Τσίπρας στα «Ποσειδώνια»: Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή

4473868

«Η έξοδος από το πρόγραμμα είναι εγγύηση για φοροελαφρύνσεις» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η αξιοπιστία της λύσης στο χρέος δεν θα κριθεί από το ΔΝΤ αλλά από την ουσία της»

"Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, με το 20% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 50% του ευρωπαϊκού, σε όρους χωρητικότητας, να ανήκει σήμερα σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων.

Τόνισε ότι η δραστηριότητα των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών αποτελεί βαρύνον μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας, προσθέτοντας ότι μόνο για το 2017, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 9 δισ. ευρώ, σχεδόν 20% πάνω, σε σχέση με το 2016.

"Εργαστήκαμε σκληρά για να έρθει αυτή η εποχή ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων.

"Από μια χώρα διαρκώς ελλειμματική και σχεδόν τελευταία στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης, σήμερα η Ελλάδα είναι από τις πρώτες και είναι μια χώρα πλεονασματική", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι "με αυτό το τρόπο καταφέραμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στην ΕΕ αλλά και των αγορών", για να υπογραμμίσει ότι "αυτό είναι και το διαβατήριο για την οριστική έξοδο από τα προγράμματα στήριξης".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό είναι και "η εγγύηση για τη σταδιακή και αναγκαία ελάφρυνση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια, αφού η δημιουργία των δημοσιονομικών περιθωρίων είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα για ασφαλείς και όχι συγκυριακές φορολογικές ελαφρύνσεις".
Εντός του Ιουνίου, ολοκληρώνουμε τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης πηγαίνοντας ολοταχώς με ορίζοντα το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, είπε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι παράλληλα, μέχρι τότε θα έχουν καταλήξει και οι εντατικές διεργασίες γύρω από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σε ό,τι αφορά την απομείωση του ελληνικού χρέους "εργαζόμαστε και επιδιώκουμε όχι μια οποιαδήποτε λύση, αλλά μια λύση που θα δώσει όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του Eurogroup που πάρθηκαν εδώ και έναν χρόνο, σταθερή και διαρκή πρόσβαση στις αγορές χρήματος. Όχι πρόσκαιρη πρόσβαση".

Σημείωσε ότι "δουλεύουμε σε συνεργασία με τους εταίρους μας για μια λύση ικανή να πείσει μακροπρόθεσμα τις αγορές και να δώσει τον χρόνο στην ελληνική οικονομία για να αναπτυχθεί και να μειώσει μέσω της ανάπτυξης το απόθεμα χρέους που έχει συσσωρευθεί".

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι "υπάρχουν τα τεχνικά μέσα να γίνει αυτό, χωρίς μάλιστα να ζημιωθούν οι λαοί, οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών της Ευρώπης". Διαβεβαίωσε επίσης ότι "πάνω σε αυτά τα τεχνικά μέσα εργαζόμαστε εντατικά το τελευταίο διάστημα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας" και δήλωσε αισιόδοξος ότι "η λύση θα βρεθεί, άλλωστε όλοι την επιδιώκουν". Τόνισε πως "η αξιοπιστία της δε θα κριθεί από τη ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ, για τον ελάχιστο υπόλοιπο χρόνο που απομένει ως την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Αλλά θα κριθεί από την ίδια την ουσία της και εκεί θα δοθεί ώθηση σε ό,τι αφορά τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στις ίδιες τις αγορές".

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως "η Ελλάδα λοιπόν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης και την οριστική και ουσιαστική συμφωνία για το χρέος, θα είναι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μια χώρα που θα μπορεί να πατήσει ξανά στα πόδια της".

Στις δικές της δυνάμεις, "χωρίς δεκανίκια. Χωρίς πιστοληπτικές γραμμές στήριξης", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λειτουργούμε ως παράγοντας σταθεροποίησης σε μια περιοχή αντικειμενικά δύσκολη

"Η ανάδειξη του Πειραιά, σε κύρια πύλη της Ευρώπης για το διαμετακομιστικό εμπόριο με τις οικονομίες της Ασίας, κεφαλαιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το γεωγραφικό πλεονέκτημα", είπε ο Αλ. Τσίπρας στα Ποσειδώνια.

Διατύπωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνδράμει περαιτέρω για την καθιέρωσή του σε σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ναυτιλιακό κέντρο, που τουλάχιστον σε επίπεδο υπηρεσιών θα μειώνει την απόσταση μεταξύ Λονδίνου και Σιγκαπούρης.

"Μέσω μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, καταφέρνουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος συνομιλητής, με κύρος και επιρροή, καθώς επίσης και να λειτουργούμε ως παράγοντας σταθεροποίησης σε μια περιοχή αντικειμενικά δύσκολη", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως αυτό εξηγεί τη διαρκή άνοδο του Τουρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, την επέκταση των επενδυτικών σχεδίων σε μεγάλα έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των διεθνών μεταφορών logistics στη χώρα μας, αλλά και την άνοδο του μεριδίου της ελληνικής ναυτιλίας στον παγκόσμιο όγκο συναλλαγών.

Ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού σκαφών αναψυχής

Στον στρατηγικό στόχο της αναβίωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, "με καίρια σημασία για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας",αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στα Ποσειδώνια.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι στον τομέα του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού, η κατασκευή νέων υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υφισταμένων, "θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού σκαφών αναψυχής".

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις προτεραιότητες και τους στόχους του ΙΜΟ

Τη μεγάλη σημασία που έχει η παραμονή της ναυτιλίας στην κορυφή της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής ατζέντας, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. "Σήμερα", όπως επισήμανε, "που παρατηρείται επανεμφάνιση του προστατευτισμού και κίνδυνος οπισθοχώρησης του διεθνούς εμπορίου, εξαιτίας ευρύτερων ανακατατάξεων και εμπορικών διενέξεων, πολλές φορές ανάμεσα και σε παραδοσιακούς εταίρους".

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. του ΙΜΟ Kitack Lim, ότι η Ελλάδα ως μέλος της Κατηγορίας Α του Συμβουλίου του ΙΜΟ, θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις προτεραιότητες και τους στόχους του Οργανισμού προς όφελος της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Τα εργασιακά δικαιώματα των πληρωμάτων των πλοίων

Κάνοντας ειδική αναφορά στους ανθρώπους που στελεχώνουν τα πλοία, τα "ηρωικά πληρώματα", ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως "σε ό,τι μας αφορά ως Πολιτεία, θεωρούμε αυτονόητη και απόλυτη υποχρέωση μας να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των πληρωμάτων".

"Και να γίνονται", σημείωσε, "σεβαστές οι διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα τους, ειδικότερα όσον αφορά τους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας".

Η ελληνική ναυτιλία τα κατάφερε σε δύσκολους καιρούς και σε φουρτούνες...

"Καθώς η χώρα προχωρά σε μια νέα εποχή, με καλύτερη προοπτική, με ασφάλεια και σταθερότητα για τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τη συλλογική ανάκαμψη της χώρας και των ανθρώπων της, οι δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας πολλαπλασιάζονται".

Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του στα Ποσειδώνια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "η ελληνική ναυτιλία θα αξιοποιήσει αυτό το εξαιρετικό μομέντουμ για την οικονομία και τη χώρα".

"Τα κατάφερε", είπε, 'σε δύσκολους καιρούς και σε φουρτούνες" και "τώρα, με ήρεμα νερά και καθαρό ορίζοντα μπορεί να κάνει την υπέρβαση".

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Valdir

Δεν υπαρχουν ηρεμα νερα..η ναυτιλια ειναι σε χαμηλο ιστορικο εδω κ χρονια στους περισσοτερους δεικτες της...ο ανθρωπος τα λεει απλα για να τα πει.. ---- Τωρα αν εχουν αναπτυξη τα σκαφη αναψυχης θα λεγα οτι φορολογησαν μεχρι και τις βαρκες 5μετρων...ολα σε διαλυση

Criple

Η Ελλάδα σίγουρα δεν θα χρειαστεί δεκανίκια γιατί είναι ήδη καθηλωμένη σε αμαξίδιο. Παράλυτη από το λεμο και κάτω. Το μυαλό ακόμα λειτουργεί λίγο αλλά το σώμα την προδίδει! Η θα την βγάλει κάποιος από την μηζερια της με ευθανασία ή θα περιμένουμε να παραδώσει και το πνεύμα της από μόνη της και να περάσει στην αιωνιότητα. Από εκεί και πέρα θα αναλάβουν άλλοι!!

ο

Κανένας δεν τον ακούει τον λαομίσητο προδότη.

Α χα

Ε ναι, εσένα τι σε νοιάζει! Εσύ θα παραδώσεις στον Κούλη και θα είσαι απέναντι να κάνεις διαδηλώσεις στην Δεξιά! Α ρε νούμερο...

Γιάννης

Μίλησε ο πινόκιο. Καλά αυτός είναι βλήμα, οι άλλοι από κάτω τι κάθονται κ τον ακούνε? Η έχει γύρω γύρω κλούβες κ δεν φαίνονται?

Δανειστές μη μας αφήνετε μόνους

ΑΝ η "έξοδος" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, τότε καλύτερα ξέχασέτο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

Η βαθύτατη αριστερίζουσα, και όχι μόνο, παρακμή παρουσίασε άλλο ένα λάθος. Τα Ποσιδώνεια (σωστό γιατί προέρχεται από ζωντανό πρόσωπο) γράφτηκαν Ποσιδώνια (λάθος), ενώ αλλού βλέπουμε επιγραφές όπως Πρέσπεια ή Θερμοπύλεια οι οποίες θέλουν με γιώτα.

Montazieros

Αυτό το ύφος! Αυτή η σταθερή φωνή. Αυτό το performance! Φτου σου αγόρι μου να μην σε ματιάσουμε!

Κατερίνα

Και...χωρίς Έλληνες, γιατί θα μας ξεκάνεις και θα μας αφανίσεις με τις ανόητες θεωρίες, τα καμώματα και τις απανωτές προδοσίες σου!

monte

Το κουτσαβάκι μίλησε πάλι......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

10
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

27
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17