Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση μεθοδεύει νέα παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου

kinal-logo_1

Κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλες δηλώσεις» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει τη νέα παράταση του «νόμου Παρασκευόπουλου», η τελευταία παράταση του οποίου έληξε στις 28 Αυγούστου, προχωρά το Κίνημα Αλλαγής.

Υπενθυμίζει, δε, ότι αφενός ο εμπνευστής του νόμου, Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έχουν σημειώσει στις δηλώσεις τους την προσωρινή ισχύ των εν λόγω διατάξεων.

«Η χαρακτηριστική, δε αυτή, ανεπάρκεια της Κυβέρνησης προκάλεσε τις πρόσφατες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Υπουργών, με τη μεν κ. Γεροβασίλη, να εκθειάζει τη σχετική διάταξη, την δε κ. Παπακώστα (σ.σ. με τη συνέντευξή της στο ΘΕΜΑ της Κυριακής) να ζητά την κατάργησή της» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 28/8/2018, έληξε η τελευταία ετήσια παράταση του λεγόμενου « Νόμου Παρακευόπουλου» (Άρθρο 43 του Ν. 4489/2017) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεθοδεύει τη νέα παράταση, αδιαφορώντας προκλητικά για την γενική κατακραυγή που προκάλεσε η εφαρμογή του.

Παρά το γεγονός ότι ο εμπνευστής της διάταξης κ. Παρασκευόπουλος έχει παραδεχθεί ότι αυτή δεν μπορεί και μέχρι την έγκριση του νέου Ποινικού Κώδικα, παρά να είναι προσωρινής ισχύος, ο δε πρώην Υπουργός κ. Κοντονής είχε δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα φέρει προς ψήφιση τον νέο Κώδικα, ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει. Η χαρακτηριστική, δε αυτή, ανεπάρκεια της Κυβέρνησης προκάλεσε τις πρόσφατες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Υπουργών, με τη μεν κ. Γεροβασίλη, να εκθειάζει τη σχετική διάταξη, την δε κ. Παπακώστα να ζητά την κατάργησή της.

Το αλαλούμ της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά τη κοινωνία και τους θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Προβατος

εμεις τώρα τι θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, ΚΙΝΑΛ,; πείτε μας να το ξέρουμε!! μην μπερδευτούμε και ψάχνουμε ψηφοδέλτια και δεν βρίσκουμε.

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ

ΤΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_main2

Δριμύ κατηγορώ στον Τσίπρα - «Δίχασε τον ελληνικό λαό - Ναι, αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση - Χρέος μας να τελειώσει η παρακμή - Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη - Ο νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται, καταργείται» - Δεσμεύθηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και αύξηση του κατώτατου σταδιακά στα 703 ευρώ - Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται

76