«Άναψαν τα αίματα» και στη Βουλή για την ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

4547741

Ήταν μια από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας στις εμφανίσεις Ελλήνων πρωθυπουργών» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ - Υπονομευει τη θέση της χώρας είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος - «Ο Έλληνας πρωθυπουργός τυγχάνει να είναι ο ηγέτης της Αριστεράς - Η πιο προβεβλημένη ίσως προσωπικότητα της Αριστεράς...» 

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού καθώς και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Αφορμή ήταν η συζήτηση, στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, του νομοσχέδιου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την πρόσβαση της ενημέρωσης σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους Έλληνες και την επιχορήγηση από το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 110 ευρώ εφάπαξ, στους μόνιμους κατοίκους περιοχών που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε την σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβουλίο, ως «μία από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας στις εμφανίσεις Ελλήνων πρωθυπουργών». «Είναι αλγεινή εικόνα να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο και να μεταφέρει τις εσωκομματικές αντιπαλότητες των πολιτικών δυνάμεων. Δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών, αλλά βρήκε την ευκαιρία να υποχωρήσει άτακτα από αυτά που του απέδιδαν για τη συγκεκριμένη διαδρομή της κυβέρνησης του που στοίχισε στον ελληνικό λαό. Προσπάθησε να στραφεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή πολιτική. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προσπάθησε να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο και να υπάρξει πράγματι μια καθαρή έξοδος από τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζαβάρας, υποστήριξε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2018, «αναγνωρίζουν με δήλωση τους τη μεγάλη και ουσιαστική συμβολή της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, για να βρει η χώρα από τα δεινά αλλά σήμερα το ξεχνούν», όπως είπε.

«Δεν υπάρχει λήξη των μνημονίων αλλά λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας με φθηνό επιτόκιο», είπε ο κ. Τζαβάρας ενώ άσκησε κριτική για την Δημόσια Τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι ασκεί προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη παρερμηνεύτηκαν, και ότι, «σκοπίμως καλλιεργήθηκε σύγχυση με ανακρίβειες». «Υπάρχει μεγάλη απόσταση από τις δικτατορίες με το κόμμα που αποκατέστησε στη χώρα την Δημοκρατία. Εμείς δεν ταυτίζουμε το κόμμα σας με δικτατορίες. Σας εγκαλούμε ως εκπροσώπους της ιδεολογίας του κρατισμού. Εμείς είμαστε το κόμμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που καταδικάζει κάθε μορφής δικτατορία, είτε του Πινοσέτ είτε άλλου "πατερούλη". Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει μέτρα που δεν τα πιστεύει. Καταρρέετε. Έχετε μεγάλη δυσανεξία στις θεμελιώδεις αξίες που κρατά τον τόπο ενωμένο», ανέφερε.

Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε αρνητικά και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στις 9 π.μ. από τη νέα χρονιά. «Φαίνεται ότι είστε το κόμμα που ως όραμα του έχει να εγκαταστήσει το φάντασμα του μεγάλου ύπνου. Ο κ. Γαβρόγλου φαίνεται θέλει να καταργήσει και τα λατινικά πάνω στα οποία στηρίζεται το σύστημα του δυτικού κόσμου, που μας δίνει το δικαίωμα να λέμε ότι είμαστε ένας ελεύθερος πολιτισμένος κόσμος», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα τη φράση του Κικέρωνα "O tempora o mores" (ω καιροί, ω ήθη).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «με βαρύγδουπες δηλώσεις, προσπάθησε στο Στρασβούργο να παρουσιάσει ένα "success story"και μια εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης του, υπονομεύοντας έτσι τη διαπραγμάτευση».

«Όταν πηγαίνεις στους Ευρωπαίους παρουσιάζεις τις δυσκολίες που έχει η χώρα σου για να διαπραγματευτείς αποτελεσματικότερα και όχι να την υπονομεύεις, ιδίως όταν εκεί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σε ακούνε. Και όταν εκπροσωπείς μια χώρα, δεν κατηγορείς τις πολιτικές δυνάμεις και δεν καταλογίζεις στις προηγούμενες κυβερνήσεις όλες τις ευθύνες για όλα τα δεινά και ξεχνάς τις δικές σου. Εκεί πρέπει να μιλάς σαν πρωθυπουργός της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ άσκησε κριτική και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Δεν του στοιχίζει τίποτα η παροχολογία του πρωθυπουργού. Δεν ανακοίνωσε μέτρα για την επόμενη χρονιά. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Τα μνημόνια είναι εδώ. Τα σκληρά μέτρα είναι εδώ. Οι θεσμοί είναι εδώ. Το μόνο που έληξε είναι τα προγράμματα δανεισμού με χαμηλά επιτόκια από την ΕΕ. Στη ΔΕΘ γίναμε μάρτυρες μιας φιέστας που έλειπε το ντεκόρ του κ. Καμμένου», υποστήριξε.

Ακόμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λαϊκίστικες, στο πλαίσιο όπως είπε, «μιας λογικής χαϊδεύω αυτιά, χωρίς να έχω σχέδιο».

Απαντήσεις από τον Ξυδάκη

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, αντέτεινε από την πλευρά του ότι όσοι έχουν ενστάσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείχνουν να αγνοούν την πολιτική κατάσταση της Ευρώπης.

«Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός στην Ευρωβουλή μιλά εκ μέρους της χώρας. Μίλησε για μια χώρα πληγωμένη, για την πολύχρονη περιπέτεια της, και πώς προσπαθεί να λήξει τον καταναγκασμό που μας επέβαλαν οι δανειστές. Η "συντροφία" της Ευρώπης μπορεί να γίνει φυλακή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός τυγχάνει να είναι ο ηγέτης της Αριστεράς. Η πιο προβεβλημένη ίσως προσωπικότητα της Αριστεράς σε μια Ευρώπη που σύρεται και χάνεται από την άνοδο του νεοφασισμού. Ο πρωθυπουργός μιλά εκ μέρους της δημοκρατικής Ευρώπης και κατά των νεοφασιστών που ανεβαίνουν και αλωνίζουν. Γιατί αυτό διακυβεύεται στην Ευρώπη. Η πολιτική ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν η δικαίωση αυτών των αξιών. Ήταν ο ηγέτης που σήκωσε στη πλάτη του το πρόβλημα αυτό. Έκανε υπόμνηση στον μεγάλο Αλιέντε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξυδάκης μίλησε ακόμα για παράδοση της Αριστεράς που αναδεικνύεται μέσα από τη σύγκρουση της με τον σταλινισμό και προσέθεσε ότι η μανία του κρατισμού, με όλες τις χυδαιότητες που γίνονταν, έχει σχέση με τη παράταξη της Δεξιάς και τη ΝΔ.

«Όταν μιλάτε σε εμάς για κρατισμό πρέπει να κοιτάξετε στον καθρέφτη της παράταξης σας. Να δείτε την οικογενειοκρατία, τους ιπποκόμους, τα δαχτυλίδια από παππού σε παππού και τους νεοφασίστες που εμφιλοχωρούνε στη δική σας παράταξη. Η δική μας παράταξη είναι του ελευθέρως σκέπτεσθαι και των αγώνων ελευθερίας», ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Επίσης απαντώντας στον κ. Τζαβάρα και στον ισχυρισμό του ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Καραγκούνη, ο κ. Ξυδάκης αντέτεινε ότι «στη πολιτική μετράνε όλα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, επιτέθηκε τόσο στη κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και είναι υπέρ των διεθνών τοκογλύφων, και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι «έρχεται η Ευρώπη των λαών και των πατρίδων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, άσκησε κριτική τόσο στη κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ίδια, βαθιά αντιλαϊκή, ταξική πολιτική. «Όσο περισσότερο μοιάζετε τόσο περισσότερο θα φωνάζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άδειο πουκάμισο τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τα εργασιακά», καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση υιοθετεί, διατηρεί αλλά και ενισχύει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες περί τέλος των μνημονίων δεν αλλάζουν σε τίποτα την ουσία των αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

«Τυπικά μπορεί να τελείωσαν τα μνημόνια αλλά θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια να βαραίνουν τον ελληνικό λαό. Όλοι οι αντεργατικοί νόμοι είναι εδώ και είναι σε ισχύ. Οι μειώσεις των συντάξεων είναι σε ισχύ, τα ματωμένα πλεονάσματα παραμένουν μέχρι το 2060, όπως και η ενισχυμένη εποπτεία», τόνισε και προσέθεσε: «Το κατά πόσο πρέπει να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλιν δεν αφήνουν κανένα ενδοιασμό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στο Ευρωκοινοβούλιο και στη ΔΕΘ, είπε ότι θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των δανειστών μας».

Τέλος, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει διακόψει και έχει ποδοπατήσει εδώ και χρόνια τα σύμβολα του κομουνισμού για να έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Σ.ΑΛΛΙΕΝΤΕ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ.ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΙΕΝΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,.

Πολίτης

Κε Ξυδάκη, ντρέπομαι που το αγοράκι σας εκπροσωπησε τη χωρα μας με αυτό τον τρόπο. Κάθε φορά που γίνεται ρεζίλι Έλληνας πρωθυπουργός όλοι μας θιγομαστε. Το ίδιο πριν κάποια χρονια που είχε πάει να συνομιλήσει με τον Κλίντον και μικγσε και αγγλικά. Εσεις και οι δικοί σας θεωρείτε οτι είναι ηγετης της Αριστεράς, λοιπόν ηγέτης δεν είναι - ανασφαλής και δειλός είναι, ουτε της Αριστεράς - αριστερα δεν ειναι τα τσιτάτα και τα συνθήματα της Αίγινας πουλάκι μου. Καλύτερα να μην κάνει τίποτα και να μην ξαναπεί τίποτα μεχρι να γυρισετε στο 3%.

Η ΔΕΞΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΥ ΞΥΔΑΚΗ.

Ο Ξυδάκης αρνείται τον κρατισμό!!! Πριν 3,5 χρόνια αρνιόντουσαν την ιδιωτικοποιηση ακομη και του Ξυστου και των Ιπποδρομιών. Γεωργιάδη! Το κεφάλι τους στο πιάτο για να μη πάμε εμεις στα σπιτια τους!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΛΑΙΤ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4706834

 «Ο κ. Τσίπρας ειδικεύεται στα βαφτίσια, βάφτισε το διαρκές μνημόνιο έξοδο από τα μνημόνια και τώρα θέλει να βαφτίσει τον εαυτό του Κεντροαριστερό» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και χαρκτήρισε τυχοδιωκτική την πολιτική του

6
polakis_shlamaromagas

«Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά» γράφει για τον ψηλό Κρητίκαρο «που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη» ο Δημήτρης Νανούρης στη στήλη «μετέωρος» της Εφημερίδας των Συντακτών

20
polakis_main01

Υποστηρίζει ότι πήρε το δάνειο από την κρατική Attica Bank «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» αφού, όπως φαίνεται, δεν του φτάνει ο υπουργικός μισθός των €7.000 - Ως συνήθως υβρίζει και επιτίθεται - Δείτε τι λέει ο Παύλος Πολάκης για το δάνειο των €100.000 - Διαβάστε την απάντηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

237
zaev_tsipras_vraveia_main

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ είπε πως «επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα» - Το βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά στους λαούς μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας

99
47544350_303

«Από ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, εμείς είμαστε το βόρειο κομμάτι. Υπάρχει ένα νότιο κομμάτι στην Ελλάδα, ένα ανατολικό στη Βουλγαρία, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι στην Αλβανία» σημείωσε στη συνέντευξη στη DW ο Ζόραν Ζάεφ και σημείωσε ότι η φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα θα κρατήσει «ως το τέλος της ζωής του»

93