Μπουτάρης: Διανοητικά καθυστερημένοι όσοι «κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι – σίτι»

mpoutaris

«Οι χείμαρροι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι κάποιες ευθύνες για τις χθεσινές καταστροφές βαρύνουν και τον δήμο

Ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες του δήμου τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως ο κεντρικός δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για νερό, ρεύμα και χειμάρρους και μίλησε για ευθύνες όσων μπάζωσαν τα ρέματα.

"Η χθεσινή καταιγίδα ήταν εξαιρετικού μεγέθους. Είμαι 75 χρονών δεν θυμάμαι τη
Θεσσαλονίκη να έχει υποστεί τέτοια καταστροφή. Έπεσαν 70 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε μια ώρα. Πρακτικά σημαίνει ότι για να απορροφηθεί τόσο νερό από το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο, θα έπρεπε το δίκτυο να έχει τη διατομή μιας σήραγγας του μετρό" δήλωσε ο κ.Μπουτάρης.

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, διότι ο δήμος μετά τη μεγάλη νεροποντή αντέδρασε άμεσα, συμμάζεψε τα μπάζα και τα φερτά υλικά κατέβηκαν από τους χειμάρρους και έκανε το καθήκον του. Τα συνεργεία βγήκαν έξω, καθαρίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι και μπορώ να πω πως μέχρι το βράδυ υπήρχε εικόνα ευταξίας στην πόλη. Από κει και πέρα οι ζημιές που έγιναν στα υπόγεια στις επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει το καθήκον της" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες ευθύνες παραδέχτηκε πως "ευθύνη υπάρχει σε όλους, ακόμη και στον δήμο. Αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ούτε η ΕΥΑΘ είναι αρμοδιότητα του δήμου, ούτε η ΔΕΗ, οι χείμαρροι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας".

Παράλληλα, κατηγόρησε όλους όσοι «κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι – σίτι"», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανθεκτικών πόλεων το "Resilient Cities", το οποίο κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι το κοροϊδεύουν, γιατί λέγεται έτσι στα αγγλικά. Οι δικοί μας εξυπνάκηδες το λένε "ρεζίλι- σίτι". Δεν είναι όμως έτσι. Αυτή τη δουλειά κάνει το πρόγραμμα. Προσπαθεί να προετοιμάσει τη Θεσσαλονίκη για μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι πλημμύρες, πυρκαγιά, σεισμός, καταστροφές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Πώς θα μπορέσουμε να τις προλάβουμε και να τις αντιμετωπίσουμε».

Επίσης, παραδέχτηκε πως «η Θεσσαλονίκη δεν είναι ακόμη ανθεκτική πόλη», προσθέτοντας πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα Resilient Cities, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι «θα έχουμε κάποια συμπεράσματα, για να προτείνουμε μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μέτρα που δεν θα είναι μόνο η ενημέρωση του πολίτη και η πολιτική προστασία. Μη ξεχνάμε ότι τα ρέματα στη Θεσσαλονίκη έχουν μπαζωθεί. Πού θα βρει διέξοδο το νερό; Στους δρόμους. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των προηγούμενων γενεών που έκλεισαν τα ρέματα».

Για τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης που άφησε η έντονη βροχόπτωση, ο κ.Μπουτάρης είπε πως «τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται γρήγορα. Και η ΕΥΑΘ και η ΔΕΗ δουλεύουν ακατάπαυστα για να αποκατασταθούν οι ζημιές».

Για τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί στις τεχνικές υπηρεσίες να τοποθετηθούν μικρές δεξαμενές νερού προκειμένου να μην υπάρξουν άλλη φορά προβλήματα από τις διακοπές της υδροδότησης με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών.

Τέλος, ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως εάν μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν αναλάβει κάποιος φορέας την πρωτοβουλία για τη σύγκληση σύσκεψης αναφορικά με το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον παρόμοια καιρικά φαινόμενα, θα το πράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Εάν δεν αναλάβει κάποιος άλλος την πρωτοβουλία θα το κάνει ο δήμος. Τα μπουρίνια τέτοιου μεγέθους είναι τρομακτικά. Να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο. Ο δήμος θα θέσει θέμα να συναντηθούμε και να πάρουμε άμεσα λύσεις» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (86)

Alex P

Τακτικά ταξιδεύω Αθήνα / Θεσσαλονικη απο το εξωτερικο απο την δεκαετία του 70, και αργα και σταθερά οι προην μαγκιές αυτές οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε 'μαύρες τρύπες'. Παντού η προχειρότητα, graffiti, και η βρομιά δείχνει την γενικη ανευθυνότητα ολων για μια χωρα που εξαρτάται απο το τουρισμό. Τα προβληματα της χώρας ειναι πολλά, αλλα εαν δεν αλλάξετε το σύστημα που θρέφει κηφηνες στο δημόσιο τομέα, μην περιμένετε χαΐρι.

REZIL BOUTAR!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ Α.Α. Η ΠΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΡΕΖΙΛΙ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ ΕΣΥ - ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ .... "ΡΕΖΙΛΙ CITY". ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ! EVIVA!

Νικος

Ο βλάκας αναμασαει με τα πιο επίσημα χείλη το ρεζίλι Σίτυ. Εγώ δεν το είχα ξανακουσει και τώρα το έμαθα από τον μεθύστακα.

αλλάξτε τροπάρι

ολο τις ίδιες δικαιολογίες λετε ρε βλαχοδήμαρχοι.

διπλωματης

δημαρχε εχετε καταντησει τη πολη ρεζιλι σιτυ.......

Χαχαχα

Μιλάει ακόμα η πιο γνωστή περίπτωση wernicke korsakoff στην Ελλάδα

Λαμόγιο

Ούτε γιά φτύσιμο δέν κάνει, ό απόλυτος ρεζιλης, ό είπα ξε είπα, ό πάντα φταίνε οι άλλοι,8 χρόνια δήμαρχος τό μόνο πού έκανε είναι η διοργάνωση του gay pride, φυσικά μέ αυτόν ή πόλη δέν θά δεί ξανά άσπρη μέρα...

Marigoula

Αυτός θέλει μια ώρα για να αποφασίσει τι σώβρακο θα φορέσει και εσείς του ζητάτε να πάρει γρήγορες αποφασεις ?

G

Η πόλη όλη ήταν και είναι μέσα στην βρωμιά.Κάποτε υπήρχαν οχήματα που έπλεναν τα πεζοδρόμια.Έχουν εξαφανιστεί.Το δημαρχείο θυμίζει γραφειοκρατία της δεκαετίας του 50-60.Πρόσφυγες ή μετανάστες γυρίζουν όλη νύχτα σαν φαντάσματα και κάποιοι χάνονται σε κτίρια που φαίνονται ερειπωμένα.Η κυκλοφορία στους δρόμους είναι ένας εφιάλτης.Δεν υπάρχει ικανός αντίπαλος για τον Δήμο από τα άλλα κόμματα γιατί μάλλον θέλουν όλοι τον Μ.Το πιο ωραίο πάντως που άκουσα ήταν να λένε τον πρώην δήμαρχο τον Παπαγεωργόπουλο ατσαλάκωτο και τον νυν τσαλακωμένο.Κατά τα λοιπά το ίδιο συμβαίνει σε όλη την χώρα.Ασχολούνται με τα κοινά οι αργόσχολοι και οι εργατικοί με τις δουλείες τους...

εγκλωβισμένος σε καφετέρια

Σούργελο-city σε πάει καλύτερα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

5
2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

28