LIVE

Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Μετά από 5 μέρες χωρίς νερό η Νοτοπούλου συγκάλεσε σύσκεψη

erga_nero

Νερό περιμένουν και νερό δεν βλέπουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης - Αγώνας δρόμου για να υδροδοτηθούν οι δυτικές συνοικίες, Καλαμαριά, Πυλαία, Τούμπα - Λάσπη βγάζουν οι βρύσες

Εδώ και πέντε ημέρες λένε το νερό... νεράκι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, οι σωλήνες από το πρωί βγάζουν θολό νερό και λάσπη, και η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέλαβε σήμερα δράση, συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για το πρόβλημα υδροδότησης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει η Κατερίνα Νοτοπούλου,  η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τεχνικοί της εταιρείας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας Χορτιάτη - Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αντίστοιχα.

Ωστόσο, συνεχίζονται  με αμείωτους ρυθμούς οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Αγώνας δρόμου για να υδροδοτηθούν πολλές περιοχές

Η βλάβη στον αγωγό αποκαταστάθηκε χτες το μεσημέρι και τα συνεργεία της ΕΥΑΘ πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ελέγχου και να υδροδοτήσουν τα νοικοκυριά της πόλης.Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr χωρίς νερό παραμένουν σχεδόν όλες οι «δυτικές συνοικίες», δηλαδή περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά και ο Εύοσμος και οι Αμπελόκηποι. Όμως και η Καλαμαριά και η Πυλαία λένε το νερό... νεράκι. Ίδια εικόνα και στην περιοχή της Τούμπας, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό. Η υδροδότηση της πόλης θα ομαλοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.

Ωστόσο, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο αγωγός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Παρά ταύτα, από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι έως τώρα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αντικατάσταση του αγωγού, με τον κ. Κρεστενίτη να αναφέρει απλώς πως η ΕΥΑΘ έχει εκπονήσει σχετική μελέτη και έχει ζητήσει πόρους από το ΕΣΠΑ ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.

Σενάρια για παρέμβαση εισαγγελέα

Ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ είπε ότι η βλάβη που προκάλεσε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών έχει επισκευαστεί και το νερό της Αραβησσού έχει αρχίσει να ρέει από τις 12:00 το μεσημέρι προς το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί εάν είναι καθαρό.

Η αποκατάσταση της παροχής στα σπίτια εκτιμάται ότι θα αρχίσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αν και η διαδικασία δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως το μεσημέρι.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η διαρροή στον αγωγό της ΕΥΑΘ, (αντικατάσταση σπασμένου τμήματος), εξαιτίας του οποίου έχει «στεγνώσει» η Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ, οι περιοχές προς τα δυτικά θα δουν πρώτες το νερό να τρέχει από τις βρύσες τους και σταδιακά θα γίνεται η υδροδότηση και στις υπόλοιπες περιοχές. Η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να ομαλοποιηθεί εάν όλα πάνε καλά μέχρι τις πρωινές ώρες ή το αργότερο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι διακοπές στην υδροδότηση.

Δεν θα έχουν νερό:

• Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
• Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών ως τις 12:00
• Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου ως τις 12:00
• Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
• Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
• Ανατολικό του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (92)

nk

Γιατί δεν φώναξαν τα κουτάβια από το paw patrol να το φτιάξει σε ένα επεισόδιο;;

νερος δεν πειραζει αν δεν εχεται να κοιτατε

τις αφισσες που ο τσιπρας θα μοιρασει στον κοσμο .. οπως ο τυφλος .. νερο ακουω και νερο δεν βλεπω ..αχαχαχααχα ρε σεις μολις γυρισα απο κουβειτ ... στην ερημο ειχαμε νερο οχι μονο για να πιουμε αλλα για οτι αλλο επρεπε .. αν δεν εχετε αυριο δεν πειραζε κατουρηστε σε μπουκαλακι με σημα τον σαββιδη μοιρασμενο απο τους συριζαιους της γειτονιας σας ...

amerikanos

μην ανυσηχητε ωρε ο πατερας παππας ναι ο εθελοντης ειναι αθηνα ... η νοτοπουλου ??? αχαχαχαχαχα κατι λενε οτι η κομματικια επιτροπη του συριζα τυπωνει αφισσες με φιαλες νερου λουτρακιου εεε τουλαχιστον θα μπορειτε να βλεπετε τι πινουμε στην ελλαδα ...

Να υποβαλλει άμεσα την παραιτηση της η Νοτοπούλου

Να παραιτηθεί άμεσα η άσχετη που τρωει τα λεφτά μας, και αν δεν παραιτηθεί να την παραιτησει ο κηφήνας Τσιπρας. Αλήτες διαλύσατε την χωρα μας. Ρε ουτε νερό δεν έχουμε να πλυθούμε, μες στην βρωμια ζούμε με τους αριστερούς ηλιθιους

ΜΙΚ

Από τι να παραιτηθεί φίλε μου; Όταν παραιτείται κάποιος, φεύγει για να αναλάβει κάποιος ικανότερος τη θέση. Για ποια θέση μιλάμε;

iordanis x

Το Μακεδονία του Ιβάν έχει νερό η τραβάνε από την Θάλασσα στα δωμάτια του 5 αστερου .... ξέρει να μας πει η ΝοτοΠΟΥΛΟΥ...

Χχχχ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ!!! ΞΥΠΝΉΣΤΕ!!! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ Ο ΈΝΑΣ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΆΛΛΟΥ...

Kirkorof

ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑ ΓΥΦΤΟΑΘΗΝΑΙΟΙ!!! ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΌΤΙΜΟ ΈΧΟΥΝ!!!

Στυλιανός

Δυστυχώς την διαχείριση του κράτους έχουν με την θέληση των σανοφάγων ιθαγενών ψηφοφόρων, άνθρωποι που ποτέ δεν δούλεψαν έχοντας κάνει μόνο καταλήψεις και πορείες κατά οτιδήποτε που περνούσε από το μυαλό τους !! Να τους χαιρόμαστε .....

trevor

Δεν ειναι τυχαιο που τους φωναζουν "απλυτους" τελικα! Δεν αναφερομαι φυσικα στους Θεσσαλονικεις (που ειναι τα θυματα της υποθεσης) αλλα στους συριζαιους, προς αποφυγη παρεξηγησεων...

@

Ενταξει το εξτραδακι επεσε για το εκτακτο του σαββατου ολα καλα..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης