Αβραμόπουλος για μετανάστες: Σύντομα στην Κύπρο Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες

avramo111

«Δεν πρέπει να εκτεθεί η Κύπρος στο μέλλον σε μεγαλύτερες πιέσεις» από προσφυγικές ροές τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης 

Βοήθεια σε όλα τα επίπεδα είναι έτοιμη να προσφέρει η ΕΕ στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές, σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της ΕΕ να στείλει στην Κύπρο στελέχη της ευρωπαϊκής συνοριακής αστυνομίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, συμφώνησε με την Διυπουργική Επιτροπή, που αποτελείται από τρεις υπουργούς, "να σταλεί άμεσα στην Κύπρο" κλιμάκιο και συνεργατών του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να συζητήσουν με τις αρχές της Κύπρου, όπως είπε, για τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας "έτσι ώστε να μην εκτεθεί η Κύπρος στο μέλλον σε μεγαλύτερες πιέσεις» από προσφυγικές ροές. Πρόσθεσε ότι το κλιμάκιο αυτό "φθάνει σε λίγες ημέρες και τα ζητήματα αυτά είναι στην κορυφή της διμερούς μας συνεργασίας».

«Η βοήθεια μας θα είναι σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο εξοπλισμών, προσωπικού, τεχνικά και οικονομικά», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ύστερα από σύσκεψη με την Διυπουργική Επιτροπή για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου.

«Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση και διαχείρισης των θεμάτων μετανάστευσης και ασφάλειας, η Κύπρος δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της, πρακτικά, επιχειρησιακά, οικονομικά», υπογράμμισε.

Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η διυπουργική Επιτροπή, έχει μεταφέρει στον κ. Αβραμόπουλο «την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτως ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ασύλου στην Κύπρο, αλλά και να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη στην υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή πολιτική για θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης».

Επίσης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «έχουμε μεταφέρει την θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εντείνει τις επαφές της με όλες τις τρίτες χώρες που γειτνιάζουν με την Συρία και δέχονται προσφυγικές ροές, όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και τεχνικά για να μπορούν να φιλοξενήσουν στα εδάφη τους όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων».

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία της Κύπρου "για το ενδεχόμενο νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών, λόγω της κορύφωσης των συγκρούσεων στη γειτονική Συρία και στο Idlib, και για τις τεράστιες συνέπειες που ενδέχεται να έχει η Κύπρος σε αυτή την περίπτωση".

ΣΧΟΛΙΑ (2)

St-pt

Βλέπω Αβραμόπουλος κ ΣΙΑ και λοιποί Ευρωπαίοι επίτροποι μοιράζουν τους λαθραίους σε όλα τα άλλα κράτη, Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Ιορδανία , εκτός βεβαίως από τα ηγεμονικά ευρωπαϊκά κράτη και τα πλούσια μεσανατολικά, όπως Σαουδική Αραβία, Κατάρ κλπ. Μακρυά απ' το κ@λο μας κι ας είναι κι αδελφός μας, λέει μια παλιά παροιμία. Και δώστου εύσημα και χειροκροτήματα για τον ανθρωπισμό μας. Φέρτε κι άλλους, λίγοι είναι αυτοί που μας έχουν κουβαληθεί. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη εξάλλου που επέλεξαν τη χώρα μας για πατρίδα τους, με το "έτσι θέλω" και χωρίς την άδεια του ελληνικού λαού, μόνο με την άδεια των άχρηστων που μας κυβερνάνε.

Totenkopf

Καραγκιόζη λίγους μήνες ακόμα,ανίκανε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_thessaloniki

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

tosounidis3

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης απάντησε στις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, που χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «πεθαμένο πολιτικά» - «Κατορθώνει να απομειώνει το όποιο κύρος που του έμεινε»

2