Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ολίγοι από ΝΔ ψήφισαν «ναι»

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ πλην Παραστατίδη και Μιχελογιαννάκη που καταψήφισαν - «Ναι» από Μπακογιάννη, Κατερίνα Μάρκου που ήταν εισηγήτρια αλλά διαφοροποιήθηκε(!), Κεραμέως και Όλγα Κεφαλογιάννη - «Ναι» στην αναδοχή είπαν Βενιζέλος, Γεννηματά αλλά και οι Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις από ΑΝΕΛ

Με διαφοροποιήσεις από τα περισσότερα κόμματα ολοκληρώθηκε η ψήφιση της διάταξης που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο 8 οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασαν την διαφωνία τους δια της αποχής. Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όχι γιατί διαφωνεί με την διάταξη αλλά γιατί έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος η κυρία Αννα Βαγενά και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.

Διαφοροποιήσεις από βουλευτές της ΝΔ που είπαν «ναι» στην αναδοχή

Ως ηχηρή διαφοροποίηση καταγράφεται και η υπερψήφιση του άρθρου 8 από την Κατερίνα Μάρκου της ΝΔ. Η κυρία Μάρκου ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο ανέπτυξε την αρνητική στάση του κόμματός της. Ωστόσο, η ίδια ψήφισε υπερ. Στο «ΝΑΙ» τοποθετήθηκαν και Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ως απουσία με νόημα καταγράφεται του κ. Θεόδωρου Φορτσάκη.

Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσοι διαφωνούσαν με την ρύθμιση επέλεξαν την αποχή. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μιχάλη Τζελέπη, Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργο Καρρά.

Τέλος, από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπερ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε

Δείτε αναλυτικά εδώ
 ποιοι βουλευτές είπαν «ναι» στην αναδοχή από  ομόφυλα ζευγάρια, ποιοι βουλευτές καταψήφισαν και ποιοι απείχαν.


Μείζον θέμα για την Κατερίνα Μάρκου: Ψήφισε τη ρύθμιση που ως εισηγήτρια είχε εξηγήσει τους λόγους καταψήφισης από τη ΝΔ

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυρία Κατερίνα Μάρκου προκύπτει από την ψηφοφορία του άρθρου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς και την επιλογή της να υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 κόντρα στην γραμμή του κόμματός.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αναθέσει στην κυρία Μάρκου να εισηγηθεί τις θέσεις του κόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο. Ως εισηγήτρια είχε εξηγήσει τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει την ρύθμιση. Ωστόσο, στην ψηφοφορία δήλωσε υπερ καταγράφοντας για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά το παράδοξο όπου ο εισηγητής του κόμματός πάει κόντρα στην κομματική γραμμή που ανέλαβε να υποστηρίξει!

Η στάση της βουλευτού προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους βουλευτές όσο και στην ηγεσία του κόμματος.

Ο διάλογος δε που καταγράφηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι ενδεικτικός. Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος ρώτησε τον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο. «Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει «4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα καταψηφίσω και εγώ».

«Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;»


Δείτε βίντεο: Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ολίγοι από ΝΔ ψήφισαν «ναι»

ΣΧΟΛΙΑ (426)

Κωνσταντίνος

1. Άτομα στα οποία όλη η καθημερινότητά τους και η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από εμονες για τη σεξουαλικότητα τους, είναι ασφαλή για υιοθεσία; 2. Δηλαδή δεν θα επηρεάσουν σεξουαλικά τα παιδιά; 3. Αυτά τα άτομα δεν έχουν εχθρότητα για την κοινωνία, που γνωρίζουν ότι η σεξουαλική τους ζωή για αναπαραγωγή είναι απορριπτέα από την ίδια την εξελιξη του ανθρώπου και τη φυση; 4. Αφού δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ενώ είναι υγιείς δεν αναρωτιούνται γιατί γίνεται αυτό; 5. Αφού δεν δέχονται εγωιστικά τη φύση προσπαθούν να διαλύσουν συναισθηματικά και ψυχικά τα βρέφη; 6. Αφού δεν δέχονται ούτε θηλικο ούτε αρσενικό δεν θα έχουν ούτε πατρικό ούτε μητρικό πρότυπο, ή θα πρέπει να έχουν μόνο το ένα εις διπλούν; 7. Αυτό δεν θα τους δημιουργήσει εχθρότητα και αποξένωση για ένα από τα δύο φύλα; 8. Το να παραβλέψουν και να προσβάλουν το ένα από τα δύο φύλα δεν είναι απάνθρωπο; 9. Δεν καταπατείται η αρχή της ισότητας μεγαλώνοντας με ένα από τα δύο φύλα καταρρίπτονται επιλογήν; 10. Κοινωνικά δεν θα δημιουργηθούν διαταραχές; 11. Επίσης αφού θα έχουν δυο γυναίκες ή άντρες ή αυτά πως θα ξεχωρίσουν τη μοναδικότητα του φύλου για την οποιαδήποτε κατόπιν σεξουαλική ζωή; 12. Πώς θα ξεχωρίσουν τη μοναδικότητα του πατέρα ή της μάνας; 13. Δεν θα έχουν σύγχυση για την αναπαραγωγή; 14. Δεν θα γίνει η σεξουαλικότητα τους ένα μόνιμο αντικείμενο προς κατανόηση; 15. Με βάση την σεξουαλική τους απορία και αμφιταλάντευση πως θα είναι κοινωνικά ισορροπημένα μέλη της κοινωνίας; Σίγουρα το ίδρυμα, ακόμα και το δρομο αν πρόκειται για μια μη φυσιολογική οικογένεια προς υιοθεσια.

Jerry

Ίσως δεν υπάρχει πιο εγωιστικό πράγμα στη ζωή απο να επιλέγεις τροπο ζωής που δεν φέρει την απόκτηση παιδιών, να ζητάς αναγνώριση των σχέσεων σου απο την κοινωνία, να σου την δίνουν, και έπειτα να ζητάς να έχεις δικαίωμα να υιοθετείς! Ποιοι ειναι αυτοι οι άνθρωποι και για πιο αληθινό λόγο θέλουν την υιοθεσία; Μήπως για να κατοχυρώσουν τις σχέσεις τους ως 'ομαλές' ώστε οι επόμενες γενιές να ετοιμαστούν για τη επόμενη φάση της κοινωνικής μεταλλαγής; Κανεις δεν μιλά για την επόμενη φάση, αλλα τα σκάνδαλα παιδοφιλίας που συμβαίνουν στις ΗΠΑ ίσως ειναι σημάδι για το που πηγαίνουν τα πράγματα. Δεν λέγω ότι αυτοι που υιοθετούν ειναι αναγκαστικά παιδόφιλοι, αλλα φοβάμαι ότι στην επόμενη φάση θα εχει σειρά η αλλαγή στο όριο ηλικίας των σχέσεων. Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να εχει τον νόμο ήδη έτοιμο, με τόσους επενδυτές που εισέρχονται καθημερινά στην χωρα, η ανάγκη θα ειναι υπερβολική

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

όπως και νάχει, πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να αποδεχόμαστε αλλαγές που ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα έλθουν. τα πάντα ρει. οι εξελίξεις ξεπερνούν τις κοινωνίες και τα πρόσωπα. αν δεν αποδεχτούμε αυτή την αρχή, δυστυχώς θα είμαστε πάντα δυστυχισμένοι.

Α ναι

Εγώ ως δικηγόρος είχα αντίδικος κάποιους παιδεραστές, θες να στους γνωρίσω για να μην δυστυχισεις, σύμφωνα με το σκεπτικό σου. Τα πάντα ρει δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχόμαστε το χειρότερο, για να μην δυστυχισουμε. ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.

Κατερινα

Πρακτικα δεν θα ειναι τοσο ευκολη η υιοθεσια για τα ομοφυλα ζευγαρια. Ειναι δυσκολη διαδικασια ουτως ή αλλως, ποσο μαλλον σε αυτες τις περιπτωσεις. Άτομα σαν το Τζεισον-Αντιγονη που κατα τη γνωμη μου εχουν αναγκη ψυχιατρικης υποστηριξης αποκλειεται να θεωρηθουν καταλληλα για υιοθεσια. Ειμαι σιγουρη πως αρκετοι ομοφυλοφυλοι θα εχουν και οι ιδιοι επιφυλαξεις ως προς το αν θα επρεπε ή οχι να υιοθετουν παιδια. Αποδεχομαι πως ενα ποσοστο θα ηθελε οντως να δωσει αγνη αγαπη και να αφοσιωθει σε ενα παιδι, αλλα αλλο ενα σοβαρο ποσοστο θα ηθελε να υιοθετησει μονο και μονο για να νιωσει ισοτιμος με τους ετεροφυλοφυλους. Το ιδιο πιστευω και για τον γαμομ

συμφωνω

μαζί σου , κανένας δεν θα έδεινε παιδί σε έναν ψυχικά διαταραγμένο και άτομα σαν κι αυτόν κάνουν κρα!!!! Σε 20 χρόνια όμως δεν ξέρω...

Λογικος ...

Το νομοσχέδιο κατάπτυστο και όσοι το ψηφισαν, όμως ας αναρωτηθούμε τι άλλο περνάει αυτές τις μέρες η κεβέρνηση και έχει δημιουργήσει αυτο το σάλο με το περιβόητο θέμα τις αναδοχής απο σεξουαλικά ομόφιλα ζεύγη ...

CR

Οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πολύ θόρυβο.

ΑΛ

«Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;» Δίνω 24 ώρες στη ΝΔ για να διαγράψει την κα Μάρκου. Διαφορετικά καταθέτω την κάρτα μέλους της ΝΔ!

ρεαλισμός

Όσοι έχετε παιδιά, θα τα αφήνατε έστω και μια ώρα σε ένα τέτοιο ζευγάρι για babysitting;

....

Πως γίνεται σε όλα τα θέματα που συντριπτικά η Ελληνική κοινωνία τάσσεται καθαρά προς μία θέση, να ψηφίζονται συνεχώς νομοσχέδια υπέρ της αντίθετης; Αλήθεια ρε ξεφτίλες, νομίζεται ότι θα τελειώσει καλά αυτό το έργο για εσάς;

Περί δημοκρατίας

Εσείς δεν εκφράζετε απαραίτητα την ελληνική κοινωνία. Όχι ότι η δημοκρατία και η διάκριση των εξουσιών δουλεύει σωστά στην Ελλάδα, αλλά γενικοτερα στις δημοκρατίες ο μηχανισμός των εκλογών κσι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων εκφράζει την κοινωνία. Σίγουρα πάντως όχι οι σχολιαστές και γνώμες στα social media όπου ενδέχεται να κυριαρχούν σε παρουσία οι αργόσχολοι ή οι λίγοι με ακραίες απόψεις κι εντολοδόχοι των ακραίων ομάδων. Οι απόψεις με μετρήσιμη αντιπροσωπευτικότητα για όλην την κοινωνία εκφράζονται μόνο μέσω των εκλογών.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Φοβάμαι πως η "μετρήσιμη αντιπροσωπευτικότητα" δέν εκφράζει την αλήθεια, παρά μόνον εξυπηρετεί την στατιστική επιστήμη που έχει να κάνει κυρίως με νούμερα, και όχι με πολυδιάστατες οντότητες όπως οι άνθρωποι εν προκειμένω. Οι αριθμοί αδυνατούν να περιγράψουν την πραγματικότητα εν συνόλω.

D. M.

Αφού το φτωχό σου μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει ότι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν παίζει ρόλο η όποια πλειοψηφία ή μειοψηφία, τι κάθεσαι και ασχολείσαι; Εσύ τα παιδιά σου τα έχεις αξασφαλίσει, και μπράβο σου, άσε τους άλλους να σκεφτούν για τα δικά τους και την πολιτεία για τα παρατημένα. Αμάν με την υποκρισία της ελλην. κοινωνίας!!!

Batman

Χαχαχχαοοχαχαχαχαοχαχαχα τι ρεζιλικια και τι μασκαριλικια είναι αυτά ρεεε...καρναβαλοι.χαχαχαχ

Spy

Επιτέλους!! Τώρα καί επίσημα. Τώρα καί πράξη.. τό.. Εγκώ το Αλμπανο.. Εγκώ το Πακιστανο.. Εγκώ το καλό.. Εγκώ το παιντι.. Εγκώ το..προοδευτικό..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-voul

Η παράταση ζωής του προβληματικού κυβερνητικού σχηματισμού θα εξαρτηθεί από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και από την ένταση της λαϊκής αντίδρασης στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό την Κυριακή στο Σύνταγμα