Τσίπρας: Επίθεση για τα Paradise Papers από τη Θράκη

Τσίπρας: Επίθεση για τα Paradise Papers από τη Θράκη

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καθιστά προαιρετική τη δικαιοδοσία του μουφτή - Θα διατυπώνεται ρητά ότι οι κληρονομικές σχέσεις των μελών της μειονότητας καθορίζονται από τον αστικό κώδικα και όχι από τον ισλαμικό νόμο είπε ο Αλέξης Τσίπρας  


«Οι απόφοιτοι της σχολής κακών τεχνών, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, επιμένουν στην καταστροφή και προπαγανδίζουν την καταστροφή της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

Ο Πρωθυπουργός σχολίασε δεικτικά την στάση της ΝΔ στις αποκαλύψεις για τις offshore και τα Paradise Papers λέγοντας: «Ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν»! 

«Εμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια να θεμελιώσουμε, να χτίσουμε, να δώσουμε ώθηση στην πρόοδο. Και θα κλείσουμε με όλα τα μέσα το δρόμο για την παράδοση της χώρας, για άλλη μια φορά, στους παραδείσους εκείνους των λίγων, που οδηγούν στην κόλαση των πολλών», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος «θα έρθει πολλές φορές στη Θράκη μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αποδεικνύεται ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί ο καθένας:
 
-Από πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης.
 
-Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες
 
-Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα.
Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore.
 
"Ο καθένας άλλωστε που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε 

"Κάποιοι προσπάθησαν σήμερα να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό- μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό" πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
 
Τόνισε επίσης πως "αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί, όπως μας λένε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό το τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής".
 
"Και τώρα μας λένε πως εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική", πρόσθεσε. Αντί απάντησης, όπως είπε, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης", για να υπογραμμίσει πως "δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει".

Η νέα γενιά των αγροτών

"Η νέα γενιά των αγροτών πρέπει να ηγηθεί της παραγωγικής διαδικασίας. Και θα την ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο. Η επιλογή ενίσχυσης των νέων αγροτών και επιστημόνων του αγροτικού τομέα θα είναι αποτυπωμένη σε όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που ακολουθούν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο στόχος της παραγωγικής ανασυγκρότησης
 

"Η στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι βασικός στόχος ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για την περιφέρεια", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ενημέρωσε ότι στον τομέα της βιομηχανίας, οι συνολικές υποβολές στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο για την Περιφέρεια, ανέρχονται μέχρι σήμερα στις 17 με συνολικό ύψος 99 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο, είπε, υπάρχουν εδώ θέματα προς αντιμετώπιση, τα οποία δεν είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά μακρόχρονης κακοδιαχείρισης που έχει οδηγήσει βιώσιμες επιχειρήσεις στην κατάρρευση. Αναφέρθηκε στις εμβληματικές περιπτώσεις των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, της Βιομηχανίας Ζάχαρης και της ΕΝΚΛΩ.

Η Θράκη και το φυσικό αέριο 

"Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα βασικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Φυσικό Αέριο", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημείωσε τον κεντρικό ρόλο που παίζει στο σχέδιο αυτό ο TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.Τόνισε ότι παρότι έχει ήδη κατασκευαστεί το 50% του αγωγού, παραμένει επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσής του μέχρι το 2020.
 
Πρόσθεσε ότι προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του IGB, που θα διοχετεύσει το φυσικό αέριο από τον TAP στο δίκτυο της Βουλγαρίας.
 
Τον ενεργειακό χάρτη της Περιοχής, συμπληρώνουν δύο εθνικά έργα που θα τροφοδοτούν την εγχώρια, καθώς και τις αγορές των Βαλκανίων -και δυνητικά της Ευρώπης- με φυσικό αέριο: Η κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη και η αξιοποίηση του υπό εξάντληση κοιτάσματος Καβάλας, ως υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου, για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού.

Λιπάσματα και ΕΒΖ

 Σε ό,τι αφορά τα Λιπάσματα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και της ομαλότητας, η εφαρμογή όλων των αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
 
Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τόνισε ότι "η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η κακοδιαχείριση των διοικήσεων που διόριζαν, απαξίωσε συστηματικά τη μεγαλύτερη αγροτική βιομηχανία της χώρας και την οδήγησε ουσιαστικά σε χρεοκοπία".
 
"Εμείς, τόνισε, θα συνεχίσουμε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την κρατήσουμε ζωντανή και να ενισχύσουμε τη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, βιομηχανίας".
 
Για την ΕΝΚΛΩ, είπε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ, συστήνοντας ειδική επιτροπή και αξιολογώντας και βελτιώνοντας μέσω ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσαν, με δική τους επιλογή.
 
"Η διέξοδος για το θέμα της πρώην ΕΝ.ΚΛΩ είναι", είπε, "να οδηγηθούμε στην μόνη νόμιμη και καθαρή λύση: την άμεση πτωχευτική διαδικασία και τους ανοικτούς δημόσιους πλειστηριασμούς. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας κάποιων από τα εργοστάσια με βάση το σχέδιο των εργαζομένων. Και φυσικά με την συμβολή επενδυτικών σχημάτων που θα προκριθούν".

Εξαγγελίες για τις υποδομές

"Οι υποδομές είναι το κλειδί για να μετασχηματιστεί η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, από μια ακριτική περιοχή της χώρας σε ένα σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σε ό,τι αφορά τους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού, είπε ότι "ολοκληρώσαμε τον Κάθετο άξονα της Ροδόπης από την Κομοτηνή - Νυμφαίο - μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα" και πως σε λίγες ημέρες, παραδίδεται το τμήμα «Τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες» και εντός του 2018 το «Τμήμα Αρδάνιο - Μάνδρα». "Επιτέλους ο Έβρος θα αποκτήσει έναν ασφαλή κάθετο άξονα", σχολίασε.
 
Ανακοίνωσε ότι σε δεκαπέντε ημέρες δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας «Ξάνθη - Εχίνος - Ελληνο-Βουλγαρικά Σύνορα», προϋπολογισμού 35 εκατ. Είπε πως το υπουργείο Υποδομών εξασφάλισε έργα οδικής ασφάλειας ύψους 40,000,000 ευρώ που θα καλύψουν ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
Για τη σύνδεση της Δράμας, τόσο με την Καβάλα όσο και με την Αμφίπολη, είπε πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης μας ότι η μελετητική ωρίμανση και των δύο έργων θα προχωρήσει, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
 
Τα διόδια 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι μέσα στο χρόνο δημοπρατείται το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων και η Εγνατία οδός θα είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στον οποίο θα εγκατασταθεί. "Ήταν μια δέσμευση αυτής της κυβέρνησης που γίνεται πράξη", επισήμανε.
Ειδικότερα: "τα διόδια που θα λειτουργήσουν στον ενδιάμεσο χρόνο θα έχουν χρέωση 0,030 ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα υπάρχουν προβλέψεις για απαλλαγή των μετακινήσεων των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ σε όλο το οδικό δίκτυο και των μόνιμων κατοίκων ανά περιοχή".
Για τα σιδηροδρομικά έργα που θα ενταχθούν στο όραμα της "σιδηροδρομικής Εγνατίας", τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η σιδηροδρομική σύνδεση με τα λιμάνια.
Εσείς γλυτώσατε νωρίς... από τον χρυσό

Εσείς γλυτώσατε νωρίς... από τον χρυσό

Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα ήθελε να πει δύο λόγια για τους δασικούς χάρτες, τον τουρισμό και την Υγεία. 

«Να μας πείτε και για τον χρυσό» τον διέκοψε κάποιος από το ακροατήριο.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά και έσπευσε να συμπληρώσει: «Βλέπω εδω και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  Εσείς γλυτώσατε νωρίς...»

Νομοθετική ρύθμιση για την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική


Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα υπηρετήσει τους ακόλουθους πέντε στόχους, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
 
-Πρώτον, θα καθιστά, ρητά και σαφώς, την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική και υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, η υπόθεση θα υπάγεται στα αστικά δικαστήρια.
 
-Δεύτερον, θα ορίζει σαφώς, για πρώτη φορά, ότι τα αστικά δικαστήρια έχουν το τεκμήριο δικαιοδοσίας.
 
-Τρίτον, θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα οι αναγκαίοι δικονομικοί κανόνες ώστε ο Μουφτής να ασκεί τις αρμοδιότητές του μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει απολύτως τα δικαιώματα των διαδίκων.
 
-Τέταρτον θα διατυπώνεται ρητά ότι οι κληρονομικές σχέσεις των μελών της μειονότητας καθορίζονται από τον αστικό κώδικα και όχι από τον ισλαμικό νόμο, εκτός αν κάποιος επιλέγει εγγράφως το αντίθετο. Βεβαίως, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, θα μπορεί να αλλάξει την δήλωσή του ή απλώς να συντάξει μια διαθήκη κατά τον αστικό κώδικα οπότε και μόνο αυτή θα ισχύει.
 
- Και πέμπτον, θα διασφαλίζει ότι όλες οι δημόσιες διαθήκες που έχουν συνταχθεί μέχρι σήμερα, είναι ισχυρές και εφαρμόζονται.
 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και παρατηρήσεις, απόψεις, θα κάνουμε διάλογο, για να βελτιωθεί η πρόταση που θα καταθέσουμε»". Ανακοίνωσε δε ότι από αύριο, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Παιδείας, θα αρχίσει η σχετική διαβούλευση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός είπε:  «Η επόμενη μέρα και ο σχεδιασμός της βρίσκονται ήδη εδώ» και σημείωσε ότι «τον Αύγουστο του 2018 θα ξεκλειδώσουμε τις καγκελόπορτες που ήταν κλεισμένη η χώρα για 7 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΣΟΡ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?ΓΙΑΤΑ 66.000.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?ΓΙΑ ΤΑ 500 ΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΙΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?

Άγγελος

Τα λεφτά που κέρδισε ο πατέρας σου από την συνεργασία του με την χούντα, θα μας πεις που βρίσκονται παρκαρισμένα;;. Για τους νεώτερους : Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας Σκαπανεύς ΑΤΕ που μαζί με την ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ και την ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΟΜΩΣ.

Alex

Μαζί σου, πες μας κάτι και για την offshore...της Αυγής!

Alexis4ever

Η ένδοξη Θράκη στηρίζει Τσίπρα

- "αυταπατημένος" -

... τον στηρίζει με τις αυταπάτες ή χωρίς;;;

Ο ΚΟΦΤΗΣ

Γιά την Off - Shore που είναι πίσω απο τη σκουπιδοφυλλάδα σου την Αυγή, θα μας πείς τίποτα, ή θα το ξεχάσεις πάλι ...?

2019

Τα πάντα θα κριθώσι εν έτει 2019 , όταν ανοιχθώσι αι κάλπαι και καταμετρηθώσι αι ψή φοι του παντοδυνάμου λαού. Αύται αι ψήφοι θα εξαποστείλωσι άλλους εν τω Ταρτάρω και ετέρους εν τη εξουσία και τω πρωθυπουργικώ θώκω. Και τίς έσται ο δια μίαν εισέτι τετραετίαν εις πηδάλιον σκάφους της χώρας τούτο ηλίου φαεινότερον εστί. Ταύτα λέγω υμίν ίνα μη αναλίσκετε φαιάν ουσίαν τεταραγμένων εγκεφάλων, ένεκεν ενσκηψάσης τρικυμίας εν τοις κρανίοις , προς μαντείαν των μελλόντων κυβερνήσειν ημάς, ωσεί μάντεις κάλχαι. "Χρόνου γαρ εις τα πράγματα εάν λάβης, άπαντα λήξει και κατασταλήσεται" ως και Απολλόδωρος έλεξε.

9102

Είναι σίγουρο ότι ενέσκηψε τρικυμία στον εγκέφαλό σου με αποτέλεσμα ολική νέκρωση και πολτοποίηση της εγκεφαλικής σου μάζας! Αμήν.

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

"η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης, δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει" αφού για μας "Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω μας το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη." λατινοαμερικάνικο κανάλι 12/6/12 telesur . ότι "Ο καθένας άλλωστε που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν" αφού είναι αντιδιαλεκτικό να μην διαχωρίζουμε καλές off shore σαν αυτή που είναι μέτοχος στην Αυγή και κακές off shore σαν αυτή που έχει σαν μέτοχο τη M Μητσοτάκη.

καλά τα είπες

ψηφοι απο τα τουρκακια ,μονο εκει μπορεις,δωσε σανο ....

Μαρία

Αυτός καλά τα είπε αλλά κάποιοι άλλοιπου δεν τα λένε καθόλου καλά να το σκεφτούν κάπως καλύτερα. Γιατί κάνουν πράγματα που θα τους βγουν σε κακό. Καληνύχτα σας .....

Ίρις

Εσυ τα παιδιά σου στο πιο ακριβό νηπιαγωγείο οι άλλοι στα δημόσια με την πολιτική που εφαρμόζεις αρχιψεύταρε

Ιπο

Και πως την βρηκε την θρακη τον πηγανε μαλλον

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gkab10-768x576

Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι απελάσεις των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, είναι συνέχεια του show Σκριπάλ, στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα

2
aderfia_tsipra_arthro

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και τα αδέλφια του προαναγγέλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη - Απαντήσεις ζητά η ΝΔ σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά για τα δάνεια και τη διεκδίκηση δημόσιου έργου από την εταιρεία των Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα

27
4501584

Στη δήλωσή τους η  Ζανέτ  και ο Δημήτριος Τσίπρας κάνουν λόγο για  αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων

17
maria-spyrakh-thumb-large

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» ,  αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

90