Τουρκία: Οι στρατηγοί ετοιμάζουν... αποβατικές ασκήσεις

Τουρκία: Οι στρατηγοί ετοιμάζουν... αποβατικές ασκήσεις

Ενώ συνεχίστηκαν και χθες οι προκλήσεις στο Αιγαίο και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της γείτονος διακινεί σενάρια τρόμου

ploia_askisi
Σε κάθε αντιπαράθεση, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις έχουν τη δική τους σημασία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία διοργανώνει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ ελεγχόμενες από τον Έρντογάν εφημερίδες θέτουν ερωτήματα για το τι θα συμβεί αν... βυθιστεί ελληνικό πολεμικό πλοίο!

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα η γειτονική χώρα δεσμεύει την περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και τις Οινούσσες για να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση. Πρόκειται για την άσκηση EFES 2018 και η γειτονική χώρα έχει καλέσει να την παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι χωρών από το ΝΑΤΟ, αλλά και τρίτων χωρών.

Της ΝΟΤΑΜ είχαν προηγηθεί υπερπτήσεις τουρκικών F - 4 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Χθες σημειώθηκαν συνολικά έντεκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ υπήρξε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα έξι τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 και τέσσερα F-4 που πετούσαν σε σχηματισμούς των δύο) προχώρησαν και σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ μεταξύ των 11 παραβιάσεων, ήταν οι υπερπτήσεις του ζεύγους των F-4 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Κλείσιμο
Επικίνδυνα σενάρια «πολέμου» από φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, μία μέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω

Αναλύοντας ένα παράξενο «σενάριο πολέμου», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο αρθρογράφος αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο ατύχημα, «ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο» και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι το δημοσίευμα δεν συνδέει ευθέως την υποθετική απόπειρα προβοκάτσιας με τους Γκιουλενιστες, κάνει ωστόσο ειδική αναφορά στην κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από Τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το περιστατικό είχε στη συνέχεια αποδοθεί σε Γκιουλενιστες αξιωματικούς από Τούρκους αξιωματούχους και μερίδα του τουρκικού Τύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης