Αβραμόπουλος για μετανάστες: Σύντομα στην Κύπρο Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες

avramo111

«Δεν πρέπει να εκτεθεί η Κύπρος στο μέλλον σε μεγαλύτερες πιέσεις» από προσφυγικές ροές τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης 

Βοήθεια σε όλα τα επίπεδα είναι έτοιμη να προσφέρει η ΕΕ στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές, σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της ΕΕ να στείλει στην Κύπρο στελέχη της ευρωπαϊκής συνοριακής αστυνομίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, συμφώνησε με την Διυπουργική Επιτροπή, που αποτελείται από τρεις υπουργούς, "να σταλεί άμεσα στην Κύπρο" κλιμάκιο και συνεργατών του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να συζητήσουν με τις αρχές της Κύπρου, όπως είπε, για τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας "έτσι ώστε να μην εκτεθεί η Κύπρος στο μέλλον σε μεγαλύτερες πιέσεις» από προσφυγικές ροές. Πρόσθεσε ότι το κλιμάκιο αυτό "φθάνει σε λίγες ημέρες και τα ζητήματα αυτά είναι στην κορυφή της διμερούς μας συνεργασίας».

«Η βοήθεια μας θα είναι σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο εξοπλισμών, προσωπικού, τεχνικά και οικονομικά», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ύστερα από σύσκεψη με την Διυπουργική Επιτροπή για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου.

«Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση και διαχείρισης των θεμάτων μετανάστευσης και ασφάλειας, η Κύπρος δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της, πρακτικά, επιχειρησιακά, οικονομικά», υπογράμμισε.

Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η διυπουργική Επιτροπή, έχει μεταφέρει στον κ. Αβραμόπουλο «την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτως ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ασύλου στην Κύπρο, αλλά και να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη στην υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή πολιτική για θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης».

Επίσης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «έχουμε μεταφέρει την θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εντείνει τις επαφές της με όλες τις τρίτες χώρες που γειτνιάζουν με την Συρία και δέχονται προσφυγικές ροές, όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και τεχνικά για να μπορούν να φιλοξενήσουν στα εδάφη τους όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων».

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία της Κύπρου "για το ενδεχόμενο νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών, λόγω της κορύφωσης των συγκρούσεων στη γειτονική Συρία και στο Idlib, και για τις τεράστιες συνέπειες που ενδέχεται να έχει η Κύπρος σε αυτή την περίπτωση".

ΣΧΟΛΙΑ (2)

St-pt

Βλέπω Αβραμόπουλος κ ΣΙΑ και λοιποί Ευρωπαίοι επίτροποι μοιράζουν τους λαθραίους σε όλα τα άλλα κράτη, Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Ιορδανία , εκτός βεβαίως από τα ηγεμονικά ευρωπαϊκά κράτη και τα πλούσια μεσανατολικά, όπως Σαουδική Αραβία, Κατάρ κλπ. Μακρυά απ' το κ@λο μας κι ας είναι κι αδελφός μας, λέει μια παλιά παροιμία. Και δώστου εύσημα και χειροκροτήματα για τον ανθρωπισμό μας. Φέρτε κι άλλους, λίγοι είναι αυτοί που μας έχουν κουβαληθεί. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη εξάλλου που επέλεξαν τη χώρα μας για πατρίδα τους, με το "έτσι θέλω" και χωρίς την άδεια του ελληνικού λαού, μόνο με την άδεια των άχρηστων που μας κυβερνάνε.

Totenkopf

Καραγκιόζη λίγους μήνες ακόμα,ανίκανε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis-agrotes-pic

Να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

1
aminas_ar

Η αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων μεταβαίνει στην Τουρκία παρά το πολεμικό κλίμα  που καλλιεργεί η Αγκυρα στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενη το ρευστό πολιτικό σκηνικό - Η αντιπροσωπεία θα συζητά για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ενώ ο Τσίπρας έκανε εκτάκτως συμβούλιο ενισχύοντας  κλίμα κρίσης

4
tsipras_ar

Ερωτήματα προκαλούν οι χειρισμοί Τσίπρα - Κριτική για προεκλογικού τύπου δραματοποίηση του εθνικού θέματος -  Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αν η κατάσταση με την Τουρκία είναι κρίσιμη- Παραμένει αναπάντητο τι ειπώθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν

81
fatih_ar

Όλα τα όπλα της διπλωματίας απέναντι στον Ερντογάν επιστρατεύουν Ελλάδα και Κύπρος - Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ οι τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου - Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι ο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στον κυπριακό βυθό - Αμετακίνητος ο Ερντογάν

4
tsipras_new_mainn

Από τη μια ο πρωθυπουργός δημιουργεί κλίμα κρίσης και από την άλλη καθησυχάζει τους Έλληνες επικαλούμενος αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας χάρη στην πολιτική του - Εκτιμήσεις ότι η αιφνίδια σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και το «διάγγελμα» εντάσσονται σε προεκλογική προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

34