Γεννηματά: Εκλογές τώρα - Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα με επώδυνες συμφωνίες

fwfi_1

Κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών - Κάνει λόγο για «εν κρυπτώ» συνομιλίες της κυβέρνησης με τους δανειστές

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Στην πρόταση για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις «εν κρυπτώ» συνομιλίες που διεξάγει με τους δανειστές για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που δημιουργούν δεσμεύσεις και για τις επόμενες κυβερνήσεις.

Η κυρία Γεννηματά στο αίτημά της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επισημαίνει: «Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κρίνεται αν η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας πορεύονται για την οριστική και ασφαλή έξοδό της από την κρίση.

Η χρονική λήξη του τρίτου -και πλέον επώδυνου- μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κάθε άλλο παρά συνεπάγεται αυτόματα κάτι τέτοιο.
Μπορεί η Κυβέρνηση να προπαγανδίζει την "καθαρή έξοδο", αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι διαφορετική γιατί δεν νοείται "καθαρή έξοδος", με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Κυρίως όμως γιατί με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα»

Η κυρία Γεννηματά προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με μοναδικό κριτήριο την πολιτική της επιβίωση και τον μικροκομματικό της σχεδιασμό.
Δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Αντίθετα δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την ανταπόκριση της χώρας στις προκλήσεις της νέας περιόδου. Ουσιαστικά η Κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο Μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας. Με παντελή αδυναμία να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική. Το «ολιστικό» σχέδιο Ανάπτυξης του ΥΠ. ΟΙΚ. που δεν είχε ούτε το θάρρος ούτε την ευαισθησία , να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις και την Κοινωνία είναι όπως φαίνεται, ένα ακόμα «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Με προβλέψεις για πολυετούς διάρκειας στόχους για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) , που αποτελούν "θηλιά στο λαιμό" την οικονομίας και της κοινωνίας. Που υπονομεύουν την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση, άρα και την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές. Με προνομοθετημένες τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, στο αφορολόγητο, στις κοινωνικές δαπάνες, τους γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄κατοικίας, με εκχωρημένη την εθνική περιουσία στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια. Και το χειρότερο – σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν μας δώσει το waiver- χάνουμε τη δυνατότητα της ένταξης μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε τις συζητήσεις για την απαραίτητη ελάφρυνση του δημοσίου χρέους να καρκινοβατούν, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί την χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ενώ ζητά εδώ και 2 χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… Φθινόπωρο. Όμως η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον , απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γιατί τις συνέπειες των κακών σημερινών επιλογών, θα τις βιώσει επώδυνα ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια.

Οι εξελίξεις τρέχουν και το μέλλον διαμορφώνεται από τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που γίνονται ερήμην των πολιτικών δυνάμεων και πολιτών σήμερα. Όσοι επομένως διακηρύσσουν την ανάγκη επιστροφής την χώρας στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα, οφείλουν τώρα να παρέμβουν και να τη διασφαλίσουν.

Γι' αυτό ζητώ την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών, σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές.

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ μια Εθνική Γραμμή που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή.

Που θα επιτρέψει να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, αισιόδοξοι, μέσα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Που θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα που οδήγησαν στην βαθιά κρίση που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός.

Σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μια δίνει σε αυτή την Εθνική Γραμμή. Για το πως αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας.

Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα.

Γι αυτό το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιούς θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία».


Διαβάστε την επιστολή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (6)

george six

Τα χρεη του ΠΑΣΟΚ μονο μην ξεχασετε κυρια ωφη.οκ?ετσι για υπενθυμηση .Κανονικα σε καθε δηλωση σας οι πρωτες κουβεντες πρεπει να ειναι...Τα χρεη του ΠΑΣΟΚ εξοφλουνται κανονικα και μετα να δηλωνετε οτι ειναι να δηλωσετε.Και στο τελος της δηλωσης σας να λετε....Τα χρεη του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιζουν να πληρωνονται κανονικα μεχρι την επομενη δηλωση σας.

ΔΑΡΕΙΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΙΑ ΟΧΙ. .

Πάμε εκλογές!

Εμπρός Φωφάρα με το νέο ΠΑΣΟΚ πάλι για μάσες με τον Κυριάκο τούτη τη φορά συγκυβέρνηση! Όσα δε θα προλάβει να χλαπακιάσει το επιτελείο του Αλέξη θα τα φάμε εμείς οι πασόκοι! Για πάντα ΠΑΣΟΚ Φωφάρα, για πάντα μάσες!

Χ αυγητακο

Αν δεν σβήσετε τους αγγυλωτούς σταυρούς απο τα σώματα των ηγετών σας μην περιμένετε σταυρούς απο πατριώτες.

Έχουν λυσσαξει

Να μη πιστωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από τα μνημόνια τους και την ύφεση τους

@Ζωντανο

ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΤΟΝ ΣΑΝΟ Η ΑΚΟΜΗ ΜΑΣΑΣ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sygkentrosi-larisa-koutsoumpas-05

Μιλώντας στη Λάρισα ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές και τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν - Σημείωσε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς»

mwralis_main_kentriki

Για «έλλειψη συλλογικότητας» μίλησε ο Πέτρος ΚόκκαληςΟ συνδυασμός του «Πειραιά Νικητή» είναι μεν υπερκομματικός, αλλά όχι απολιτικός και «άφωνος», απάντησε ο δήμαρχος Πειραιά

2
20882999

H υπόθεση brexit έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο του είπε ο ηγέτης των Eργατικών - Να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Μαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, πρότεινε ο ΑλέξηςΤσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

1