξελλών με τις οποίες μίλησε το protothema.gr. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο Πάνος Καμμένος θεωρείται «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ελεγχθεί και κατά το παρελθόν, έπειτα από ανάλογες καταγγελίες για τα κονδύλια του προσφυγικού, και έχει βρεθεί «καθαρός»

Σύμφωνα με το Politico η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η έρευνα για «υποτιθέμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» ξεκίνησε, έπειτα από πληροφορίες που υπέβαλε η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις το 2017, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο περιοδικό. «Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν διαράξει παρατυπία ή απάτη».

Να κάνει η Δικαιοσύνη το αυτονόητο για το Μάτι

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όσο και σε άλλες υποθέσεις παρεμπόδισης της δικαστικής διερεύνησης, με πιο χαρακτηριστική την πρόσφατη απόπειρα να μην προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θέτουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό στόχαστρο, καθώς διαπιστώνονται προσκόμματα στη λειτουργία των θεσμών ελέγχου και διαφάνειας της ελληνικής Πολιτείας.
Εκπρόσωποι της Ν.Δ. επισκέφθηκαν την Τρίτη τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις για τη συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι μετά την παρέμβαση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Και «ως εκ θαύματος η εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανασκευάστηκε με νεότερη οδηγία, προφανώς λόγω της αντίδρασής μας, αλλά και του σάλου που προκλήθηκε», υποστηρίζουν πηγές της Πειραιώς.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε αρμοδίως, είναι ότι η έρευνα πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτατους ρυθμούς. «Αυτό απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά αυτό απαιτούν ευλόγως και όλοι οι πολίτες», τονίζουν.

Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε έγγραφο οποιασδήποτε αρχής, θα πρέπει να κληθούν άμεσα τα πρόσωπα για τα οποία ήδη προκύπτουν ευθύνες, αναφέρουν, υπογραμμίζοντας. «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το αυτονόητο, να εντοπιστούν γρήγορα όσοι φταίνε γι’ αυτή τη τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΑΡΑΚΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΖΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΕΣΑ, ΜΙΑ ΛΕΒΕΝΤΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΠΡΟΣ, ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΙΣΩ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ; ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ; ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΤΟ. ΥΓ. ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΛΙΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΗ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ. ΝΑ'ΞΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΤΙΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ;;;

AA

ναι, αλλά ο Πάνος είναι στην κυβέρνηση της ΠΦΑ, με "ηθικό πλεονέκτημα" ρε παιδιά. Τι κι αν εφαγαν μερικά δις δηλαδή; Θα μοιράσουν 1-2 τώρα σε Ρομά, φοροφυγάδες, και λοιπούς αναξιοπαθοπούντες και θα μαζέψουν ψηφαλάκια. Αλλά ευτυχώς δεν κυβερνά η κακιά "δεξιά", οπότε όλα καλά. Σοβαρά τώρα, το σημαντικό είναι να παμε ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ όταν γίνουν, για να τους διώξουμε μια για πάντα.

Ελα μην σργεις

Χοιρινό, κανε μήνυση και αγωγή στην OLAF, στο Politicio.eu και στην Ευρωπαικη ενωση κσι ζήτα την σύλληψη τους!!!

ΠΑΝΟΣ

ΕΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2018 ΠΗΓΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 6 ΚΑΙ 15 . ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 15 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΞΟΝΙΚΗ,ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΥΧΟ......ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ 5 ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ, ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ΠΕΡΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ. ΕΙΝΑΙ 11 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΕ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΕΔΩ.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ

θανος

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ..... ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ;;; ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΥΣ ΡΟΜΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ;;;; ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

“Τάσεις εξέγερσης έχουν και οι μη ομόφυλοι, μέχρι να συγχωνευτούν’ γιατί, όπως δεν γίνεται πόλη από τυχαίο πλήθος, έτσι δεν γίνεται και σε τυχαίο χρόνο’ γι’αυτό όσοι δέχθηκαν συνοίκους ή εποίκους, στις περισσότερες περιπτώσεις γνώρισαν εξεγέρσεις.” Αριστοτέλης

Πετρογιαννης

Μα γιατί πέσατε στην παγίδα του ψεκασμενου που είναι σκυλάκι τώρα της Μέρκελ; Θα δικαιωθεί τάχα και θα το έχει πιστοποιητικό στον προεκλογικό του αγωνα! Οι καταγγελίες βροχή! Ακόμη δεν καταλάβατε ότι οι συριζανελ είναι για δέσιμο;

fil

Θυμάστε μια ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο ? "..... πολλά τα λεφτά Άρη..."

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ = ΨΕΜΜΑ

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για περσινή φωτογραφία του Πέτρου Κωνσταντινέα, όταν είχε νοσηλευτεί τον Ιανουάριο του 2017 στο 251 ΓΝΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ...

Έλεγχοι παντού

Να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα η OLAF, η ιντερπόλ, το FBI κλπ. Και τα διεθνή δικαστήρια να ανοίξουν παραρτήματα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

main_kammenos_panos

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι οι δημοσιογράφοι του καναλιού αρνήθηκαν να δώσουν τον λόγο στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, «προκειμένου να διαψεύσει ότι προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών»

bartholomaios

Σε ομιλία του προς τα μέλη της ρωσόφωνης παροικίας της πόλης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας, να διακόψει την ευχαριστιακή Κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

w13-14165265586856

«Στα Καλάβρυτα συντελέσθηκε το μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, από τον γερμανικό στρατό κατοχής» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

xatzidakis

Η απόφαση Τσίπρα να την τοποθετήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

1