Τσίπρας: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση - Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τη στυγνή δολοφονία

Τσίπρας: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση - Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τη στυγνή δολοφονία

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα - «Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της ΝΔ & πολύ καλός φίλος» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Τσίπρας: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση - Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τη στυγνή δολοφονία
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του πολιτικού κόσμου, στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Την άφατη οδύνη του για την απώλειά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένειά του.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα λίγο μετά της 7 το απόγευμα, με πέντε σφαίρες στην κοιλιά και στο κεφάλι, από δύο άγνωστους που φορούσαν κουκούλα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ενημερώθηκε για τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Κλείσιμο

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Άμεση ενημέρωση για το τραγικό περιστατικό είχε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε στο Twitter: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος».

Παράλληλα, μετά την είδηση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ανάληψη καθηκόντων από τα νέα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας 

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε απόψε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία απήυθυνε τα θερμά της συλλήπητηρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. 

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη» σημείωσε επίσης η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας. 

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

Τη θλίψη του για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε πριν από λίγο με ανάρτηση του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ανάρτηση του ο επικεφαλής του ποταμιού σημείωσε: 

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών»

Μεϊμαράκης: Συντετριμμένος από την άνανδρη δολοφονία ενός αγαπημένου φίλου

Τη θλίψη του για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Είμαι συντετριμμένος από την άνανδρη δολοφονία του αγαπημένου φίλου και εξαίρετου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η σκέψη μου στην οικογενεία του», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Αστυνομία οφείλει να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση

Σε ανάρτηση του στο twitter o αντιπρόεδρος της Νέας δημοκρατίας σημείωσε: «Αυτό που έγινε είναι πραγματικά τρομακτικό και η Αστυνομία οφείλει να το διαλευκάνει άμεσα. Συλλυπητήρια στη οικογένειά του. Κουράγιο».

Πρόεδρος ΔΣΑ: Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Κοντονής: Αποτροπιασμός για την άνανδρη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας  εξέφρασε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης  Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Επίσης, ο  κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

Θεοχαρόπουλος: Θλίψη και αποτροπιασμός 

O Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την δολοφονία του Μιχ Ζαφειρόπουλου:

 Καταδικάζω απερίφραστα την εγκληματική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η εν ψυχρώ εκτέλεση του προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Απαιτείται η άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και η σύλληψη των δραστών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. 


Παξινός (πρώην πρόεδρος ΔΣΑ): Άνανδρη δολοφονία

Σε δήλωσή του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Παξινός, αναφέρει: 

«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας 

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Δημοκρατία: Αναμένουμε από τις Αστυνομικές Αρχές το... αυτονόητο
 
«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος τονίζει επίσης: «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

ΚΚΕ: Άνανδρη και αποτρόπαια πράξη 


«Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη. Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Περισσός. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μ. Ζαφειρόπουλου.


Καμίνης: Η υπομονή με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία εξαντλήθηκε 


Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε σήμερα το βράδυ τον αποτροπιασμό του για δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ επισημαίνει ότι η υπομονή των πολιτών με τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Η πλήρης δήλωση του κ. Καμίνη έχεις ως εξής: «Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης