Τι σημαίνει για Ελλάδα και Κύπρο η σύγκρουση Νετανιάχου-Ερντογάν

Τι σημαίνει για Ελλάδα και Κύπρο η σύγκρουση Νετανιάχου-Ερντογάν

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου - Οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να ενισχύσουν τις στρατηγικές σχέσεις τους με Κύπρο και Ελλάδα

Η νέα άγρια αντιπαράθεση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ήταν αναμενόμενη για όσους παρακολουθούμε εκ τους σύνεγγυς τις κατά καιρούς κρίσεις και γενικότερα τις σχέσεις των δύο χωρών. 

Είμαι από αυτούς που ΔΕΝ ανησύχησα καθόλου, όταν πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ, ο οποίος μίλησε για τον αγωγό που δήθεν θα μεταφέρει το ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. 

Πρώτον, ο εν λόγω κύριος, που προκαλεί συχνά-πυκνά με τις δηλώσεις του, είχε ομολογήσει για πρώτη φορά ότι το Ισραήλ έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς του και ένα δεύτερο αγωγό. Αυτόν, που ονειρεύεται ο κ. Νετανιάχου, και ο οποίος θα ξεκινά από τη χώρα του και μέσω της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιταλίας θα φτάνει στην Ευρώπη. 

Και δεύτερον, την απόφαση για τους αγωγούς θα λάβει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Νετανιάχου άλλα είπε, και πολύ ευχάριστα, στη Θεσσαλονίκη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Σε ότι αφορά τη διέλευση από την Τουρκία, το θέμα των αγωγών είναι βέβαια δευτερεύον πια. 

Η άθλια και συνεχής επίθεση του κ. Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ, δεν επιτρέπει στο Εβραϊκό Κράτος ούτε καν σκέψη για να παραδώσει τα κλειδιά του φυσικού του αγωγού σε ένα αντισημίτη ηγέτη, ο οποίος δεν κρύβει τις κρυφές σκέψεις του: ότι θα ήθελε να έβλεπε την καταστροφή του Ισραήλ.

Όταν ο ισλαμιστής Πρόεδρος της γειτονικής χώρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική: Επιτίθεται στο Εβραϊκό Κράτος και ρίχνει και μερικές βολές στην Ελλάδα και την Κύπρο έτσι για να μας υπενθυμίζει τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο και στον κατεχόμενο βορρά. Μετά το αποτυχημένο ταξίδι του στον Περσικό Κόλπο, όπου πήγε για να «διασώσει» τους Εμίρηδες του Κατάρ και τα βρήκε σκούρα, ο κ. Ερντογάν δεν είχε άλλο τρόπο για να συσπειρώσει τους ακραίους ισλαμιστές. Η επίθεση εναντίον των Ισραηλινών ήταν η αναμενόμενη κίνηση. Και την έκανε από το προεδρικό του αεροπλάνο, με αφορμή τα επεισόδια και τις ταραχές στα Ιεροσόλυμα. 

Ο κ. Ερντογάν είπε και μία κουβέντα, στην οποία πρέπει να δώσουμε σημασία: Να προστατεύσουμε, είπε, την Παλαιστίνη, όπως προστατεύουμε τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Οι Ισραηλινοί, που αναλύουν καλύτερα την κατάσταση από εμάς, ενημέρωσαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας καλεί τους εξτρεμιστές ισλαμιστές σε τζιχάντ εναντίον του Ισράηλ. Πρόκειται για κουβέντα επικίνδυνη, καθώς στο Ισραήλ την έχουν εκλάβει ως έχει: ότι ο κ. Ερντογάν καλεί τους εξτρεμιστές να επιτεθούν εναντίον του Εβραϊκού Κράτους. Να επιτεθούν με «τρομοκρατικό τρόπο», όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας… 

Η τελευταία σύγκρουση του προέδρου της Τουρκίας με τον κ. Νετανιάχου πρέπει να είναι και η μοιραία για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει ρότα και να τερματίσει κάθε «υπόγειο» διάλογο, που κράτησε στη ζωή τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις ταπεινωτικές προκλήσεις της Άγκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινές πηγές, συνήλθε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να λάβει σημαντικές αποφάσεις. 

Παρά το γεγονός ότι ο «εχθρός του εχθρού μου» δεν είναι αναγκαστικά και φίλος μου, στην περίπτωση αυτή οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία άλλη επιλογή παρά να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατηγικές σχέσεις τους με την Κύπρο και την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όποιος και αν είναι ο ηγέτης του Ισραήλ, που να έχει την παραμικρή δυνατότητα να μην ακολουθήσει αυτή τη μόνη επιλογή. Έτσι κι αλλιώς, χωρίς την έγκριση της Λευκωσίας και της Αθήνας, η Πολεμική Αεροπορία που αποτελεί το καμάρι του Εβραϊκού Κράτους, δεν θα έχει τη μόνη έξοδο προς τη Μεσόγειο, που είναι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Συμβαίνουν και άλλα πολλά σε στρατηγικό και στρατιωτικό επίπεδο, που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουμε. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα «ήταν πάντα εκεί» όταν τις χρειάστηκε ο κ. Νετανιάχου. Τώρα είναι η σειρά του «να είναι εκεί». Δεν περιμένει κανείς να πολεμήσει για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αλλά σίγουρα μπορεί να στέλνει τα μηνύματά του στην Άγκυρα βοηθώντας τους μοναδικούς του συμμάχους στη Μεσόγειο. 

Αν ο κ. Νετανιάχου κοιτάξει τον χάρτη της περιοχής, θα μαραζώσει. Διότι είναι περικυκλωμένος μόνο από εχθρούς. Είναι γνωστό επίσης, και δεν κάνω καμία μεγάλη αποκάλυψη, ότι το Ισραήλ είναι σημαντικός σύμμαχος των Κούρδων. Βοήθησε για να στηθεί το αυτόνομο κράτος του Κουρδιστάν στο Ιράκ. Τώρα θα μπορούσε να βοηθήσει για να γίνει αυτό το κράτος κανονικό. Διότι εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα του Ισράηλ. 

Ο κ. Ερντογάν και ο κ. Νετανιάχου αντάλλαξαν χθες βαριές κουβέντες. Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η αντίδραση του Ισραήλ, διότι είχε προκληθεί και στο παρελθόν, το ίδιο βάναυσα όπως και χθες. Η απόφαση έκδοσης αποφασιστικής απάντησης είναι μία νέα και καλοδεχούμενη αλλαγή πολιτικής. Το μέτωπο Άγκυρας-Τελ Αβίβ μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις, που θα είναι αρνητικές για την Τουρκία. Προσωπικά -με βάση τις αναλύσεις που διαβάζω- είμαι βέβαιος γι’ αυτό. Ο κ. Νετανιάχου δεν μπορεί να προχωρήσει σε απολύτως καμία συμφωνία με την Τουρκία, όσο υπάρχει ο Ερντογάν. Διότι είναι ένας παθολογικά και παθιασμένα αντισημίτης.

Πηγή: mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Γανυμήδης

Επιτέλους το Ισραήλ κατάλαβε ποίοι φίλοι έχουν μέλων! Εύχομαι το Ισραήλ Θα πάρει την σωστή απόφαση, η λύση του Κυπριακού ζητήματος θα φέρει πολύ κοντά Έλληνες και Ισραηλίτες θα ξεπεραστεί η αιτία της εχθρότητας των Ελλήνων κατά του Ισραήλ!

γνωστο

ο Τραμπ κανει οτι του πει το Ισραηλ για τα θεματα της περιοχης μας

Υπερπολυτεκνος

Ο τραμπ κάνει ότι τού λένε οι Εβραίοι

Γιωργος

ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ, , ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΑΡΑΒΕΣ......ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ.....ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟ , ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΑΞΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ......

ΚΥΠΡΙΟΣ

Τίποτα δε χάσαμε. Οι σχέσεις Κύπρου -Αιγύπτου είναι καλύτερες από ποτέ, και όχι θεωρητικά. Υπάρχει άριστη συνεργασία στο θέμα του ΦΑ, όπου παίζονται πολλά δις κι αν η Αίγυπτός ακολουθούσε ανθελληνική πολιτική, καμιά οριοθέτηση δε θα γινόταν- και καμιά γεώτρηση. Εδώ όταν οι πουλημένοι πολιτικοί μας έβλεπαν ως μόνη διέξοδο ....τον αγωγό προς την Τουρκία (!!!) ήρθε η Αιγυπτος για να μας προτείνει να αγοράσει ΟΛΟ το ΦΑ του οικοπέδου Αφροδίτη, ξεγυμνώνοντας τους. Οι Αιγύπτιοι και όσοι αραβόφωνοι κι Άραβες επηρεάζονται από αυτούς είναι αντιτούρκοι και σχετικώς ουδέτεροι στις σχέσεις με το Ισραήλ. Οι τουρκοφιλοι Άραβες (Κατάρ, μόνο πλέον) ήταν πάντα τουρκόφιλοι. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το παζλ.

Χαχαχαχαχ

Τι λές ρε Καραμήτρο Συριζοστόκε....χαχαχχαχα Κόψε τα ληγμένα και μη ξεχνάς στα 4 είπαμε και πρηνηδόν!!

Τάκης

Για την Ελλάδα πολλά. Για το βόδια που την κυβερνούν και γλείφουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα τους Τούρκους δεν σημαίνει τίποτα

freeman

Γαπ , min 20 χρονια μπροστά , από υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα . Η διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με την ιστορική ανταλλαγή επισκέψεων των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, κκ. Γιώργου Παπανδρέου και Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίο πήραν την πολιτική απόφαση να αναβαθμίσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθήθηκε από μία άνευ προηγουμένου ανταλλαγή επισκέψεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών. Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 7 μηνών πραγματοποιήθηκαν 11 επισκέψεις Ελλήνων Υπουργών και Υφυπουργών στο Ισραήλ μεταξύ αυτών και επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών, Επικρατείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και των Υφυπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ένεργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτή η αρχική διαδικασία κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. κ. Κάρολου Παπούλια στην Ιερουσαλήμ τον Ιούλιο του 2011, την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο. Κατά την ίδια περίοδο επισκέφθηκαν την Ελλάδα οι Ισραηλινοί Υπουργοί Εξωτερικών, Επικράτειας, και Τουρισμού καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας. Σαν να ήταν εχθές στην Πλατεία Συντάγματος που αντιμνηνονιακοί αριστεροφασίστες είχαν αποδεχτεί τον αντιΕβραισμό των αντιμνηνονιακών ναζιστών , και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ και να κρεμάσουν τον ΕλληνοΑμερικανοΠολωνοΕβραίο (από την μάνα του) Γ.Α.Παπανδρέου που ΤΑΧΑ ΕΊΧΕ ΣΥΝΟΜΩΤΉΣΕΙ με Ομπάμα-ΔΝΤ-CIA-FED-Εβραικές Τράπεζες για να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . Ο δε Καραμανλοδιασώστης Κύπριος Δημοσιογράφος . . . Ιγνάτιος , ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΓΑΠΙΚΉ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ με . . . .αποκλειστικές πληροφορίες από την Εδρα του ΔΝΤ στην . . .Πουτινολάγνα Ραφήνα . . . . . . .αυτός και ο Λαζόπουλος . Τώρα , ο ΚαραμανλοΤσιπρονταβάς Πούτιν δίνει S400 και Πυρηνικη τεχνολογία στον Μισότρελο Τουρκαλά για ένα ΝΕΟ 1922 όπως μας τάζει -απειλεί και ξεξιοαριστεροί αντιΓαπικοί αντιΕβραίοι , ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ Αμερικανοί και Ισραηλινοί .

Χ

Ο μπαμπάς του ΓΑΠ μας κουβαλούσε συνέχεια τον Αραφάτ στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.Ο Κων.ι Μητσοτάκης ήταν αυτός που αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ όταν ανέλαβε πρωθυπουργός από τον "έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί"τον μπαμπά του ΓΑΠ δηλαδή.Με τον Σαμαρά υπογράφηκαν οι συμφωνίες Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.Όσο για τον Καραμανλή πάντα διατηρούσε άριστες σχέσεις με το Ισραήλ.Το ότι είχε σχέσεις καλές με τη Μόσχα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις καλές σχέσεις με το Ισραήλ.Εξάλλου Ρωσία και Ισραήλ έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και έχουν συνεργαστεί πολλές φορές όταν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν.Γι αυτό που δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τη ΝΔ είναι για ανεύθυνη εξωτερική πολιτική.

FREEMAN

ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕ : //// Η διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με την ιστορική ανταλλαγή επισκέψεων των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, κκ. Γιώργου Παπανδρέου και Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίο πήραν την πολιτική απόφαση να αναβαθμίσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθήθηκε από μία άνευ προηγουμένου ανταλλαγή επισκέψεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών. Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 7 μηνών πραγματοποιήθηκαν 11 επισκέψεις Ελλήνων Υπουργών και Υφυπουργών στο Ισραήλ μεταξύ αυτών και επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών, Επικρατείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και των Υφυπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ένεργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτή η αρχική διαδικασία κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. κ. Κάρολου Παπούλια στην Ιερουσαλήμ τον Ιούλιο του 2011, την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο. Κατά την ίδια περίοδο επισκέφθηκαν την Ελλάδα οι Ισραηλινοί Υπουργοί Εξωτερικών, Επικράτειας, και Τουρισμού καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας. //// είναι ΚΕΙΜΕΝΟ copy paste από το site Ισραηλινής Πρεσβείας , ΡαφηνοΜοσχάτε βλάκα . ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ EKEI ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ .

freeman

ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕ : ////Η διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με την ιστορική ανταλλαγή επισκέψεων των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, κκ. Γιώργου Παπανδρέου και Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίο πήραν την πολιτική απόφαση να αναβαθμίσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθήθηκε από μία άνευ προηγουμένου ανταλλαγή επισκέψεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών. Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 7 μηνών πραγματοποιήθηκαν 11 επισκέψεις Ελλήνων Υπουργών και Υφυπουργών στο Ισραήλ μεταξύ αυτών και επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών, Επικρατείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και των Υφυπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ένεργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτή η αρχική διαδικασία κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. κ. Κάρολου Παπούλια στην Ιερουσαλήμ τον Ιούλιο του 2011, την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο. Κατά την ίδια περίοδο επισκέφθηκαν την Ελλάδα οι Ισραηλινοί Υπουργοί Εξωτερικών, Επικράτειας, και Τουρισμού καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας.//// Είναι copy paste από site Ισραηλινής Πρεσβείας , ΜοσχατοΡαφηνάτε Ιγνάτιε ! Η αντιΓαπική υστερία σου , πούλησε πολλάααααα βιβλία σου ε ?

Τσού ρε Λαλάκη

Ρε πασοκολαμόγιο πάντα δοκίμασε κανά γενόσημο μπας και ξεμπλοκάρει η καμμένη φλάντζα σου, που πουλάς και πνεύμα γκιοζάκο...

Μπαμπης

το Ισραηλ κινει τα νηματα

@Το Ισραήλ κινεί τα νήματα...!

Παντού και...πάντα!!!

Γ

TO ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟ, ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, αν το οικονομικο συμφερον του αλλαξει....οταν ΦΥΓΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ...Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ εχει πιο πολυ μπεσα αλλα εχουμε γινει εχθροι των ισλαμιστων κ αν ξαναεπικρατησουν την πατησαμε....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΜΕΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΗΔΗ......κριμα κ ιγνατιου και σε θεωρουσα πιο σοβαρο αναλυτη σε διεθνη θεματα αλλα εχεις παρασυρθει απο το κλιμα λατρειας που επικρατει στην κυπρο για ισραηλ ....ολοι οι κυπριοι ξεχνατε τον αξονα τουρκιας-ισραηλ που θα ξαναγινει πραγματικοτητα μολις ο ερντο φυγει...

Χαχαχαχαχ

Πιο στόκος πεθαίνεις!! Χαχαχαχχα όργιο

Α Ω

Και για ολα αυτα αλλα κσι πολλα αλλα επιτευγματα του μουρλου απενατι,σιγα μην τον επιβραβευαν,στις συνομιλιες για το Κυπριακο,με το να τον αφησουν να αλωνιζει στο νησι με τον στρατο του.Κατω απο τις συνθηκες της πολιτικης διακυβερνησης της Τουρκιας τι εχει να κερδισει η Κυπρος και η Ελλαδα,η ΕΕ,αλλα και ολοκληρη η περιοχη;Ο Αιντε ηθελε να πιεσει την μια πλευρα για να στολισει το προσωπικο του πολιτικο προφιλ,αγνοωντας τις επικαιρες εχθρικες συμπεριφορες του δημαγωγου Ερντογαν και του ιςλαμιστικου συρφετου που τον ενισχυει στην εξουσια.Θελει να ακουγονται οι κραυγες του να ξεσηκωνει τους "πιστους"εναντια στους εχθρους του ισλαμ διεκδικοντας ετσι τον τιτλο του θρησκευτικου ηγετη,κατι σαν τους αλλους που βλεπουν τωρα τα ραπανακια απο κατω.

Αμεινιας

Έχουμε πάρα πολλά να διδαχθούμε από τους Ισραηλινούς σε θέματα άμυνας... επιβάλλεται η όσο το δυνατόν βαθύτερη σύσφιξη των σχέσεων μας και ιδιαίτερα η στρατιωτική συνεργασία... π.χ. έχουν εκσυγχρονίσει τα ελικόπτερα Apache που έχουν με δικά τους συστήματα, λύση που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε και εμείς...

@έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τους Ισραηλινούς.

Πιό Εβραιόφιλος πεθαίνειςςςς!!!!!

Αμεινιας

Τρεις κερδισμένοι πόλεμοι κοντρα σε πολλαπλασιους αντιπάλους μεταπολεμικά, ανθηρή οικονομία, ισχυρή πολεμική βιομηχανία, εξωτερική πολιτική από το πάνω ράφι... αν βλέπεις στην περιοχή κάναν άλλο της προκοπής να προσεταιριστουμε δώσε μας τα φώτα σου... αλλιώς κόψε τους χαρακτηρισμούς ανώνυμε...

@@έχουμε πολλά να διδαχθούμε 27/07/2017 13:52

Και εσύ πιο ΑΣΧΕΤΟΣ πεθαίνεις!

φοβού τους Δαναούς..

Το Ισραήλ, όπως κάθε σοβαρό κράτος, καθορίζει τις συμμαχίες του με βάση τα συμφέροντά του. Την παρούσα χρονική στιγμή ο Ερντογάν και όχι η Τουρκία είναι εχθρός του Ισραήλ. Μόλις όμως ο Ερντογάν βγει από την μέση και επανέλθει η πρότερη ισορροπία, οι παλιές συμμαχίες θα αποκατασταθούν. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο, την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη και σημαντική (δυστυχώς για εμάς), για να την αγνοήσουν. Εμείς πρέπει να κοιτάμε κερδίσουμε χρόνο και να επουλώσουμε τις πληγές μας, όσο οι άλλοι τρώγονται (περίπου ότι έκανε και η Τουρκία στον 2ο ΠΠ).

asxetos

Εχεις αποψη και σωστη θεση μαλλον εχεις εμπειρια

Chris

Η τελευταία σου πρόταση είναι όλα τα λεφτά. Εκεί φαίνεται ότι έχεις πολύ καθαρή λογική θέση. Και ήταν και κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Ο παραλληλισμός Τουρκίας του 2ΠΠ με την Ελλάδα του σήμερα, είναι πραγματικά πολύ έξυπνος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsot

Ο μητροπολίτης παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει

10
4805236

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε ότι η ελληνική πολτεία δεν ζητά εκδίκηση, αλλά αναγνώριση και δικαιοσύνη - Εξήρε την παροχολογία της κυβέρνησης λέγοντας ότι η οικονομία ανέκαμψε και μοιράζει καρπούς - Τι είπε για τους δανειστές και τις ευρωεκλογές - Η υποδοχή με ποντιακό χορό

28