Αντιδράσεις και από τα κατεχόμενα για την «υπερπόντια επαρχία»

Αντιδράσεις και από τα κατεχόμενα για την «υπερπόντια επαρχία»

Ομαδικά πυρά δέχεται ο σύμβουλος του Ερντογάν ακόμα και από τους εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων - Αυτή είναι μια έννοια που έχει τις ρίζες της στην οθωμανική ιστορία και πλέον είναι πεπαλαιωμένη είπε ο εκπρόσωπος του Ακιντζί

Αντιδράσεις και από τα κατεχόμενα για την «υπερπόντια επαρχία»
Αντιδράσεις ακόμα και από την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Συμβούλου του Ερντογάν
. Η  δήλωση ότι  το ψευδοκράτος είναι μια «υπερπόντια επαρχία» της Τουρκίας, είναι μια δήλωση που πληγώνει τους Τουρκοκύπριους και μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί
Κλείσιμο


Ο Μπαρίς Μπουρτζιού σχολιάζοντας δηλώσεις του εκ των αρχισυμβούλων του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τουρκικής τηλεόρασηςανέφερε επίσης ότι στόχος είναι, όπως επισήμως έχει καθοριστεί και με τη στήριξη της Τουρκίας, η επίτευξη μια διζωνικής ομόσπονδης Κύπρου που θα βασίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες. Έκανε επίσης λόγο για ανάρμοστες δηλώσεις του Γιγίτ Μπουλούτ προς την τ/κ κοινότητα και το ψευδοκράτος, σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν ο ίδιος είχε προβεί και πάλι σε δηλώσεις που είχαν προκαλέσει θυμό στην κοινωνία.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη αναφέρει ότι αν και δεν βρίσκεται άξιο λόγου να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανεπίσημες δηλώσεις του Γιγίτ Μπουλούτ, που είναι γεμάτες με λανθασμένες πληροφορίες, “όταν λάβουμε υπόψη το αξίωμά του, είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε και να τις ξεπεράσουμε”.

Η φράση “υπερπόντια επαρχία”, ανέφερε ο Μπαρίς Μπουρτζιού, δεν έχει θέση στη σύγχρονη θεωρεία της Τουρκίας για την “εθνική συμφωνία” (σσ στα τουρκικά misak-ı milli, συμφωνία διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας) αλλά είναι μια έννοια που έχει τις ρίζες της στην οθωμανική ιστορία και πλέον είναι πεπαλαιωμένη.

Οι δηλώσεις του Μπουλούτ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τον λεγόμενο "πρωθυπουργό" των κατεχομένων, από τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης