Επαφές ισοβίτη με Καμμένο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα Δικαιοσύνης και Βουλής

Επαφές ισοβίτη με Καμμένο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα Δικαιοσύνης και Βουλής

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη πως δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή - «Βροχή» ερωτήσεων στη Βουλή

Επαφές ισοβίτη με Καμμένο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα Δικαιοσύνης και Βουλής
Τρεις βουλευτές της ΝΔ
,
ΠΑΣΟΚ και
Ποτάμι
Κλείσιμο
ζητούν εξηγήσεις για το θέμα και προκειμένου να τις εξασφαλίσουν έκαναν χρήση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας,
μετά το δημοσίευμα που προκάλεσε σάλο, καθώς ενέπλεξε τον Πάνο Καμμένο
σε συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση Noor 1, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναφέρει, μάλιστα, πως «ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας». Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον υπουργό Άμυνας εάν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη και αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους. 

Είχαν προηγηθεί οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πλακιωτάκης που κατέθεσαν επίκαιρες ερωτήσεις προς τους αντίστοιχους υπουργούς Σταύρο Κοντονή και Πάνο Κουρουμπλή ζητώντας εξηγήσεις για όσα γράφτηκαν στον Τύπο και το διαδίκτυο. 

Ο κ. Πλακιωτάκης στην ερώτησή του που κατατέθηκε χθες επισημαίνει την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να ενημερώσει τη Βουλή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή θα προβεί, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή αξιωματικού.  

Τονίζει, επίσης, ότι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων του εν λόγω αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος με τον ισοβίτη, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία. 

Από την πρώτη ημέρα που προέκυψε το θέμα είχαν αντιδράσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με κομματική ανακοίνωση και δηλώσεις στελεχών του.

Έρευνα και στη Δικαιοσύνη

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε και παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αυτή την ώρα εισαγγελέας διερευνά τη βασιμότητα των καταγγελιών Γιαννουσάκη, είναι όμως πιθανό η σχετική δικογραφία να αποσταλεί από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διαβίβαση της δικογραφίας θα γίνει προκειμένου να  υπάρξει καθορισμός αρμοδιότητας -έτσι λέγεται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία -καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται σε όσα καταγγέλει ο ισοβίτης περιλαμβάνεται και εισαγγελικός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά.

Για το λόγο αυτό η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρειας που είναι κοντά στην Αττική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης