Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στον «ΘΕΜΑ 104,6»: Έκτακτο θέμα για πρόκληση εκλογών μόνο το Μακεδονικό

Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στον «ΘΕΜΑ 104,6»: Έκτακτο θέμα για πρόκληση εκλογών μόνο το Μακεδονικό

Ομολογία για τη μεταμνημονιακή περίοδο: Μια υπερχρεωμένη χώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι στερείται κάποιους βαθμούς ελευθερίας

sakisppa
Την άποψη ότι το μόνο έκτακτο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει εκλογές πριν το τέλος της συνταγματικής θητείας είναι το Μακεδονικό διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

«Οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οπότε θα πάμε σε μια διαδικασία που σημαίνει εκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι «αν η συνταγματική αναθεώρηση (σ.σ. στα Σκόπια) περατωθεί τον Ιανουάριο η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση τον Μάρτιο».

«Και ο Ζάεφ και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θέλουν επίσπευση των διαδικασιών. Έχω την υπομονή να δω όλες τις διεργασίες. Κρατάω εδώ και πολύ καιρό την πρόθεση να λήξει η συνταγματική θητεία ώστε όλοι να κριθούμε από τα πεπραγμένα μας» κατέληξε για το θέμα των εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μακροβιότερη κυβέρνηση που είχε το καθήκον ανασυγκρότησης της χώρας από τη λεηλασία που προηγήθηκε».



Παράλληλα ομολόγησε ότι «έχουμε μπροστά μας και τα κλιμάκια των ελεγκτών των δανειστών που θέλουν να ελέγξουν την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» συμπληρώνοντας ότι «μια υπερχρεωμένη χώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι στερείται κάποιους βαθμούς ελευθερίας».

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων είπε ότι «η δοκιμασία είναι για την ΕΕ όλους όσοι λένε ότι μας αγαπάνε, τον Γιούνκερ, τον Ρέγκλινγκ, τον Σολτς, τον Σεντένο. Αν θελήσουν να μας πατήσουν τον κάλο στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων είναι κακό δείγμα για την Ευρώπη που θέλουμε».

Κατά τον ίδιο «δεν είναι μόνο πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Είναι και άλλα κόμματα που έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για τη μη εφαρμογή του μέτρου. Αν συνεχίσουν (σ.σ. οι δανειστές) να έχουν εμμονές τότε θα έχουμε την παραβίαση της θέλησης των ελληνικών κυβερνήσεων».

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι «όχι μόνοι μας δεν θα το αναστείλουμε το μέτρο».

Κλείσιμο
Κληθείς να τοποθετηθεί, τέλος, για όσα εξαγγέλλονται από τον πρωθυπουργό και υπουργούς για ελαφρύνσεις και προσλήψεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «όλα τα μέτρα δεν είναι παροχολογία αλλά στήριξη στρωμάτων που υπέφεραν στην κρίση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης