Κίνημα Αλλαγής: Εδώ και τώρα... εκλογές!

fofi

«Ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο, να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία» δηλώνουν οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά

Με την κυβέρνηση να δίνει εκλογικό ραντεβού για τον Οκτώβριο του 19' και τη ΝΔ να βάζει στοιχήματα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να έχει υπογραφεί και το επόμενο άτυπο μνημόνιο, στο Κίνημα Αλλαγής
αποφάσισαν να ζητήσουν εκλογές εδώ και τώρα. Πριν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεσμεύσουν τη χώρα σε αδιέξοδα και βρεθούν όλοι, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις, προ τετελεσμένων.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη επικράτησε η εκτίμηση πως η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους δανειστές, προκειμένου να υποστηρίξουν το αφήγημα της καθαρής εξόδου και να κερδίσει χρόνο στην εξουσία ή να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό με επιχείρημα ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Ενώ στην πραγματικότητα θα την έχει δεσμεύσει για δεκαετίες και χωρίς πόρους.

Επισημάνθηκε πως και η ΝΔ δείχνει να βολεύεται με αυτή την κατάσταση, ώστε αν κερδίσει τις εκλογές να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους. Μόνοι χαμένοι οι φορολογούμενοι που θα συνεχίσουν να πληρώνουν έναν άδικο και αδιέξοδο λογαριασμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε χθες την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων, που η κυβέρνηση διεξάγει με τους δανειστές.

«Τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Γεννηματά

Αθήνα 2/5/2018

Κύριε Πρόεδρε,

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κρίνεται αν η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας πορεύονται για την οριστική και ασφαλή έξοδό της από την κρίση. Η χρονική λήξη του τρίτου -και πλέον επώδυνου- μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κάθε άλλο παρά συνεπάγεται αυτόματα κάτι τέτοιο. Μπορεί η Κυβέρνηση να προπαγανδίζει την "καθαρή έξοδο", αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Είναι διαφορετική γιατί δεν νοείται "καθαρή έξοδος", με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Κυρίως όμως γιατί με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με μοναδικό κριτήριο την πολιτική της επιβίωση και τον μικροκομματικό της σχεδιασμό. Δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Αντίθετα δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την ανταπόκριση της χώρας στις προκλήσεις της νέας περιόδου. Ουσιαστικά η Κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο Μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.

Με παντελή αδυναμία να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική.

Το «ολιστικό» σχέδιο Ανάπτυξης του ΥΠ. ΟΙΚ. που δεν είχε ούτε το θάρρος ούτε την ευαισθησία , να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις και την Κοινωνία είναι όπως φαίνεται, ένα ακόμα «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Με προβλέψεις για πολυετούς διάρκειας στόχους για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) , που αποτελούν "θηλιά στο λαιμό" την οικονομίας και της κοινωνίας. Που υπονομεύουν την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση, άρα και την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές.

Με προνομοθετημένες τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, στο αφορολόγητο, στις κοινωνικές δαπάνες, τους γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας, με εκχωρημένη την εθνική περιουσία στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια. Και το χειρότερο – σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν μας δώσει το waiver- χάνουμε τη δυνατότητα της ένταξης μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε τις συζητήσεις για την απαραίτητη ελάφρυνση του δημοσίου χρέους να καρκινοβατούν, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί την χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ενώ ζητά εδώ και 2 χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… Φθινόπωρο.

Όμως η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον , απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις. Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί τις συνέπειες των κακών σημερινών επιλογών, θα τις βιώσει επώδυνα ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια.

Οι εξελίξεις τρέχουν και το μέλλον διαμορφώνεται από τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που γίνονται ερήμην των πολιτικών δυνάμεων και πολιτών σήμερα. Όσοι επομένως διακηρύσσουν την ανάγκη επιστροφής την χώρας στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα, οφείλουν τώρα να παρέμβουν και να τη διασφαλίσουν. Γι' αυτό ζητώ την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών , σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές.

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ μια Εθνική Γραμμή που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή. Που θα επιτρέψει να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, αισιόδοξοι, μέσα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Που θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα που οδήγησαν στην βαθιά κρίση που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός.

Σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μια δίνει σε αυτή την Εθνική Γραμμή. Για το πως αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας. Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα. Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία.

Με εκτίμηση

Φώφη Γεννηματά

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Φώφη

Είμαι μάνα

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΠΑΣΟΚ)ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ?ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ.Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Σαρακάκης

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η Φώφη και ο Κούλης, καθότι μέχρι τέλους του μηνός αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των κμματικών τους δανείων που δεν πλήρωσαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο λαός θα τους πάρει με τις τομάτες για το σκάνδαλό τους αλλά και θα πρέπει να αποδείξουν από ποιους άλλους "σκοτεινούς κύκλους" χρηματοδοτούνταν/αι(;) τα κόμματά τους. Είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα μέχρι τα μπούνια και γι αυτό ζητάνε εκλογές ξεμένοντας πλέον από πολιτικά καύσιμα. Και ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας βγάζει τη χώρα από τα μνημόνιά τους, αποκαλύπτει τα τεράστια σκάνδαλά τους, δε χρωστάει σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν, και βάζει τη χώρα στο δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης σπάζοντας οριστικά την κουτάλα της μάσας των επαράτων που κατέκλεψαν, κατερήμαξαν και κατέστρεψαν τη χώρα που ο Μέγας Αλέξης, παρά τον ανηλεή πόλεμό τους, την βάζει στο δρόμο της προόδου, της ευνομίας και της ζηλευτής προόδου, την οποία οι επάρτοι δεν την θέλουν με τίποτα, όπως ακριβώς θα ήθελαν και τα μνημόνια.....Αλλά το βράδυ των εκλογών θα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες laxotanil, όταν ανοιχθώσι αι κάλπαι και καταμετρηθώσι αι ψήφοι του παντοδυνάμου και τιμωρού λαού. Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου!!!!

@Σαρακακη

ΜΕΓΑΛΕ ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ? ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΗ

κινημα αλλαγης (ΑΦΜ)

βραζει το αιμα μας εμας των συνταξιουχων...ειπαμε και τα επαναστατικα μας,... απο σεπτεμβη παλι... καλες διακοπες συντροφοι, καλα μπανια λαε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ciss

«Το τεράστιο ζήτημα είναι ότι και ο κ. Κυμπουρόπουλος με τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε απαξίωνε την κοινωνική πολιτική που γίνεται από τη δική μας κυβέρνηση», ανέφερε μιλώντας στον «Θέμα 104,6»

tsakalotos_ar

Ο ένας μετά τον άλλον οι σύντροφοι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον «αδειάζουν» παρά τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα –«Πυρά» από τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο -Να αλλάξει την ατζέντα προσπαθεί με παροχές ο πρωθυπουργός

21
tsipras_ar

Από τη «στροφή των 360 μοιρών»,  τον διαχωρισμό ανάμεσα στα... νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη, έως την «τυμβοθηρία» και την προεδρική «κατολίσθηση», τα πιο λαμπερά από τα γλωσσικά μαργαριτάρια του πρωθυπουργού παρουσιάζονται όλα μαζί συγκεντρωμένα για πρώτη φορά σαν συλλογή best of με τη μορφή μιας κατά φαντασίαν συνέντευξης

24