Politico: Έρευνα από την OLAF για τα κονδύλια του προσφυγικού στην Ελλάδα
Έρευνα για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, τον οποίο επικαλείται το «Politico»
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη μήνυση, συνελήφθησαν ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Μαυρίδης και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Λάμψιας και Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη ημέρα, με τον εισαγγελέα να διατάζει προκαταρκτική εξέταση.
Ο εκπρόσωπος της OLAF, πάντως, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να πει εάν η έρευνα σχετίζεται με τα δημοσιεύματα.
Η έρευνα για «υποτιθέμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» ξεκίνησε, έπειτα από πληροφορίες που υπέβαλε η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις το 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν διαράξει παρατυπία ή απάτη».
Σύμφωνα με τα άρθρα του «Φιλελεύθερου» και όπως γράφει τo Politico, «επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ακροδεξιό υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έλαβαν μέρος της κοινοτικής επιδότησης, μέσω συμβάσεων για θέματα όπως η τροφοδοσία και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις».
Πέρυσι, η ΜΚΟ «Solidarity Now» υπέβαλε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας να διερευνηθεί η πιθανή κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη χώρα. Η οργάνωση επισήμανε τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικούς πόρους από τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.