Η Νοτοπούλου παρουσιάζει το... «πλούσιο» κυβερνητικό έργο στη Θεσσαλονίκη

notopoulou

Η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού ανέλυσε σε δημοσιογράφους τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – Υποστήριξε ότι η πόλη αλλάζει με το «χάρτη» των παρεμβάσεων 

Μπορεί να δέχθηκε επικρίσεις επειδή συγκάλεσε σύσκεψη πέντε μέρες μετά το πρόβλημα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, αλλά η ίδια δεν το βάζει κάτω. Η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους παρουσίασε το «χάρτη» των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η πόλη θα αλλάξει.

Ο «χάρτης» υποστήριξε αφορά σε παρεμβάσεις που είτε έχουν γίνει, είτε έχουν δρομολογηθεί νομικά, είτε είναι σε φάση επεξεργασίας ή ολοκλήρωσης.

«Αλλάζει αυτή η πόλη, και αυτή είναι μια περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί πολλούς παίκτες - και κυρίως όμως, απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία. Όπου υπάρχει, όλοι αποδίδουμε τα μέγιστα. Όπου δεν υπάρχει, μένει το έργο πίσω και αυτό είναι σε βάρος των πολιτών», υποστήριξε.

Στον τομέα ποιότητα ζωής και αξιοποίησης ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, υπογράμμισε ότι αποδόθηκαν ήδη δύο πρώην στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» στην Καλαμαριά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόδοση της Α' προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην τοπική κοινωνία και της Αποθήκης Γ' στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ δρομολογείται η δημιουργία χώρου πρασίνου για παιδιά και πάρκο ΑΜΕΑ στο πρώην ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος».

Ταυτόχρονα, ορίστηκε ο χώρος και αποδόθηκε η έκταση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό για την ανέγερση του «Μουσείου του Ολοκαυτώματος», με στόχο την ανάπλαση του χώρου.

Αναφορικά με την προσπάθεια «να καταστεί η Θεσσαλονίκη διπλωματικός κόμβος», η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις διακρατικές συναντήσεις επιπέδου κορυφής, τα Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, στο Μέγαρο Μουσικής.Στον τομέα της υγείας, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη δημιουργία των τριών πρώτων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε Μενεμένη, Εύοσμο και δήμο Παύλου Μελά - στο πλαίσιο της ίδρυσης τριάντα τριών τέτοιων δομών σε όλη τη χώρα - και την αναβάθμιση του κέντρου Υγείας στον Εύοσμο, το οποίο ήδη λειτουργεί. Υπογράμμισε, επίσης, ότι επιλύθηκε το ιδιοκτησιακό ζήτημα του Νοσοκομείου «'Αγιος Παύλος».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανέγερση του 1ου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Βορείου Ελλάδος στο Φίλυρο, με τη συνδρομή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Πάντως, ο χώρος ανέγερσης του νοσοκομείου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τοπικούς φορείς.

Για τη σχολική στέγη, η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι λειτουργεί το ειδικό δημοτικό σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο στον δήμο Χαλκηδόνας, μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί το ΕΕΕΕΚ Πεύκων στο ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, ενώ γίνονται ενέργειες να ανεγερθεί κατά προτεραιότητα το 25ο δημοτικό σχολείο στον Εύοσμο.

Για τα σχολικά γεύματα, η κ. Νοτοπούλου επισήμανε ότι συνεχίζεται τη σχολική χρονιά 2017-2018 η δράση, με το βάρος να δίνεται στις φτωχότερες περιοχές. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης παρέχονται 29.000 σχολικά γεύματα καθημερινά, εκ των οποίων τα 22.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Επίσης, υποστήριξε ότι δόθηκαν χρήματα στο ΚΘΒΕ για αποπληρωμή χρεών και έγινε ανακατασκευή του Καυτατζόγλειου.

Παράλληλα, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία film office, για την προσέλκυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το έργο του μετρό προχωρά, ενώ για τον ΟΑΣΘ υποστήριξε ότι έχουν εξοικονομηθεί αρκετά χρήματα μετά την αλλαγή καθεστώτος, αν και «η διοίκησή του δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να τα αλλάξει όλα αμέσως».

Τέλος, η κ. Νοτοπούλου ανέφερε ότι παραχωρήθηκαν από τον ΟΑΕΔ κάποια καταστήματα στον δήμο Παύλου Μελά στην Ευκαρπία για να μπορεί ο δήμος να τα αξιοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα προχωρά ο διαγωνισμός για εμπορευματικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο «Γκόνου». Μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, προχωρά επίσης και η σύσταση Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου και η σύσταση Ταμείου Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Σταυρού Θεσσαλονίκης.
Ερωτηθείσα για την ΕΥΑΘ, η κυρία Νοτοπούλου χαρακτήρισε δεδομένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να παραμείνει το νερό υπό δημόσιο έλεγχο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι μετά και τη βλάβη στον αγωγό και την αποκατάστασή του, γίνονται ενέργειες για να μην υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

John Doe

Γιατί την πληρώνουμε είπαμε;

Ηλέκτρα

Αυτά -θεσμικά και δημόσια - θα τα πει ο κ. Προισταμενός της ή η αρμόδια υφυπουργός.Δεν δικαιούται.Πώς το λένε...Δεν τα λένε οι μετακλητοί.-

trevor

Λεει παραμυθια αλλα εμπ1!!!

qwerty

Την επόμενη των εκλογων θα ξανά γυρίσει στο pole dancing απ οπου ξεκίνησε ;)

EX

Σε λιγο θα παρουσιάσει το "πλούσιο" εργο του και ο Καρανικας

Τάσος

Το μόνο πλούσιο που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη είναι το ντεκολτέ της κυρίας.

....

Ξεφτιλιστηκαμε λεμε...

....

Ξεφτιλιστηκαμε τελειως!

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

βλέπουν έργο. Λακκούβες?, κατεστραμενους δρόμους, αναρχία παντού, δημόσια ασφάλεια μηδέν, . Τους χώρους πρασίνου τους κάνουν για το κοινό ή για τους ναρκομανής.

MIK

Ούτε πλούσιο, ούτε φτωχό έργο είδα. Πολλά τα "θα" κατά τα γνωστά. Κάτι έπρεπε να πει και να γράψει το κορίτσι για να δικαιολογήσει το μισθό της και τα έξοδα της "γραφείου" του οποίου "προΐσταται". Πόσα άλλωστε μηνιάτικα της έμειναν...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D42lrcqXoAAaGSM

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Αμερικανό γερουσιαστή και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μενέντεζ έλαβε λεπτομερές κείμενο για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

man

Ο  αμερικανός γερουσιαστής (των Δημοκρατικών), Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα διατυπώνει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , ενώ για πρώτη φόρα αναφέρεται λεπτομερώς, στις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

17
polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

15
mitsweb0

Ο Κυριάκος ύψωσε ένα μέγαλο «όχι» στον λαϊκισμό, είπε ο Βέμπερ - «Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο Μέγαρο

40
tsip-pol_main01

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

106