Σφοδρές αντιδράσεις για τα «νεύρα» Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

tsipras_evrokoinovoulio_mesa

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς χάλασε το αφήγημα Τσίπρα - Μίλησε για νεποτισμό του ΣΥΡΙΖA και κάλεσε τον Τσίπρα «να αφήσει τον λαϊκισμό» - Ο Αλέξης Τσίπρας χρέωσε τη ρητορική Πονς  στη ΝΔ - Για προσπάθεια διχασμού τον κατηγορεί η Πειραιώς - Συνεχίζει να λέει παραμύθια σχολίασε  το ΠΟΤΑΜΙ

Μια προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή για το μέλλον της Ευρώπης - που θα έδινε την ευκαιρία στην Αθήνα να περάσει τα μηνύματα της για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως η κοινωνική συνοχή, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το προσφυγικό και η περιφερειακή ασφάλεια - μετατράπηκε τελικά σε εστία αντιπαράθεσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με τις φιλελεύθερες και και συντηρητικές δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να μεταφέρει σε ευρωπαϊκό έδαφος το «αφήγημα» για την επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να οδηγήσουν την χώρα έξω από τα μνημόνια. Η επιλογή Τσίπρα ερέθισε τα αντανακλαστικά πολλών ευρωβουλευτών οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο έσπευσαν να του υπενθύμισουν τα αποτελέσματα της ολέθριας διαπραγματευσης του 2015 και το αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε 100 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός δέχθηκε και τα βέλη των Ελλήνων ευρωβουλευτών που έσπευσαν να απαντήσουν στο «success story» του κ. Τσίπρα με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να εκνευριστεί και η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να θυμίζει προ ημερησίας συζήτηση στην ελληνική Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χρεώσει τις σκληρές επισημάνσεις του Ισπανού ευρωβουλευτή Γκονζάλες Πονς σε μια προσπάθεια του να στηριχθεί η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Όλα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στην Ευρωβουλή έδωσαν την αφορμή στα κόμματα να επιτεθούν εκ νέου στον πρωθυπουργό και να τον κατηγορήσουν με ανακοινώσεις τους ότι έχασε ακόμα μια ευκαιρία να προβάλλει τις εθνικές θέσεις και να μην διχάσει τον ελληνικό λαό. «Είναι εκτός τόπου και χρόνου» σημείωσε η ΝΔ ενώ η εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι έπρεπε να εμφανιστεί  ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρει στην ΕΕ την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση ενώ  σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα του απάντησε και το ΠΟΤΑΜΙ με τον εκπρόσωπο του να επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει τα παραμύθια που έλεγε και στις πλατείες των αγανακτισμένων. Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και το ΚΚΕ που σημείωσε πως με όσα είπε ο πρωθυπουργός «ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε». Τέλος το ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε  στο εξωτερικό την ακροδεξιά αλλά στο εσωτερικό κυβερνά μαζί της.

Η συνεδρίαση

Φανερά εκνευρισμένος, χειρονομώντας και με υψηλούς τόνους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευρωβουλευτή από την Ισπανία και εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς. Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι το 2015 οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ. ευρώ, ενώ τον κάλεσε να μην επιστρέψει στον λαϊκισμό εν όψει των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο νεποτισμός στην Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική πρακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτερολογία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Κύριε Τσίπρα, κοστίσατε 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα»

Ο κ. Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς τόνισε ότι τα συγχαρητήρια για το τέλος των Μνημονίων πρέπει να αποδοθούν στον ελληνικό λαό και όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι πλέον βλέπει τον κ. Τσίπρα «πολύ αλλαγμένο». Αναφορικά με τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές της ΕΕ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ολόκληρη η Ευρώπη «έσωσε την Ελλάδα» και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην επαναλάβει τα σφάλματα του 2015 και να μην επιστρέψει στις μεθόδους του λαϊκισμού, καθώς είτε δεξιός, είτε αριστερός είναι επικίνδυνος για κάθε χώρα.

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έσωσαν την Ελλάδα»

Ο κ. Γκονζάλες Πονς είπε ότι η Ελλάδα καταφέρνει να βγει από την κρίση χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και τη στήριξη της ΕΕ, και πλέον ο κ. Τσίπρας έχει τώρα δύο επιλογές: «Είτε να ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων, που έχει επιστρέψει την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας είτε αυτόν του λαϊκισμού».

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποφεύγει να συγχέει ηθελημένα την ΕΕ με τους τεχνοκράτες, καθώς ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες και φορολογούμενοι αυτοί που δάνεισαν τη χώρα.

«Δεν ήταν η Ευρώπη των τραπεζών και των εταιρειών που έσωσε την Ελλάδα από την άβυσσο, αλλά η Ευρώπη των φορολογουμένων που σηκώνονται κάθε πρωί για να εργαστούν. Ήταν οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που βοήθησαν την Ελλάδα».
tsipras-nevra01

Τσίπρας: «Υποστηρίζετε τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας»

Εμφανώς ενοχλημένος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Γκονζάλες Πονς, ότι υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ και τον κάλεσε να μην υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων αλλά αντίθετα να απευθυνθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η στάση της οποίας απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι «ο ορισμός του λαϊκισμού και τους καιροσκοπισμού». 

«Άθελά σας υποστηρίζετε τη θεωρία των δύο άκρων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος σε έντονο τόνο υποστήριξε ότι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα μπορεί να κατηγορηθεί για νεποτισμό και σε καμία περίπτωση το κόμμα του ή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.


Απών ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την ομιλία Τσίπρα

Σε μια άδεια ολομέλεια και χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκληρώθηκε η αρχική εισήγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να ασκούν αδιάκοπη κριτική για τη στάση που έχει επιδείξει απέναντι στην Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών ομάδων κατηγόρησαν τη κυβέρνηση για λαϊκισμό ως αντιπολίτευση και έλλειψη δράσης ώστε να μειωθεί ο πελατειακός και αναξιοκρατικός χαρακτήρας της οικονομίας που οδήγησε στη κρίση.

Ούντο Μπούλμαν - Πρόεδρος, Σοσιαλδημοκράτες: «Δεν αναφέρθηκε στο λαό που υπέφερε»


Ο Γερμανός Πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης του ΕΚ, των Σοσιαλδημοκρατών άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας του πως δεν αναφέρθηκε στο λαό που υπέφερε και είναι σημαντικό ο καθένας να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στη χώρα του.


Στη συνέχεια χαιρέτισε τη συμφωνία των Πρεσπών και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να διαμορφωθεί ένα κοινό κεντρικό σχέδιο για τη Μεσόγειο με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης, πρότεινε να στηρίξει πρόσωπα που στηρίζουν την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών..

Νότης Μαριάς - Μέλος του προεδρείου, Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές: «Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε τον Α. Σαμαρά» 


Από τη πλευρά του ο Νότης Μαριάς δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε τον Α. Σαμαρά με την «ιστορία επιτυχίας» του δικού του Μνημονίου. “Κάνετε το ίδιο όταν υπάρχει πετσόκομμα των συντάξεων, φυγή στο εξωτερικό των νέων, παράνομους μετανάστες κλπ, μέμφοντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν άντλησε το σύνολο του εγκεκριμένου δανείου προς όφελος αναπτυξιακων πολιτικών, θέτοντας το ερώτημα αν θα εντάξει στον προϋπολογισμό την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.”


Κριτική άσκησε και για την συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως η Πρωθυπουργός έκανε «τζάμπα μάγκα» τον Ζάεφ.


Γκι Φερχόφστατ - Πρόεδρος, Φιλελεύθεροι «Είστε εκλογικό ατύχημα ή επαναστάτης μεταρρυθμιστής;»


Ο λαλίστατος Πρόεδρος των Φιλελευθέρων από το Βέλγιο, Γκι Φερχόσταντ δήλωσε πως για τα προβλήματα που υπάρχουν φταίνε και η Ελλάδα και η Ευρώπη κυρίως γιατί δεν έγιναν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και διερωτήθηκε αν είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη κρίση.


Σύμφωνα με τον Βέλγο πολιτικό δεν είμαστε και το πρόβλημα όμως είναι πως 20 χρόνια μετά την έλευση του ευρώ δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, χωρίς τους απαραίτητους κοινούς μηχανισμούς και κυρίως προϋπολογισμό της Ευρωζώνης αλλά και ευρωομόλογα.


Στη συνέχεια αναφερόμενος στη μεταπρογραμματική πορεία της Ελλάδας, έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα, αν θέλει να τον θυμάται η ιστορία σαν εκλογικό ατύχημα ή σαν επαναστάτη μεταρρυθμιστή;


Πάντως εκτίμησε πως το παλιό σύστημα που οδήγησε στην Ελληνική κρίση υπάρχει ακόμα.


Λάουρα Έγκεα - Μέλος, Ευρώπη της Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας: «Ζοφερή η κατάσταση στην Ελλάδα»


Η συντηρητική Ευρωβουλευτής Λάουρα Εγκέα δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση γιόρτασε το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας, αλλά τα αποτελέσματα είναι ζοφερά:, καθώς το 90% των χρημάτων πήγαν στις τράπεζες, η εθνική περιουσία πωλείται, η ανεργία παραμένει υψηλή.


Η Νέα Δημοκρατία 

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ευρωβουλή. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας «αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης... άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του, προκαλώντας καταιγισμό ερρωτημάτων».Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρωβουλή, την Τρίτη το πρωί: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του. Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:
• Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;
• Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;
• Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;

• Τι έχει να πει για τα 100 δις ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας».

Κίνημα Αλλαγής: Κατήγγειλε την ακροδεξιά αλλά κυβερνά μαζί της

Στο εξωτερικό ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα την ακροδεξιά. Στο εσωτερικό όμως κυβερνά μαζί της, σχολίασε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΚΚΕ: Στυλοβάτης του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε στυλοβάτη του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ» τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Αναλυτικά το ΚΚΕ επισημαίνει:

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο για να διαβεβαιώσει ότι, παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων που νόμιζαν ότι ήταν "αριστερός" και "ριζοσπάστης", έφερε σε πέρας το αντιλαϊκό έργο που ανέλαβε, εμφανίζοντας μάλιστα αυτήν τη βάρβαρη πολιτική ως "νίκη του ελληνικού λαού" και ως "αλληλεγγύη της ΕΕ"! Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες και δεν θα επανέλθει στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε».

Προσθέτει επίσης ότι «από κει και πέρα η ομιλία του ήταν ένα ακόμη μνημείο αθώωσης της ΕΕ».

«Όμως, η ΕΕ δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ Ευρώπη των λαών και όσοι καλλιεργούν αυτήν την άποψη, ενοχοποιώντας μάλιστα συλλήβδην κάθε φωνή εναντίωσης στην ΕΕ, προσφέρουν ισχυρά όπλα σε αντιδραστικές δυνάμεις για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Η ΕΕ είναι μια συμμαχία των αστικών τάξεων της Ευρώπης, που όσο περισσότερο αυξάνουν τα αδιέξοδα του συστήματος, τόσο περισσότερο σπαράσσεται από αντιθέσεις, τόσο περισσότερο γίνεται πιο επιθετική ενάντια στους λαούς εντός και εκτός Ευρώπης» τονίζει το ΚΚΕ.

«Αυτήν την αλήθεια όχι μόνο την κρύβει ο κ. Τσίπρας, αλλά αναδεικνύεται σε στυλοβάτη αυτού του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ποτάμι: Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα»

«Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Συγκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Τσιόδρας επισημαίνει:

«O κ. Τσίπρας λοιπόν, όπως ακούσαμε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν... βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα».

«Πυρά» από Σπυράκη

Σε παρέμβασή της στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα.

«Άκουσα λοιπόν με προσοχή ότι ισχυρίζεστε ότι στην Ελλάδα υπάρχει νεποτισμός, ότι υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ. Περίμενα αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, μια και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα στηρίξει η ΕΕ το Μάτι και συμπλεύσαμε όλες οι πολιτικές ομάδες, να στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι.

Περίμενα αλήθεια να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Έκτος και αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματος σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες, αυτή του διχασμού;»

ΣΧΟΛΙΑ (139)

Panos

Αλήθεια εκεί στο ΠΘ αυτά είδατε να συμβαίνουν; Πού αναφέρονται τα 100 δις και από ποιον (εκτός του φαντασιόπληκτου αρθογράφου); Τα λοιπά που είπε η Σπυράκη και για τα οποία τη γλεντάει όοολο το internet γιατί ξεχάσατε να τα αναφέρετε;

Θλίψη

Το πιο θλιβερό είναι ότι αυτόν τον γελοίο άνθρωπο θα τον ξαναψηφίσει ένα 20% περίπου απ' ότι φαίνεται... Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι ο μόνος που στέκεται βράχος προστάτης των δημόσιων αργόσχολων! Ούτε αξιολόγηση, ούτε μετατάξεις, ούτε τίποτα! Τρέμουν οι βολεμένοι και ξέρουν ότι τώρα πια μόνο ο Συριζα είναι η ασπίδα τους. Κακώς βέβαια, γιατί θα το άλλαζε κι αυτό αν ξανάβγαινε, αλλά τώρα δεν λέει τίποτα για να πάρει τους ψήφους.

asder

«Υποστηρίζετε τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας» λέει... Μα τι είναι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία; Φασίστες; Και το λέει σε ευρωβουλευτή του ΕΛΚ; Ακόμα θεωρεί ότι έχει το αλάθητο και τις 10 εντολές γραμμένες σε πέτρα; Μα τι ρωτάω, ναι, αυτό θεωρεί...

Τσιπρογελοιοτητες

Αλεξης Τσιπρας ο  ανθρωπος που ανεδειξε την γελειοτητα ως προτερημα και  την πολιτική  αθλιοτητα ως τροπο ζωης.. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΙΆΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ   ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. Θα το πω και ελπίζω κάποιοι να το καταλάβουν.Δεν υπάρχουν συμπτώσεις όλα είναι προγραμματισμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.Εάν δεν ήταν το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το τελικά αναμενόμενο.ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ,Το δημιουργούν ώστε να βγει το αναμενόμενο τελικό αποτέλεσμα.

Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Τσίπρας, το απόλυτο τίποτα.

Ο ΑΛΕΚΟΣ

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ . ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΑΠΙΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ !

Προδότη Τσίπρα

Ο Τσίπρας παραδίδει την Μακεδονία σε ΝΑΤΟ και Γερμανούς για να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του.

CX

Κοίτα ρε ένα κλόουν που ψηφίσαμε ως ηγέτη του κράτους μας και εκπροσώπο του λαού μας. Ω ρε φάπες που πέσανε.

Κλείνει κι άλλο

Μετά από αυτή την ηγετική εμφάνιση και το ξεβράκωμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ εξ Ισπανίας, ο Τσίπρας πήρε με το μέρος του Σοσιαλιστές και σοσιαλοδημοκράτες. Κατεβαίνουν σε κοινό μέτωπο ενάντια σε Ουγγαρία και νεο-φιλελεύθερες γελοιότητες! Αυτό θα κλείσει κατά πολύ την ψαλίδα των 10 δημοκοπικών μονάδων (5 πραγματικών) μονάδων. Στην Ευρώπη δημιουργείται τεράστιο μέτωπο με μέλη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Ευρωκομμουνισμού και της σοσιαλοδημοκρατίας... Στην Ελλάδα το Κιν.Αλλ. θα διαλυθεί σύντομα και μεγάλο μέρος θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί πρώτο κόμμα πάρτε το χαμπάρι....

Ναι!!!!!!!!!!!

Το L.S.D,προκαλεί τέτοιου είδους παραισθήσεις,πρέπει να το κόψεις!!

Καλλ

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!

Μάρκος

Στο Βελίδιο όταν μίλαγε το πινόκιο που παριστάνει τον πρωθυπουργό, έφυγε ο πρόεδρος των βιομηχάνων. Στο ευκοινοβούλιο έφυγαν οι μισοί. Ξεφτυλίζεται αυτός αλλά την πληρώνει η χώρα μας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4623402

Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αύξηση των επενδύσεων ώστε η ανάκαμψη της οικονομίας να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άκρατη παροχολογία 

11
tsipras_papaspyrou

Η κυρία Μαρία Παπασπύρου παρέδωσε στον πρωθυπουργό την ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου και Επιθεωρήσεων

8
xrisostomos

Την εισήγησή του στην Ιεραρχία, που δεν του επετράπη να εκφωνήσει, έδωσε στη δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος - «Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εξέθεσαν τον Αρχιεπίσκοπο», τονίζει

4
fofh-genimata-1021x576

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και να ξεκινήσει ένα νηφάλιο διάλογο με την Εκκλησία»