Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ: Ψηφίζουν τελικά οι ΑΝΕΛ το άρθρο για την ιθαγένεια

Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ: Ψηφίζουν τελικά οι ΑΝΕΛ το άρθρο για την ιθαγένεια

Νωρίτερα ο εισηγητής του κόμματος είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το σχετικό άρθρο 

Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ: Ψηφίζουν τελικά οι ΑΝΕΛ το άρθρο για την ιθαγένεια
Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ προκαλεί το άρθρο που παρέχει την ελληνική ιθαγένεια και σε αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν σε ελληνικά ιδιωτικά σχολεία «χαρίζοντας»  - για μια ακόμα φορά - πρωτοφανείς για τα κοινοβουλευτικά χρονικά καταστάσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ολομέλειας η τοποθέτηση εισηγητή ενός κόμματος  για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του «διορθώνεται»  από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας ο οποίος μάλιστα ανήκει σε άλλο κόμμα!

Ειδικότερα, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης επισήμανε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το άρθρο 29 εξηγώντας πως «είχαμε καταψηφίσει το 2015 τον  σχετικό Κώδικα.

Σήμερα, μένοντας  πιστοί σε εκείνη μας την στάση καταψηφίσουμε το άρθρο 29 που τον τροποποιεί». Αλλωστε, τις ίδιες θέσεις ανάπτυξε ο κ. Κατσίκης και κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο προεδρεύοντας της Ολομέλειας Τάσος Κουράκης ανέφερε  πως «με ενημέρωσε η ΚΟ των ΑΝΕΛ πως θα υπερψηφίσουν την επίμαχη διάταξη παρά τις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε νωρίτερα ένας βουλευτής της».

Το απίστευτο αλαλούμ προκάλεσε τον σχολιασμό της κυρίας Νίκης Κεραμέως που είπε «κ. Κουράκη κάνατε μια δήλωση για την στάση των ΑΝΕΛ. Με έκπληξη ακούσαμε ότι θα ψηφίσουν. Οι ΑΝΕΛ εκπροσωπήθηκαν στην επιτροπή και στην Ολομέλεια από τον εισηγητή τους τον κ. Κατσίκη και είπαν ότι καταψηφίζουν το άρθρο 29. Με ποια ιδιότητα εσείς εκπροσωπείτε τους ΑΝΕΛ; Πως λειτουργεί ο κυβερνητικός συνασπισμός;».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Κουράκης είπε πως «Η θέση των ΑΝΕΛ θα εκφραστεί κατά την διάρκεια ψηφοφορίας. Έγινε μια τοποθέτηση από τον κ. Κατσίκη που είναι εισηγητής. Η πληροφόρηση που ειχα εγώ στο μεσοδιάστημα μέχρι ψηφοφορία ήταν αυτή που σας είπα και θεώρησα σωστό να την πω γιατί μας παρακολουθούν από το κανάλι της Βουλής. Κατόπιν τούτου περιμένουμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί. Το είπα για να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν έκανα λάθος θα ζητήσω συγνώμη. Είχα ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση και θα ξεκαθαριστεί»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης