Γεννηματά: Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

Γεννηματά: Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

Με βάση το μητρώο που θα δημιουργηθεί στην εκλογή του αρχηγού θα προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, επισήμανε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας
Καταφέραμε να ξεπεράσουμε δισταγμούς και αμφισβητήσεις και να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του χώρου, τόνισε στη 2η Συνεδρίαση του Κ.Σ  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της οικονομίας. Χαρακτήρισε τον πρϋπολογισμό «μαγική εικόνα» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα του ιδιωτικού χρέους που αγγίζει το ύψος ρεκόρ των 300 δις ευρώ.
Κλείσιμο

«Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία επιμένει, με τις πολιτικές της κυβέρνησης δε μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε έξοδος από τα μνημόνια» υποστήριξε. 

«Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη Κυβέρνηση. Με βάση μια Εθνική Γραμμή, ένα Εθνικό Σχέδιο που θα υλοποιηθεί με την ευρύτερη  Εθνική Συνεννόηση» επανέλαβε και αναφέρθηκε στην πολιτική των συνεργασιών:

«Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ», άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού. Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο διακριτό ρόλο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Η ομιλία της κυρίας Γεννηματά:

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Πριν από 3 περίπου μήνες με την απόφαση του Πολιτικού και Προγραμματικού Συνεδρίου μας, προτείναμε προς όλους τους φορείς και τα πρόσωπα του Κεντροαριστερού χώρου ένα συγκεκριμένο Οδικό Χάρτη, για τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Σήμερα η πρότασή μας αυτή έχει πάρει σάρκα και οστά. Με πρώτο βήμα την ψηφοφορία εκλογής του Επικεφαλής. Με δυνατότητα όχι μόνο μαζικής αλλά και ουσιαστικής συμμετοχής όλων των προοδευτικών πολιτών, που θεωρούν τον εαυτό τους  αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού μας εγχειρήματος. Αμέσως μετά με βάση το μητρώο που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα για το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα.

Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν απόλυτα τις πρωτοβουλίες που πήραμε από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε δισταγμούς και αμφισβητήσεις και να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του χώρου. Και σήμερα εμείς η Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχουμε ως προτεραιότητά μας την  ολοκλήρωση  του εγχειρήματος.

Τώρα είναι η ώρα των πολιτών.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουν με την δική τους «παρουσία» την μεγάλη δυναμική στο εγχείρημά μας. Γιατί στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι Πρωταγωνιστές. Πρωταγωνιστές για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Γιατί ο στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Πριν έρθω στις εξελίξεις στο εσωτερικό, θεωρώ αναγκαίο να σταθώ για λίγο σε δύο κρίσιμα θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα όλη την Ευρώπη.

Το πρώτο είναι οι Γερμανικές εκλογές. Που χαρακτηρίστηκαν από την  υποχώρηση των κομμάτων του «μεγάλου συνασπισμού» και δυστυχώς και την σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς.

Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία στο σύνολο της πληρώνει το τίμημα της  defacto αποδοχής των συντηρητικών επιλογών της ακραίας λιτότητας που είχαν  επώδυνες επιπτώσεις σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας με τρόπο βίαιο. 

Είναι ώρα για ριζικές αλλαγές, για ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

Η συζήτηση για την Ευρώπη και το μέλλον της δεν σηκώνει άλλη αναβολή.

Και σε αυτή τη συζήτηση εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να πρωτοστατήσουμε, με συγκεκριμένες προτάσεις. Με ανοιχτά τα μέτωπα απέναντι στην συντήρηση αλλά και απέναντι στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό. Με ένα νέο ρεαλιστικό αφήγημα, που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Με τη διεκδίκηση μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης,

οικονομικά και πολιτικά ισχυρής,
με πολιτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την καταπολέμηση της φτώχειας,
με ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικά νομιμοποιημένο σύστημα διακυβέρνησης,
με κοινή αμυντική πολιτική,
κοινή μεταναστευτική πολιτική,
με επιμονή στις ανοιχτές κοινωνίες, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
Εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη είναι και οι πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις στην Ισπανία. Εκφράζω την συμπαράστασή μου προς το Σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας, που μέσα σε συνθήκες, έντασης, διχασμού και βίας, αναδείχθηκε σε δύναμη λογικής και μετριοπάθειας. Δύναμη ενότητας και υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Γιατί χρειάζεται πολιτική απάντηση, μακριά από λογικές καταστολής, στα εθνικιστικά, αποσχιστικά ρεύματα, που μόνο σε επικίνδυνες περιπέτειες οδηγούν.

Παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες το ίδιο πολυπαιγμένο και κακόγουστο έργο.

ΠΡΑΞΗ 1η: Στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού «όλα βαίνουν καλώς». Μαγική εικόνα, που δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει αφού η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Το ιδιωτικό χρέος φθάνει στο ύψος ρεκόρ των 300 δις ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες συνεχίζουν να  αυξάνονται ραγδαία έχοντας εκτιναχθεί και πάλι στα 6 δις ευρώ.  Μέσα σε ένα μόλις μήνα αυξήθηκαν κατά 588 εκ. ευρώ!

Και βέβαια η σκληρή για του πολίτες  πραγματικότητα πολύ σύντομα θα επιδεινωθεί από τις νέες επιβαρύνσεις 1.8 δις ευρώ που ακόμη και το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού δεν μπορεί να κρύψει.

ΠΡΑΞΗ 2η: Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι στην επικείμενη 3η αξιολόγηση του Προγράμματος, «όλα θα γίνουν σωστά και  στην ώρα τους».

Πάλι τα ίδια ψέματα. Ήδη καθυστερούν τραγικά σε οτιδήποτε αφορά θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, στην αγορά, στην ενέργεια, στον τραπεζικό τομέα, ενώ εκτίθενται με τις χαριστικές-ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που προωθούν.

Λόγια πολλά, καθυστέρηση και τέλος παράδοση άνευ όρων. Ο λογαριασμός για την  οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες θα είναι πάλι βαρύς.

ΠΡΑΞΗ 3η: Την ίδια ώρα χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες απειλούνται άμεσα με «λουκέτο». Βλέπουν τους εξοντωτικούς φόρους και την μη ένταξή τους στα κριτήρια του εξωδικαστικού συμβιβασμού, να τους οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ανεργία παραμένει υψηλή, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται και η Κυβέρνηση κάνει ασκήσεις δημιουργικής στατιστικής καλύπτοντας 1 θέση σταθερής και πλήρους απασχόλησης με 2 θέσεις ελαστικής ημι-απασχόλησης.

Με αυτές τις πολιτικές, με αυτή την ανικανότητα, με την παράταση της αβεβαιότητας, ούτε  Ανάπτυξη ούτε και «έξοδος» από τα Μνημόνια μπορεί να υπάρξει.

Εξάλλου είναι προκλητική ειρωνεία και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών να μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια εκείνοι που αλυσόδεσαν τη χώρα σε μόνιμο μνημόνιο διαρκείας με λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060 και εκχώρηση της εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια!

Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη Κυβέρνηση. Με βάση μια Εθνική Γραμμή, ένα Εθνικό Σχέδιο που θα υλοποιηθεί με την ευρύτερη  Εθνική Συνεννόηση.

Δεν επιτρέπεται να χάσουμε άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες.

Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι ένα εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο:

Δεν θα αφήσουμε η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δε θα επιτρέψουμε τη συντηρητική οπισθοδρόμηση.

Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε εμάς. Ξέρουν ότι όσο fake είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα τόσο original είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Θέλω να σταθώ σε 4 βασικές διαφορές μας, από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλούν για "ανάπτυξη" αλλά δεν το εννοούν.

Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δέσμιοι ενός μίγματος ιδεοληψιών και ανικανότητας κηρύσσουν τον πόλεμο στις επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Από το Ελληνικό μέχρι το Taxi Beat. Από την Χαλκιδική ως την Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα. Δεν είναι αυτό, το μέλλον  που ονειρευόμαστε για τον ελληνικό λαό και για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Στόχος μας, που  πρέπει να γίνει, εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας.

Ακούσαμε από την άλλη τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό κ. Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει.

Και πως θα παραχθεί ο πλούτος; Γιατί κι εδώ έχουμε διαφορά. Τι λέει η Δεξιά; Η Δεξιά λέει να τα αφήσουμε όλα στην αγορά, στην ασυδοσία της αγοράς. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει  την  ανάπτυξη, ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των  ισχυρών.

Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν σήμερα στηριχθούν μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία  και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Για μας η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Και πρώτα εκείνους, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Που βιώνουν την φτώχεια και τον κίνδυνο του περιθωρίου.

Η δεύτερη: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρούν τον Δημόσιο Τομέα περίπου ως λάφυρό τους, ως χώρο δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και κομματικών στρατών. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, μιλούν για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε υπολειτουργία του κράτους και ανεπαρκή παρουσία του σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η Παιδεία.

Όχι και στις 2 αυτές εξίσου καταστροφικές λογικές.

Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο. Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση  των δημόσιων κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών  που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

Είναι επιβεβλημένη η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης), αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και εξωστρεφούς Δημόσιου Συστήματος Παιδείας, που δεν επιτρέπει την οικονομική εξόντωση της ελληνικής οικογένειας, που δίνει περισσότερες δυνατότητες στην νέα γενιά.

Χρειάζονται ισχυροί δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ρυθμιστικές αρχές, ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες και σεβασμό  των νόμων.

Ένα Δημόσιο με αξιοκρατία, διαφάνεια, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και πελατειακές λογικές.

Η τρίτη: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραχώρησαν ως ενέχυρο στους δανειστές τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια. Δεν διστάζουν μάλιστα να συζητούν για την εκποίηση ακόμη και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό.

Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί δογματικά με  την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου. 

Είναι ώρα για δραστικές αλλαγές. Το λεγόμενο "Υπερταμείο", πρέπει να μετατραπεί σε Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Να προωθήσει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, με δίκαιο τίμημα, και κατεύθυνση των πόρων που θα προκύψουν,  από το Δημόσιο προς την Ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Προτείνουμε παράλληλα και "ρήτρες" στις συμβάσεις εκμετάλλευσης:

ρήτρα Απασχόλησης,
ρήτρα Περιβάλλοντος,
ρήτρα  ενίσχυσης της Τοπικής Οικονομίας και Κοινωνίας.
Η τέταρτη :Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, ξεκαθαρίζουν ότι γι’ αυτούς δεν χρειάζονται οι κλαδικές συμβάσεις, ότι δεν χρειάζεται στήριξη ο απροστάτευτος εργαζόμενος έναντι του εργοδότη, ενώ κηρύσσει τον πόλεμο στα συνδικάτα και διατυμπανίζει ότι θα περιορίσει το δικαίωμα της απεργίας. 

Εμείς δεν θα υποσχεθούμε βέβαια ότι αύριο το πρωί «ο κατώτερος μισθός θα γίνει 751 ευρώ», γιατί δεν λέμε ψέματα, δεν στηρίζουμε την πολιτική μας στον λαϊκισμό όπως έκανε ο κ.Τσίπρας. Τίποτα από ότι υποσχέθηκε και στον τομέα αυτό δεν υλοποίησε. Λέμε όμως και στους δύο, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την αρνητική κατάσταση που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας .

Δεν κλείνουμε τα μάτια για το τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους των 500 ευρώ.

Δεν ανεχόμαστε το παιχνίδι των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα ποσοστά της ανεργίας. Μοιράζουν μια θέση στα δύο.

Έχουμε ως σοσιαλιστικός φορέας, πάντα ως στρατηγική μας επιλογή την πλήρη απασχόληση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου. Στόχος μας είναι η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Αλλά και η δυνατότητα των εργαζόμενων και των συνδικάτων να διαπραγματεύονται ελεύθερα αξιοπρεπείς αμοιβές, και συνθήκες εργασίας. 

Στόχος να τηρούνται απόλυτα με την ευθύνη των δημόσιων ελεγκτικών αρχών οι προβλέψεις της νομοθεσίας στους εργασιακούς χώρους. Τα συνδικάτα μαζί με τους άλλους φορείς της παραγωγής, των επαγγελματιών, της Αυτοδιοίκησης, είναι οι κρίσιμοι και χρήσιμοι Κοινωνικοί εταίροι και συνομιλητές μας, στην προσπάθεια μας για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της Οικονομίας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη  είναι εδώ, ενισχυμένη, δυνατή και με αποφασιστικό και αυτόνομο ρόλο στις εξελίξεις.

Οι πολίτες μας παρακολουθούν και περιμένουν από εμάς, να ασχοληθούμε, να παρέμβουμε με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τα πραγματικά προβλήματα της Κοινωνίας και αυτή είναι η προτεραιότητά μας, αυτό κάνουμε.

Η μεγάλη προοδευτική παράταξη σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις.

Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, φέρνοντας στο προσκήνιο τους προοδευτικούς πολίτες, τους νέους, τα μεσαία στρώματα της παραγωγής και της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, όλους όσους  προσβλέπουν σε εμάς για μια δίκαιη κοινωνία.

Έχουμε σηματοδοτήσει τους στόχους μας με το τρίπτυχο:

Ενότητα-Διεύρυνση-Ανανέωση.

Ενότητα δυνάμεων. Διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Ανανέωση ιδεών, προσώπων και πρακτικών. Προχωρούμε. Το κάνουμε πράξη.

Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη πρόκληση με πρώτο βήμα για την μεγάλη προοδευτική παράταξη, την διαδικασία εκλογής του επικεφαλής της.

Τελείωσε η συζήτηση για τη διαδικασία  και τώρα είναι η ώρα της πολιτικής.

Δημιουργούμε τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Ζητάμε την στήριξη και την συμμετοχή των πολιτών με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση.

Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ», άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού. Εμείς με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο στο  εγχείρημα  μας. Θα επιμείνουμε στην στρατηγική διάκριση Προόδου-Συντήρησης, Αριστεράς-Δεξιάς. Θα επιμείνουμε στην Εθνική Γραμμή για την ανασυγκρότηση της χώρας και την Εθνική Συνεννόηση για την επιτυχία της.

Εμείς είμαστε η εγγύηση πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο διακριτό ρόλο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Θα επιμείνουμε για την δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα με θεσμικές και δημοκρατικές λειτουργίες, με σύγχρονες προοδευτικές αντιλήψεις, με συμμετοχικές λειτουργίες, ανοιχτό σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Η δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών. Θα είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής αλλά δεν τελειώνει με αυτήν.

Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης  πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν. Η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Τώρα που τα ψεύτικα αφηγήματα κατέρρευσαν. Τώρα που τα παραμύθια τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν. Απλώνουμε το χέρι σε όσους απογοητευμένοι από τις δυσκολίες της κρίσης και τη βίαιη ανατροπή στη ζωή τους αναζήτησαν διεξόδους και λύσεις εκεί που τελικά αποδείχτηκε ότι υπήρχαν μόνο ψέματα και αυταπάτες.

Αφήνουμε πίσω ό.τι μας πλήγωσε. Καλούμε γενικό προσκλητήριο και επιστρατεύουμε όλες τις προοδευτικές  δημιουργικές δυνάμεις  του τόπου για να παλέψουμε και να πετύχουμε. Ενώνουμε τα χέρια και  προχωράμε χωρίς φόβο για το μέλλον με καθαρή εντολή από τους πολίτες.

Φέρνουμε  στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, τους νέους ανθρώπους. Η Ελλάδα με την ισχυρή Κεντροαριστερά πρωταγωνιστή μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπρος.

Με αναπτυξιακή  έκρηξη,
Με ρήξη με ότι κρατά τη χώρα και την κοινωνία καθηλωμένη στις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του χθες,
Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που έχουν την στήριξη και την συμμετοχή  της κοινωνίας.
ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μπολιάσουμε τους νέους και τι νέες  της πατρίδας μας με την πραγματική ελπίδα για  «να ανθίσει» η ζωή τους  ξανά.

Και μαζί τους και η Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης