Ακιντζί: Να προετοιμαστούν οι Ελληνοκύπριοι για ομοσπονδία

Ακιντζί: Να προετοιμαστούν οι Ελληνοκύπριοι για ομοσπονδία

Πώς σχολίασε ότι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Σερβία δεν μετέβησαν στα κατεχόμενα για διεθνές φεστιβάλ, καθώς ενημερώθηκαν για το ότι πρόκειται για παράνομο "κράτος"

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης πρέπει να προετοιμάσει τον εαυτό του και την κοινότητά του για μια ομοσπονδιακή λύση, αν δεν το κάνει στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική λύση, όπου δύο ίσα κράτη θα ζουν δίπλα δίπλα, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, προσθέτοντας ότι τώρα εργάζονται για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής δομής στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί μιλούσε σε μαθητές από διάφορες ξένες χώρες που συμμετέχουν σε φεστιβάλ στα κατεχόμενα. Οι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Σερβία δεν μετέβησαν στα κατεχόμενα καθώς ενημερώθηκαν για το ότι πρόκειται για παράνομο "κράτος".

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Σερβία, δεν πήγαν στο φεστιβάλ "λόγω της αδιάλλακτης" – όπως υποστήριξε – στάσης της "ελληνοκυπριακής διοίκησης", που τους εμπόδισε. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, συνέχισε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το περιστατικό αυτό ήταν λάθος και υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ανησυχούν για τυχόν αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Τέλος τους ευχήθηκε “καλό μπαϊράμι” λέγοντάς τους “ελπίζω εσείς να δημιουργήσετε στο μέλλον έναν καλύτερο κόσμο απ` ό,τι εμείς κάναμε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

axtsioglou-vouleutes_main01

Δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια ζητούν Γενιά, Ντζιμάνης, Καραγιάννης - Καραγιαννίδης προς διαφωνούντες:  πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο άλλης πολιτικής παράταξης 

32
fremm-frigate-new

Ενώ αναμένονται απαντήσεις από τον Καμμένο - Την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να διαψεύδει μέσω του Τύπου και ο Τζανακόπουλος κρατά αποστάσεις από τον Κουβέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επιμένει ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία - Για ερασιτεχνισμό έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία

5
stavros-theodorakis

«Αυτό δεν θα γίνει αν δεν αλλάξουν τρία πράγματα: Η φορολογική πολιτική, η μείωση της γραφειοκρατίας, κυρίως σε ότι αφορά στις αδειοδοτήσεις και η επιτάχυνση της δικαιοσύνης»