Κοντονής για απόφαση ΣτΕ: Η φαιά προπαγάνδα για τη συμφωνία των Πρεσπών έπεσε στο κενό

4498261

Στη δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η απόφαση αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα

Κόλαφο για τους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους αποτελεί η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συμφωνία των των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων, επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας».

Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της συμφωνίας».

«Η φαιά προπαγάνδα» υπογραμμίζει ο κ. Κοντονής, «έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, αναφέρει ότι «πέραν όμως της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:

-Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.
-Δεν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας.
-Δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία.

-Δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα».

Τέλος, σημειώνει ο κ. Κοντονής, ότι αναμένει «από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Διαφορετικά, καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΝΟΤΙΟΣ

Κοντονή ψάξε να βρείς το κατάλληλο κελί γιατί εκεί θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου προδότηθ

Xr

Ο Κοντνοής παραπληροφορεί σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ. Ανεπίτρεπτο για έναν Υπουργό Δικαιοσύνης. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αφορούσε σε δηλώσεις της Μπακογιάννη και όχι με τη στάση της Ελλάδας, που δεν έθεσε βέτο αφού όλοι οι σύμμαχοι συμφώνησαν. Και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεύτερον: Πώς γίνεται το κράτος να λέγεται "Βόρεια Μακεδονία" και η ιθαγένεια Μακεδονική. Το ΣτΕ δεν αποφάσισε περί αυτού. Είναι απλά στο μυαλό του Κοντονή και ήθελε να το πει. Για τα σχολικά βιβλία το ΣτΕ αποφάσισε για την προσωρινή αναστολή και όχι επί της ουσίας. Γι αυτό λέει στην απόφαση ότι αν προκύψει ανάγκη, παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να επανέλθουν. Για την απώλεια της ονομασίας "Μακεδονικός" η απόφαση λέει ότι απλώς η Ομοσπονδία Μακεδόνων δεν έχει έννομο συμφέρον και τίποτα περισσότερο. Όπως μας παραπληροφορούν για το κείμενο της Συμφωνίας, έτσι μας παραπληροφορούν και για την απόφαση του ΣτΕ. Πετάει κι ένα "φασιστερό" "φαιά προπαγάνδα" κι ένα "κόλαφος" και μετά παίρνει τηλέφωνο τον Αμερικανό πρέσβη να του δώσει περαιτέρω οδηγίες.......

Πρώτα...

...οι αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις των ρωσοπρακτόρων με τους εγχώριους χαφιέδες-μακεδονομάχους. Μετά η απόφαση του ΣΤΕ... Ωρε φάπες!!!

ΜΑ ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ????

Κύριοι, ο Κοντονής, οι Δικαστές, και οι δικηγόροι ειναι το ενα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Μπροστα στον φόβο μείωσης της δικαστικής-δικηγορικής υλης εχει σύρει ολόκληρη χώρα ο Κοντονής να παραβιάζει την Διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα που παιδιου (αρθρο 18) η οποία επιβάλει ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΕΚΝΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, περίεργο?

Θάνος

Επιτροπή Αναστολών και κάνουν έτσι; Κόλαφος...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ !!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ? ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ . ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΤΕ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ''ΦΑΣΙΣΤΑ'' ! ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΕΙ .....

Totenkopf

Κοντονή,και το στε και εσυ ειστε για χ€σ!μο

;;;;;

Πώς το είπε εκείνος ο δήθεν, τάχα που η "συνείδηση" του δεν τον αφηνε ήσυχο έναν μήνα πριν την συνταξιοδότηση του, τι ήταν πρόεδρος του στε;, ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες;;;;;τελικά μάλλον δεν έχουν γνώσιν..το ΣτΕ αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, οργανο ξένων κεντρων και έρμαιο της ιδεοληπτικης πολιτικής του κάθε κόμματος που υποτίθεται κυβερνάει..κ όλα αυτα, όταν δήθεν οι εξουσίες είναι διακριτές..απορουμε αν υπάρχει ένας σ αυτήν τη χώρα που να δουλεύει για συμφέρον της ελλαδας...επίσης το ΣτΕ , όλως τυχαίως ή μη, ξεχασε να δώσει απάντηση για την ταυτότητα Μακεδόνας και ποιος θα είναι, βαση της συμφωνίας...ο άλλος Μίστερ που μιλάει εδώ, να του προτείνουμε να χαλαρώσει λίγο αυτός και οι σύντροφοι του, γιατί τον πήρε πολύ ψηλά τον αμανέ και απ' το πολύ το ψωνισμα δε θα καταλάβει από πού τ ήρθε..να υπενθυμίσουμε επίσης σ μερικούς, ότι η μη διάκριση των εξουσιών σημαίνει εσχάτη προδοσια... ντροπή στο ΣτΕ, τι να περιμένει βέβαια κανείς απ' αυτούς, όταν βγάζουν αποφάσεις να κυκλοφορούν οι λαθρομετανάστες "πρόσφυγες" ελεύθεροι και ανενόχλητοι σ όλη την ελλαδα με το που πατάνε τ πόδι τους σε ελληνικό έδαφος χωρίς καν να εγκριθεί ασυλια, όταν θα πρεπε να βγάζουν αποφάσεις για το πώς θα σταματήσει ο εποικισμός της χώρας...περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεσκαρταρουμε απ' όλους τους προδότες που γεμισαμε και φορτωθηκαμε...και πάλι ντροπη

amerikanos

αξιοτημενε συντροφε κοντονη εσυ που εισαι υποργος της πρωτης αριστεριας και ριζοσπατικας κυβερνησης ... εσυ που μας εμαθες και εσυ που εισουνα ο μονος υπουργος που τολμησες και ειπες στους καπιταλιστες φασιστες της δυσης οτι ο ρουσικος στρατος απελευθερωσε την ευρωπη απο τους ναζι σαν τους εσθονους εσυ που μεγαλωσες διαβαζωντας την ζωη του σταλιν και τα ανθραγανθηματα του ζαχαριαδη και του #δικαου δικαστη και γνωστου κονσερβοπιου στον μελιγαλα μπελογιαννη# μπορεις να μας εξηγησεις πως πεταξες εξω με τις κλωτσιες τους ταβαριτς ρωσους αγιους διπλωματες της μαμας ρωσιας ? πως εσυ που οταν φταρνιζεται ο πουτιν εσενα σε πιανει διαροια τολμησες ενα τετοιο παραγελλμενο ανθραγανθημα απο τους αμερικανους που ουτε ο στρατηγος τσακαλωτος δεν το τολμησε ωρε ???? πως ?? πως ???

Είσαι ή ντροπή τών υπουργών !

Ντροπή σου ξεφτίλα πού χειραγωγείς τούς δικαστές κατά τό δοθούν ! Ούτε επί χούντας δέν ήταν έτσι τά πράγματα ! Αίσχος βέβαια καί για τούς χέστες δικαστικούς πού δέν στέκονται στό ύψος τών περιστάσεων !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4776857__1_

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο «ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη»

tsak-tsip_main01

Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, αλλά και εφάπαξ παροχές και φοροελαφρύνσεις, συμφωνήθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα με Τσακαλώτο στο Μέγαρο Μαξίμου - Για σχέδιο τετραετίας μίλησε ο πρωθυπουργός - Ανακοινώσεις μετά το Πάσχα - Πολιτικό «βαρίδι» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που διαλύει τον προεκλογικό σχεδιασμό και ακυρώνει την όποια προοπτική δημοσκοπικής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ

34